Rüyada Sandık Görmek

Rüyada sandık görmek; kadın yahut hizmetçiye, kişinin evine, dükkanına, bekarın evlenmesine, yoksulun zengin oluşmasına işarettir. Yolculuk sandığı, yolculuğa yahut bir yere gönderilecek elçiye delalet eder.

Rüyada içi dolu sandık görmek, bolluk ve zenginliğe; dolu bir sandık satmak veya başkasına vermek, gizli işler meydana çıkaracağına; başkalarının sandığını açmak, bekarlığa; boş sandık, kıymetsizliğe; demir sandık, mevkide yükselişe; tahta sandık, evliliğe; kırık sandık, iyi bir habere; denizde yüzen sandık, büyük bir kısmete; boyalı ve işlemeli sandık, çok iyi ve mutlu bir yaşantıya; kapağı açılmayan sandık, kedere ve üzüntüye işarettir.

Bkz: Dolu Şeyler Görmek

Rüyada görülen sandık, nereden geldiği belli olmayan kısmettir. Rüyayı gören bekarsa, kısa zamanda evlenir. Rüyada türlü eşyayı sandığa yerleştiren kendine ev alacaktır. Rüyada içi dolu sandık görmek, zenginliğe işaret eder. Dolu bir sandık satmak veya başkasına vermek, gizli olayları ortaya çıkaracağına yorumlanır.

Rüyada başkalarına ait sandığını açmak, evlenemeyeceğinize yorumlanır. Boş sandık, kıymetsiz şeylerle ilgilendiğinize işaret eder. Kırık sandık, yakında gelecek güzel bir habere işarettir. Boyalı ve işlemeli sandık, çok güzel ve mutlu bir hayat yaşamaya işarettir. Rüyada demir sandık görmek, yüksek makamlara yükselmeye işarettir. Tahta sandık, yakında bir evliliğe yorulur. Kapağı kapalı sandık, üzüntüye yorumlanır.

Rüyada temiz, sağlam, tahta sandık görmek hayırlı bir evliliktir. Açık sandık kısmettir ve içindekilere göre yorumlanmalıdır.

Rüyada sandık görmek, eşe ve bir rivayete göre de büyük bir iş adamı olmaya delalet eder. Büyük bir demir sandık aldığını veya kendisine verildiğini gören, evlenir. Rüyada tahta sandık demir sandıktan daha küçük görüldüğünde aynen tabir olunur. Sandığının kırıldığını veya kaybolduğunu görenin eşi vefat eder.

Cafer-i Sadık’a (R.A.) göre; rüyada görülen sandık üç şekilde tabir olunur: Büyük makam, rütbe, güzel bir eş. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen sandık, kadına işarettir. Sandık görmek, rüya sahibinin evine, hanımına ve dükkanına işarettir. Sandık görmek bekar kimse için evlenmeye; fakir içinde zenginliğe işarettir. Yolculuk sandığı da sefere çıkmaya veya bir yere gönderilecek elçiye işarettir.

Sandık, nereden geldiği belli olmayan, aslı bilinmeyen herkesin ilgilendiği kısmettir. Rüyayı gören bekarsa kısa zamanda evlenir. Rüyada türlü eşyayı sandığa yerleştiren biri evini değiştirecektir. İçindeki eşyalar güzelse kendine ev alacaktır.

Rüyada dolu sandık görmek, hayır ve bereketli bir döneme girileceğine; boş sandık görmek, fakirlik çekmeye işarettir.

Rüyada sandığın içindeki eşyayı bir başkasına vermek ya da satmak, gizli işlerinizin gözler önüne serileceğine; başkasına ait bir sandığı açtığını görmek, ömür boyunca bekar kalmaya delalettir.

Rüyada sandık içinde bir ölü sakladığınızı görmek, yaptığınız kötülüklerin karşılığını fazlasıyla ödeyeceğinize işarettir.

Ayrıca bakabileceğiniz rüya tabirleri: Çekmece, Kutu 

Sandık

“Rüyada Sandık Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Rüyamda eltimin gelininin çeyiz sandığını açmışız. İçindeki çeyizlere bakıp sandığın kenarına koyduk.

  2. Selam, ben rüyamda sandık ve üzerine dikilmiş yorgan kilim vs. şeyler gördüm. Arkadaşım da onların arasına elini sokup bir şeyler arıyordu. Yani hırsızlık yapacaktı, ona kızdım “Oraya bir şey koysam alacaktın. Deli miyim oraya koyayım?” dedim. bu rüyamı yorumlarsanız sevinirim.

  3. Bir gün bilmediğim bir yerde zor durumda olan bir insana yardım ediyordum. Adamı öldüreceklerdi. Ben onu göremeyecekleri bir odaya almaya çalışıyorum. Odaya alırken 4 tane siyah sandık zincirle birbirine bağlı şekilde zorlanarak zincirlerdeki kilitleri açarak kapıyı açıp, o insanı odaya alıp kurtardım.

  4. Rüyamda tanıdığım birinin beni koruduğunu ve tahta bir sandığa sakladığını ardından da korktuğum birinin sandığın üstüne oturduğunu gördüm

  5. Rüyamda iki sandığım vardı ikisi de tahtaydı içleri doluydu yolun kenarında olan sandığımdan bir şeyler aldım sonra bir yere gittim. İkinci sandığım oradaydı. Bir erkek var tanıdığım onunda bir sandığı var benim sandığımın içinde ona ait iki oyuncak koymuşlar. Beni hırsız sanmasın diye oyuncakları önce gizlice koymak istedim sandığına beni görme ihtimali çok yüksek olduğu için ona bunlar senin nasıl benim sandığıma girdi deyip onun sandığının içine attım. Acaba nedir bu rüyanın yorumu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir