Rüyada Satranç Görmek

Rüyada satranç görmek; tazminata, düşmanlığa, sırlara vakıf olmaya, halin değişmesine, meslek sahibi olmaya, yolculuğa, mizaç değiştirmeye, hile ve münakaşaya işarettir. Oynanan satranç, yüksek rütbeli kimselere; oynanmayanı ise işsiz kimselere işarettir.

Bakınız: Satranç Veziri

Rüyada satranç oynamak, adi bir düşmanı olduğuna; satranç, muhtelif insanlarla iş münasebetine; satrançta galip gelmek, zafere erişmeye; yenilmek ise üzüntüye delalet eder.

Rüyada satrancın piyonunu görmek, durumunun baştan sona iyi olmasına işarettir. Rüyada satranç atı görmek, malla yapılan sözleşmelere yada hastanın vefatına; satranç tahtası, dünya ve onun türlü türlü hallerine; satranç fili, gerektiğinde yararı dokunmayan imkan ve durumlara; satrançtaki kale, işte istikamete ve doğru söze, gizlenmeye yahut ansızın ölüme; satranç şahı, devlet başkanına, satrancın veziri yüksek bir rütbeye işarettir.

Rüyada satranç oynamak, bazen kavga ve tartışmaya, geçersiz ve basit sözlere delalet eder. 

Rüyada Satranç Oynamak Ne Anlama Gelir

Yolculuğa çıkmaya veya yarar getirmeyen işlerle uğraşmaya işaret eder. Ayrıca iş hayatında ve sağlıkta da birtakım sıkıntılar yaşanacağına yorumlanır. Eğer oyunu kaybettiğinizi gördüyseniz, birçok dertle uğraşacaksınız demektir. Oyunu kazanmak ise sorunların üstesinden gelineceğine yorumlanır.

Rüyada güzel bir satranç tahtası görmek, iyi bir gelecektir. Rüyada satranç oynamak ve yenmek, kişinin iyi bir duruma geleceğine ve bilgi sahibi olacağına işaret eder.

Rüyada Satranç Görmek Ne Demek? 

Batıl şeyler ile tabir olunur. Rüyada satranç oynayıp kazandığını gören, batıl düşüncelerini terk eder. Arasında dargınlık veya düşmanlık olan bir kimse ile satranç oynamak ve oyunu kazandığını görmek, davasını kazanmaya; bir rivayete göre de aslı olmayan bir yalana inanmaya delalet eder. 

İbn-i Sirin’e göre; rüyada satranç oynamak, iftira ve batıl sözle yorumlanır. Kirmani’ye göre; rüyasında önünde taşları dizilmiş bir satranç görmek, düşmanlıkla tabir edilir. Bu rüyayı gören biriyle kavga eder. Bir rivayete göre de sonunda hayır ve menfaat olmayan bir işle uğraşır. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyada satranç oynadığını görmek, her iki oyuncunun itibar kazanmalarına ve ünlü birer kişi olmalarına işarettir. 

Rüyada satranç oynadığını fakat nasıl oynanacağını bilmediğini görmek, üç şekilde tabir olunur: Layık olmayan yere malını harcar, namazı unutturur, malını israf eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada satranç görmek; çeşitli insanlarla muaşerete, hükümdar için büyük bir şehre, ferahlık ve sevince erişmeye işarettir. 

Rüyada satranç, tavla ve cevizle oynamak, hileye ve münakaşaya işarettir. Bir kimse satranç oynadığını görürse, onun adi bir düşmanı olur. Oyun oynanılmayan satrancı görmek, o işlerinden çıkarılmış adamlara; oynanan satrancı görmek de yüksek rütbeli adamlara işarettir. Eğer bir yerde satranç aletlerinin ileriye veya geriye sürülüp çekildiği görülse, o yerin valisi için bir harp veya düşmanlık meydana gelebilir. 

Rüyada Satranç Görmek Ne Demek? 

Harbe, düşmanlığa, tazminata, sırlara muttali olmaya, bir halden diğer bir hale dönüşmeye, meslek sahibi olmaya, mizacın bozulmasına ve yolculuğa işarettir. Eğer iki oyuncudan birisi diğerini yense, galip gelen zafere erişir. 

Rüyada satranç oynadığını gören kimse, kendisinin leh ve aleyhinde olacağını bilmediği halde kavga ve münakaşa çıkarmaya çalışır. Bazı tabirciler, rüyada satranç oynadığını gören kimse, bir toplulukla mukavele (sözleşme) yapar. Ancak o toplum ve onların yapacağı hileden kendisini korusun, dediler. 

Rüyada Satranç Oynamak Nedir? 

Batıl söze ve basit bir harbe işarettir. Rüyada satranç oynadığını ve hasmını yendiğini gören kimse bu galibiyeti uyanıkken de görür. Satranç; harbe, düşmanlığa, tazminata, sırlara muttali olmaya, bir halden diğer bir hale dönüşmeye, meslek sahibi olmaya, mizacın bozulmasına ve yolculuğa işarettir.

Rüyada Satranç Oynamak Ne Anlama Gelir? 

İş hayatında birtakım sorunlara işaret eder. Bu rüya, sağlık açısından da bazı sorunlarla karşılaşacağınız anlamına gelir. Eğer oyunu kaybettiğinizi gördüyseniz, birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalacaksınız. Oyunu kazanmak ise, sorunlardan kurtulacağınızın işaretidir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Tavla Oyunu

Satranç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir