Rüyada Savaşmak Görmek

İbni Sirin’e göre; rüyada Allah rızası için savaşanın gerek kendi hali ve gerek ev halkının hali doğruluğu gösterir. Rızkı genişler ve parası artar. 

Rüyada savaştan kaçtığını görmek, ev halkına ve özellikle karısına şefkat ve merhametinin azlığına delalet eder. Kirmani’ye göre; rüyada savaşa gidip düşmana galip geldiğini görmek, fazilet ve şan kazanmaya; bir memleket halkının savaşa katıldıklarını görmek, muradı her ne ise yerine geleceğine ve düşmana üstün geleceğine işarettir. 

Cabir’ül Magribi’ye göre; yalnız başına düşmanla dövüştüğünü görmek, zenginliğe; düşmanı yendiğini görmek, helal rızka; savaştığını ve düşmanın üstün geldiğini görmek, rızkında darlığa; bir rivayete göre geçim tedarikinde zorluk çekmeye; savaşta düşmanları tarafından öldürüldüğünü görmek, feraha ve sevince, helal rızka, uzun ömre delalettir.

Rüyada gazilerle beraber savaşa gittiğini görmek, hayra; savaştan sonra memleketine döndüğünü görmek, sağlık ve selamete, muradının olmasına, sevinç ve mutluluğa işaret eder. Eğer rüya sahibi gurbette ise, selametle vatanına döneceğine; eğer hasta ise iyileşeceğine delalet eder. 

Cafer-i Sadık’a göre: rüyada savaşmak altı şekilde yorumlanır; menfaat, sünneti ihya etmek, düşman üzerine zafer, hasta için sağlık, büyüklere itaat, ganimet. 

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada savaşmak, ev halkının geçimlerinin sağlanması için acele etmek ve Allah’ı ‘(C.C.) anmakla tabir olunur. Bir rivayete göre de, rüyada savaştığını görmek, rızka ve mutluluğa erişmeye işarettir. 

Rüyada savaşa gittiğini görmek, ganimete ve ahirette yüksek bir dereceye ulaşacağına delalet eder. Silahı ile savaşa gittiğini görmek, dünyada her cihetle dinine bağlı olduğuna ve bütün şeriat emirlerini yerine getirdiğine delildir. Bütün insanların savaşa katıldıkları görmek, zafer kazanacaklarına; tek tek ellerindeki kılıçları ile düşman üzerine yürüyüp onlarla savaştıklarını görmek, o memleket halkının refah ve mutluluk içinde yaşayacaklarına işarettir.

Ayrıca bkz: Düşman, Savaş

Savaşmak

“Rüyada Savaşmak Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Düşüncelerim, sayafanızı okuyamıyoz neden, reklamlardan. Kaldırın, hiç hoş olmuyor, çok kötü gözüküyor sayfa.

  2. Merhabalar,

    İşletim sistemimizden rüya tabiri okurken herhangi bir reklam bozukluğu göremiyoruz.

    Size yardımcı olabilmemiz için hangi tarayıcıyı kullandığınızı söyleyebilir misiniz bize? Örneğin; Chrome, Firefox, İnternet explore, safari gibi. Eğer bunlarla ilgili bir problem olmadığına eminseniz işletim sisteminizde bir sorun olabilir. En yüksek ihtimal ise bilgisayarınıza virüs girmiş olmasıdır. Bu durumda güncel bir antivirüs programıyla genel bir tarama yapmayı deneyiniz.

    Not: Herhangi bir sorun karşısında iletişim sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

    İyi günler dileriz.

  3. İyi günler ben bir rüya gördüm. Çanakkale savaşında savaşıyoruz önce düşmanı yendik sonra oturup dinleniyorduk. Bir tepeden baktık düşman bizden çok çok kalabalıktı bazılarımız öldü bazılarımız esir alındı. Esir alınanların yanına birer halı serip bu halıların üzerine ezan okuyarak dalga geçer gibi işemeye başladılar. Ben o sırada bir boşluk bulup kaçıp yardım çağırmaya gittim kaçarken düşman askerlerinden biri gördü. Adım atarsan vururum dedi bende bu adiliğe dayanamam kaçıp yardım getirmem lazım dedim ve kendimi uçurumdan aşağı bıraktım benim ardımdan bir tanede kaplan aşağı atladı ama yakalayamadı beni. Ben gidip yardım istedim o esnada uyandım. Yorumunuz nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir