Rüyada Sebil Görmek

Rüyada sebil görmek, dört şekilde tabir olunur: Halka yardım eden bir kimse, zengin bir adam, toplu mal, herkesin bilgisinden faydalandığı kimse. Kirmani’ye göre, bir sebil yaptırmaya vasıta olan kimse hayır ve iyilik yapar.

Rüyada bir sebili yıktığını veya bir tarafını bozduğunu gören, şer ve fesatla uğraşır. Bir sebili badana ettiğini gören, hayır işleri ile halk arasında ün yapar. Bir sebilin genişlediğini görmek, bir alimin bilgisinin artacağına, malının ve halka yardımının fazla olacağına delalet eder. 

Abdulgani Nablusi’ye göre: Yolcuların ve gelen geçenin susuzluklarını gidermeleri için yapılan bir sebili görmek; sadaka, ve hayır, iyilik ve cömertlikle yorumlanır. Bir sebil yaptığını gören, halka faydalı olacak bir vakıf kurar.

Rüyada bir sebilden su içtiğini gören, herkesin faydalanmasını gözeten ve ona göre hayrat yapan bir kimseden faydalanır. Bir sebili çok iyi şekilde yeni yapılmış görmek, o yerde feyiz ve bereketin olduğuna; harap ve yıkık görmek veya su bulunmadığını görmek, o yerde hayır, bereket ve iyiliğin bulunmadığına delalet eder.

Rüyada kendisinin bir sebilde hizmet ettiğini ve gelen geçene su dağıttığını görmek, halkın dünya ve ahiret işlerinde onlara yardımcı olduğuna işarettir. Bir sebilde halka bulanık su dağıtıldığını görmek, hayır etmek maksadı ile haram mal dağıtıldığına delalet eder.

Rüyada berrak ve temiz su dağıttığını görmek ise helal mal dağıtıldığına delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen sebil; faydalı insana, zengin adama, toplu mala veya halkın kendisinin bilgisinden istifade ettiği zata işarettir.

Bakınız; Pınar, Fıskiye, Damacana

Sebil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir