Rüyada Seccade Görmek

Rüyada seccade görmek, manevi rütbeye yahut iffetli bir kadına delalet eder.

Rüyada bir insanın seccade görmesi, hayırlı bir iştir. Sevapla tabir olmakla beraber, hayırlı işler ve iyilikte bulunan bir kimseye işarettir. İyi huylu ve güzel bir insanla evlilik yapılacağına işaret eder. 

Rüyada seccadede namaz kıldığını görmek, hacca gitmeye yorumlanır. Bolluk, bereket ve paradır. Ayrıca huzur ve mutluluğu da simgeler.

Rüyada bir mescit veya camide seccade üzerinde oturduğunu gören Hicaz’a gider. Bir mescit veya camide itikafta olduğu halde seccade üzerinde oturduğunu gören hacca gider ve sevap kazanır.

Cabir’ül Mağribi’ye göre; bir yün veya pamuk seccade üzerinde oturduğunu gören ibadete düşkün olur. 

Rüyada seccadesinin kaybolduğunu gören, ibadetini ihmal eder. Seccadesinin ipek olduğunu görenin ibadeti yalan ve din yolunda zayıf olur.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada seccade görmek, iffetli bir hanım yahut dini bir rütbedir.

Ayrıca Bakınız: Namaz, İtikaf

Seccade

“Rüyada Seccade Görmek” üzerine 11 yorum

  1. Rüyamda tanımadığım iki bayanın benim yanımda seccade işlediklerini gördüm. 2 ayrı seccade vardı, bitmesine az kalmıştı. İkisini de çok beğendiğimi söyledim. En sevdiğim renk olan mavinin en güzel tonlarındaydı. Rüyam beni çok etkiledi. Yorumlarsanız çok sevinirim.

  2. Rüyamda insanların bulunduğu kalabalık bir yerden ayrılıyorum, yalnız kalacağım bir yere geçiyorum. O yerde elimdeki seccadeyi yere seriyorum namaz kılmak için hazırlık yapıyorum. Orada 6 veya 7 kişi bunlar kadın yanıma geliyor ve benimle konuşuyor. Fakat ben hiç birine cevap vermiyor oradan ayrılıyorum ve seccademi alıyor yine yalnız kalacağım bir yere geçiyorum.

  3. Rüyamda otel gibi bir yerde açık büfeden yemek alıyordum. Et, döner, tavuk, mavi seccade gördüm aynı yerde. Birde küçük bir dana etrafında tekbir getiren insanlar vardı. Tekbir seslerini duyuyordum.

  4. Rüyada tanıdığım bir bayan bana bir tane yeni seccade hediye etmiş. Peki, anlamı nedir?

  5. Beyaz temiz bir seccade ve ayakucunda yine çok temiz terlikler olan rüyanın tabiri nedir acaba?

  6. Denizin kenarında geminin içindeyim. Gemi hareket ediyor deniz çok sakin ve dibi görünecek kadar berrak. 3 tane seccade, denizin dibinde yayılmış bir şekilde gördüm. Sabah namazını kılmam gerektiği aklıma geldi ve neyse gemide kılayım diyerek yöneldim. Ne anlama geliyordur acaba?

  7. Ben namazı kalın bir camın üzerinde kıldığımı gördüm. Tahiyyata oturduğumda kız kardeşim gelip kulağıma bir şeyler söylüyor ve ben de ona engel olamıyorum ama namazı bozmadım. Tabir edebilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir