Rüyada Sergi Görmek

Rüyada sergi görmek; bilgi ve beceri ürünü olan işleri insanların beğenisine sunmaya, medeni cesarete ve şöhret bulmaya delalet eder. 

Yere serilen şeyler için bakınız; Döşek

Rüyada sergi görülmesi, işlerinizde başarılı olacaksınız, kazandığınız parayla mülk alacaksınız demektir. Kişinin hayatındaki değişikliklere işaret eder. Sergilenen şeylere göre de yorumlanır.

Rüyada bir sergiyi gezdiğinizi görmek, bir iş seyahati için kısa bir yolculuk yapacağınıza ve sonunda elinize küçük miktarda para geçeceğine işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Sergi ve ona sahip olmak, rahatlık, izzet ve yüksekliktir. Döşek ve ona ait olan yastık ve çarşaf gibi şeyler ev sahibinin alet ve edevatlarıdır. Döşek veya döşeğe benzer bir şey üzerinde oturduğunu gören kimse bir arazi satın alır. Rüyayı gören savaşta ise selamete kavuşur. Döşek, sahibinin yani kendisi için döşenilen kimsenin dünyası ve mülküdür. Bir kimse döşeğini düşürmüş görse, dünya o kimseden uzaklaşır. Eğer görülen döşek yeni, geniş, sanatlı ve sağlam olursa, rüya sahibi için uzun ömre, dünyaca genişliğe, yeni bir devlete, nimetin devamına, emir ve hükmünde kuvvete nail olmasına işarettir. 

Rüyada görülen sergi (kilim) ince ve yırtıksa, az bir ömürle yine dünyaya işarettir. Bir kimse kilimini dürülmüş olduğu halde omzu üzerinde görürse, o kimse bulunduğu yerden bilinmeyen bir yere göç eder. Döşeğin kendisi için açılıp serildiğini görse, rızkı geniş olur, fakirlik ve geçim sıkıntısından kurtulur. Döşek, hakimler ve reislerle ve ona ayak basan herkes ile toplanıp sohbet etmeye işarettir.

Bir kişinin rüyasında kilimini toplanması, hükmünün geçersizliğine yahut dünyasinin kendisine yüz çevirdiğine işarettir. Bir kimseden rüyada döşeği yanarsa, o kimse ölür. Döşeğinin yüzü incelse eceli yaklaşır ve vücuduna zayıflık arız olur. Parça parça kesilmiş döşek, üzüntü ve kederdir. Döşek, nefsini medh ve tezkiye eden batıl ve yalanı çok olan erkektir.

Rüyada sergi görmek, giysiye işarettir. Kış gününde görülen serginin tabiri, yaz gününde görülen serginin tabirinden daha güzeldir. Sergi görmek, komşulara da işarettir, denilmiştir. Bir kimse rüyada sergiyi sırtına aldığını görse veya sergiye büründüğünü görse, fakirleşmesine ve başkalarına ihtiyacını arz etmesine işarettir. Sergi görmek; esnaf, fakıh ve imam için kendilerini fakirlik ve zaruretten emin kılacak, şiddet ve korkulardan koruyacak bir sanattır. Sergisinde kir olduğunu gören kimsenin geçimi kötü ve şöhreti noksanlaşır.

Sergi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir