Rüyada Ses ve Söz İşitmek Görmek

Rüyada boğazının tıkanıp sesinin çıkmadığını görmek yaşadığı müddetçe rızık bakımından sıkıntı çekeceğine, bilmediği bir dil ile konuştuğunu görmek de aşağıdaki şekillerde yorumlanır: 

Arapça konuştuğunu görmek şereftir. Farsça konuştuğunu görmek devlet büyükleri ile konuşup onlardan menfaat görmektir. İbranice konuştuğunu görmek mirasa konmaktır. Hintçe konuştuğunu görmek sefil ve alçak bir kişi ile arkadaşlığa delalet eder. Türkçe konustugunu gören iyi bir haber alır.

Rüyada Rumca konuştuğunu görmek, mal kazanmaya haris olmaya işarettir. Diger yabancı dillerle konuştuğunu görmek, birinden hayır ve menfaat beklediğine işarettir. Ermenice konuştuğunu gören aslı bozuk biriyle sohbet etmiş sayılır. Bütün dillerle birden konuştuğunu gören dünyada ve halk arasında şerefli bir kişi sayılır. 

Rüyada kendi ana dilini konuşmak tabir olunmaz. Bir kimse rüyasında bir ses işitse ve bu sesin nereden geldiğini anlayamazsa gaipten bir haber alır. Tanıdığı bir sesin kendisine seslendiğini işitmek, eğer o ses güzelse, hayra; çirkin ise, şerre yorumlanır.

Ayrıca bkz: Rüyada İşitmek Görmek 

Ses ve Söz İşitmek

“Rüyada Ses ve Söz İşitmek Görmek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir