Rüyada Sırat Görmek

Sırat köprüsünü rüyada görmek veya üzerinde yürümek, kara ve deniz yolculuğuna işarettir. Köprüden geçerken ayağının kaydığını görmek, onun büyük bir işe girişeceğine ve bu işte başarıya ulaşacağına işarettir.

Rüyada sırat köprüsünü görmek veya onun üzerinde yürümek, her türlü hayırlı kazanca yorumlanır. Köprüden geçerken düştüğünü görmek, etrafınızda ayağınızı kaydırmak isteyen insanların olduğuna yorumlanır. Bu insanlara çok dikkat etmelisiniz.

Rüyada sırat üzerinde ayakta durduğunu görmek, eğri işlerinin düzelmesine; sırattan geçtiğini görmek, bela ve kazalardan emin olmaya; sırattan geçerken düştüğünü görmek, fitneye fesada ve musibete delalet eder.

Kirmani’ye göre; sırattan selametle geçtiğini gören, hayır ve kurtuluş yoluna girer. Sırattan geçerken düşen, bulunduğu işte hayırlı şeyler yapmaz ve halk önünde kötü bir insan olarak tanınır.

Ebu Said El-Vaiz’e göre; sırat üzerinde bulunduğunu görmek, dinde doğru olmaya; sırattan ayağının kaydığını ve bu yüzden ağladığını görmek, dininden gafil olduğuna ama sonunda affa uğrayacağına işarettir.

Abdulgani Nablusi’ye göre; sırat üzerinde yürüdüğünü görmek, denizde yolculuk yapacağına delildir. Eğer ayağı kayar veya yan yolda durur ise ölümü muhakkaktır. Sırat üzerinde yürüdüğünü gören kimsenin bilgi sahibi olacağını ve dinine bağlı bulunacağını birçok yorumcular söylemektedirler. Hac yolunda veya herhangi bir yolculukta bulunan bir kimse o sırada sırattan geçtiğini görürse, sağ ve selametle memleketine döner.

Ayrıca Bakınız; Kıyamet, Ahiret

Sırat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir