Rüyada Siyah Görmek

Rüyada siyah renk görmek, mala işarettir. Bir insanın rüyasında siyah giymesi mala, aynı zamanda da hüzne işarettir.

Rüyada siyah renk görmek, karşınıza birçok sorunun çıkacağı anlamına gelir.

Rüyada her şeyde görülen siyah renk, ululuğa ve mala delalet eder. Adeti olan kimsenin rüyada siyah giymesi, ululuğa ve alışık olmayan kimsenin rüyada siyah giymesi ise üzüntü ve kedere delalet eder.

İbn-i Sirin (R.A.) göre; rüyada görülen her siyah şey maldır, derdi. Bundan dolayı, bir kimse rüyada siyah ve kısa boylu bir kadınla evlendiğini görse, o kadının siyahlığı malının çokluğuna, boyunun kısalığı da ömrünün kısalığına delalet eder.

Bir kimse rüyada diğer bir kimsenin kendisine siyah bir köle hediye ettiğini görse o kimse rüya sahibine bir çuval kömür hediye eder.

Rüyada görülen siyah renk parlak olursa, rüya sahibinin baskan tarafından nail olacagi izzet ve yüceliğe delalet eder. Bazı tabircilere göre, rüyada siyah renk görmek makbul değildir. Çünkü Arapça siyah anlamına gelen “Esvet” kelimesinde kötülük anlamı vardır, dediler. Bedendeki siyahlık ise ululuğa delalet eder. Bazen de bu rüyanın sahibi büyük bir kusurda bulunur veya o kusur kendisine nisbet edilir. Yahut ana ve babasına asi olur.

Bazen de rüya sahibinin el ve ayakları çatlar. Bazen de bu rüya, sahibinin istiyakının artmasına delalet eder. Eğer rüyada yalnız yüzünün kararmış olduğunu görse rüya sahibinin yalancılığına ve dininden döndüğüne delalet eder. 

Eğer bir kimse rüyada siyah bir şeyin beyaz olduğunu görürse o kimsenin güzel bir isimle anılmasına ve günahlardan pak olmasına ve küfürden sonra imana gelmesine delalet eder. Rüyada yalnız ellerinin beyaz olduğunu görmek, salih kimseler için keramet zuhur etmesine ve düşmanlarına galip gelmesine ve büyüklere yaklaşmasına, başkanların diliyle haberleşmesine ve şanının yücelmesine delalet eder. Aynı zamanda beyaz renk siyah bedende görüldüğünde alacalık hastalığının meydana gelmesine delalet eder. Sudan halkı için kötülük ve Habeş halkı için muhabbettir.

Rüyada siyah renkli elbise veya başka bir eşya görmek, karanlık işlere karışacağınız için dikkatli olmanız gerekeceğine delalet eder. Karşınıza birçok sorun çıkacağı anlamına gelir.

Ayrıca Bakınız; Siyah Köpek, Siyah Yılan, Habeş (Siyah Adam) Görmek

Siyah

“Rüyada Siyah Görmek” üzerine 22 yorum

  1. Ben küçükken rüyamda birisini görmüştüm hala hatırlıyorum. Rüyam da böyle; Sarı kırmızı giysili adam kafasında büyük şapkalardan olur ya onda da o var o da sarı kırmızı eski zamanlardı ama bembeyaz temiz yüzü vardı sanki insanlara bir şey diyordu sesleniyordu…

    1. Siyah bir palto giymesi ağır ve zor bir yükün altına gireceğinizi gösterir. Rüya görülen kişiye değil gören kişiye ait olduğundan belki şöyle yorumlanmalı; eşiniz evinizle ilgili ağır bir yükün belki borcun altına girmiş.

  2. Rüyamda kapıya dayanan, siyah kafalı adam gördüm ama göz, burun, dudak hiçbir şeyi gözükmüyor. kapıyı korkudan zorla kapattım. Anlamını söyler misiniz?

  3. Rüyada protokole benzeyecek bayağı bir kalabalıkta, düz erkek ve ayağıma büyük siyah lastik giymiştim. İçimde merak ediyordum. Acaba dikkat çekiyor mu? Lütfen anlamını bilen biri varsa yorumlarsa sevinirim.

    1. Rüyamda yeşil eşofman satıyordu biri bana, ben “Bu nasıl renk” diyorum. Ama yeşilin rengi beni etkilemişti. Anlamı ne?

  4. Rüyada bir arkadaşım beni siyah bir elbiseyle görmüş. Aynı zamanda da hamileyim şu an.

  5. Dün gece rüyamda kız arkadaşımın evine davet ediliyordum, yemeğe davet etmişti hatta onlar yemeye başlamışlardı. Annesi, babası, ablaları, herkes evdeydi. Yalnız sevgilimin kazağı siyah ve arkasının alt bölümü limon kabuklarıyla doluydu, bu ne anlama geliyor?

    1. Sizin rüyanızda tez ve ivedilik manasına geliyor. Galiba tez, yakında aile ortamında bir gelişme olacak (Siyahın en yaygın manası tez ve ivediliktir.)

  6. Rüyamda siyah bir kadın gördüm, nereye gitsem beni hep takip ediyordu ve uyandığımda kendimi ağlarken buldum. Lütfen yorumlar mısınız?

  7. Rüyamda gece uyanıp odamın kapısından çıkarken karşıma baş ve boyun kısmı tamamen parlak, siyah olan birisi gördüm. Acaba bunun anlamı ne olabilir? Evin içinde olduğu için annem olabilir ama boyun kısmı inceydi.

    1. Tabi ki rüyalar kişinin o anki ruh haliyle de ilgilidir ama kapıdan çıkmak bir merhale, bir iş, emek olsa bulunduğun ortamdan başka bir ortama geçerken belki okulda yeni bir seneye başlarken belki yeni bir işe girerken veya girmen gerekirken o olayın hızlandığı anlamına gelir. Çünkü rüyada siyahın en yaygın manalarından biride tez veya ivediliktir. Her hangi bir şeyde bir murat da siyah gördün mü tez yakında gerçekleşecek demektir.

  8. Ben küçükken rüyamda simsiyah birini görmüştüm ve hala hatırlıyorum. Simsiyah biri, yüzü görünmüyordu, yanıma gelmişti ve üç kere “Allah Allah Allah” deyip yanağımı öptü ve gitti.

    1. Hilal hanım, ben de az çok rüyalarımı takip eden biriyim. Hangi rüyamın sonunda ne yaşadım muhakkak takip ederim. Sen çocukken masumsun günahsızsın her çocuk bir melektir. Çünkü henüz günaha bulaşmamıştır. En büyük hatası bazen anne babaya söylenen yalandır ki, inşallah ondan da çocuklar yaşlarına göre masumdur. Rüyanızda sizin yanınıza gelip öpen siyah kişi maneviyatı yüksek belki bir Allah dostu çünkü öptükten sonra “Allah Allah” diye sesleniyor. Eminim size manevi bir nişane bıraktı ve eminim o günden sonra sizin hayatınızda da maneviyatınızı artıracak kalbinizi güzelleştirecek şeyler olmuştur. Sizin o yaştan sonra yüksek bir manevi duyguyla yaşayacağınıza işarettir.

  9. Rüyamda yeni ayrıldığım erkek arkadaşımın saçlarını simsiyah ve gürleşmiş ve de siyah bıyıkları varken gördüm. Teni de esmerleşmişti. (Gerçekte kendisi beyaz tenli ve saçı çok yoktur olanlar da bembeyazdır.) Öylece bana bakıyordu, ben de şaşkın bir vaziyette ona bakıyordum.

  10. 2 ay önce vefat eden bir arkadaşım bana yeni şirket kurduğunu ve beni de yanında görmek istediğini söyledi fakat yanıma siyah lüks bir araba ile geldi. Daha sonra bu konuyu başka bir arkadaşım ile konuşurken bir grup arasında tartışma yaşandı ve ölen arkadaşımın bana bahsettiği sektör için beni silah ile vurdular ama ölmedim. Birde rüyamda ölen arkadaşım benimle konuştu ve turşu kelimesi geçti konuşmada. Teşekkür ederim.

  11. Rüyamda siyah, gözleri sarı, küçük bir yılan gördüm sanki çizgi film kahramanı gibi sevimli gülen gözleri vardı. Sürünmüyor, dikilmişti. Korkmadım. Tabirini öğrenebilir miyim?

  12. Bir arkadaşım beni rüyasında siyahlar içinde ve çok zayıflamış olarak görmüş. Yorumlar mısınız lütfen?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir