Rüyada Soğan Görmek

Rüyada soğan görmek; hayra, yemek ise şerre, gizli şeylerin açığa çıkmasına işarettir. Soğan mala, yeşil soğan meşakkatle kazanılan mala; hastanın az soğan yemesi ise vefatına, çok yemesi iyileşmesine delalet eder.

Rüyada soğan soymak, birine yaltaklık etmeye; yolcunun soğan görmesi, sıhhat ve esenliğe; soğanı köküyle birlikte çıkarmak, akrabalardan gelecek sıkıntıya işaret eder. Çok soğan, sağlıklı olmakla birlikte hüzne ve ayrılığa delalet eder.

Rüyada soğan görmek tabiri, kaygı ve tasa ile yorumlanır. Rüyada soğan gören kişi için kaygı verici ve üzüntülü bir durum var demektir. Her alanda çok başarılı olduğunuz için insanların sizi kıskanmasına neden olabilirsiniz. Soğan rüyaları üzüntü, sıkıntı, acı söz, hileli iş olarak yorumlanır.

Rüyada soğan görmek nedir, haram malla ve bir rivayete göre de kötü sözle tabir olunur. Rüyayı gören iyi bir kişi ise, rüyası hayırlı değilse haram mal topladığına işarettir. Pişmiş soğan yediğini gören, eninde sonunda tövbekar olur.

Cafer Sadık (R.A.) diyor ki: Soğan yemek rüyası üç şekilde yorumlanır: Haram mal, dedikodu, pişmanlık.

Ebu Said el-Vaiz e göre; soğanı rüyada görenler için tabirde çeşitli yorumlar vardır. Bir rivayete göre; gizli eşyaya, başka bir rivayete göre çirkin bir ise delalet eder. Soğan soymak, büyüklere yaltaklanmaktır. Bazıları dediler ki: Soğan ve sarımsak kabukları, yaltaklanarak para istemeye delalet eder. Taze soğan fenalıkla tanınmış bir kişiye işaret olduğundan dolayı, elinde taze soğan olduğunu gören fenalık yaparak herkesin diline düşecek harekette bulunur. 

Bir başka rivayete göre de rüyada soğan yemek, şerre işarettir. Soğan yediğini gören kimse hasta ise vefat eder. Yeşil soğan, meşakkatle kazanca; çok soğan, hüzün ve ayrılıkla beraber sağlamlığa işarettir.

Rüyada kötü kokulu sebzeleri yediğini gören kimsenin gizli olan şeylerinin aşikâreye çıkması ve ev halkı tarafından ona arız olan buğza işarettir.

Rüyada kötü kokulu sebzelerden soyulup çıkarılan kabuklar, zarara işarettir. Hasta kimse rüyasında az miktarda soğan yerse ölür, çok yerse hastalıktan iyileşir. Soğanı rüyada görüp yememek, hayra; yemek, şerre işarettir. Rüyasında soğan soyduğunu gören kimse birisine yaltaklık eder. Soğan maldır. Yolcu için soğan yolculukta sıhhat ve selamette olmasıdır.

Rüyada soğan görmek ne demek; kötü sözlere, üzüntüye ve haram mala işarettir. Soğan yemek, kendi menfaatin için bir başkasını zarara uğratacağınıza işaret eder.

Rüyada soğandan ağzının koktuğunu görmek, kötü bir söz söyleyeceğine; soğan almak, ikiyüzlü dedikoducu bir misafire işarettir.

Bakınız: Arpacık Soğanı, Ada Soğanı, Sarımsak

 Soğan

“Rüyada Soğan Görmek” üzerine 28 yorum

  1. Alt komşum marketten gelmiş soğanı markette unuttuğunu görmüştüm ve ben ona kendi evimden 2 tane soğan verdiğimi gördüm. Bu rüya beni çok etkiledi. Açıklarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

  2. Soğanı ayakkabımın içinde ezdiğimi gördüm, ayakkabı yeşildi. Çok etkisinde kaldım. Açıklarsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

  3. Rüyamda kuru soğan yiyordum. Büyük bir soğanın yarısını yiyordum sonra yengeme “Bitiremedim” diyordum. Yengem yanına alıyordu, eline aldığında kabaktı sanki. “Yeme, çürük bu. Hastalanacaksın” dedi. Kolumda ve vücudumda küçük küçük baloncuklar olmaya başladı. Çok etkilendim ne olabilir?

  4. Baş tutmuş iri soğanı büyük bir tarlada birine yardım etmek için çekmeye çalışmak. Bir tane çektim ve uyandım.

  5. Benim akrabamın yeğeni ölmüştü. Onu rüyamda gördüm, elinde kuru soğan vardı. Ne anlama gelmektedir?

  6. Rüyamda ince ince doğranmış ve tavukla yapılmış yemeğini gördüm. Nedense çok etkilendim. Açıklama imkanı var mı?

  7. Merhaba, ben uzaktan tanıdığım birini rüyamda soğan satarken gördüm. Ne anlama gelir?

    1. Ben rüyamda annemin mezarının üstünde yeşil soğan çıktığını gördüm, biçtim ve ağladım. Bir de annem bana dedi ki bana dua edin ruhum rahata ersin.

  8. Rüyamda bir çay bardağının yarısı kadar berrak bir su vardı. Onunla saksıdaki soğanımı suladım. Anlamı nedir? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

  9. Rüyamda kuru soğan gördüm burnumdan çıktı ve sonra ağzımda da bir soğan olduğunu fark ettim, yedim.

  10. Rüyamda sevdiğim kişi en yakın arkadaşımla oturmuş bir soğanı ikiye bölüp yiyorlardı. Ben de bu rüyadan çok etkilendim açıklarsanız sevinirim…

  11. Bir kız için evlenmek niyetiyle dindar bir dostumu istihareye yatırmıştım. Uzun bir rüya sonunda soğanın cücüğünü yenilmiş. Bunun manası nedir açıklarsanız çok dua ederim.

  12. Merhaba, rüyamda soğanı bir tencerenin içinde kırmızıbiber ile pişirip daha sonra yemek için sakladım. Lütfen yorumlar mısınız?

  13. Başvurmak istediğim bir iş için kız kardeşimi istiareye yatırdım. Bana yalnızca “Kabukları soyulmuş, beyaz soğanlar gördüm” dedi. Bu rüyayı hayra yormalı mıyım, ne dersiniz?

  14. Bahçeye gidiyorum ve bahçenin sadece bir kısmında ortada yeşil soğanlar büyümüş, bazıları daha yen büyümekte. Şaşırıyorum neden hepsi çıkmamış diye ama “Bu da yeter” diyorum. Soğanların yeşil kısımları pırasanın yapraklarına benziyor. Şimdiden teşekkür ederim.

  15. Rüyamda soğan kesiyor, ortadan ikiye ayırıyordum ve içinden yılan çıkıyordu ne demek? Çok merak ettim cevaplarsanız çok sevinirim.

  16. Rüyamda soğan salatası yiyordum pide ekmeğin altında mangalda pişmiş iri kuşbaşı etler ve salatayı dürüm yapıp yiyorum çok merak ettim. Teşekkürler.

  17. Ben birine soğan yediriyordum soğanı yerken birden hayâlarımdan tuttu sıktı o acıyla yataktan fırladım

  18. Dün gece rüyamda sakız çiğnerken dişimin ( üst sol çene) kırıldığını fark ediyorum ve elimde dişimi alıyorum. Elimi alıp dişimi incelediğimde üzerinde kırılmış tabaka vardı onu parmağımla sildim ve dişin içinden kök çıkmaya başladı ve büyüdükçe Yeşil soğana dönüştü. Tazecik yemyeşil yapraklı soğan çıktı kırılmış dişimin içinden. Yorumlarınız için peşinen teşekkür ederim.

  19. Babamı gördüm küçük soğan yani kıska diyoruz kuru soğanı ekiyordu bahçede ama bu sıra babam hasta.

  20. Rüyamda ağzımda doğranmış kuru soğan vardi. Sürekli tükürüyordum ama ağzımdaki soğan tükenmiyordu. Çok rahatsız ediciydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir