Rüyada Sokak Görmek

Rüyada sokak görmek, sokaklar birtakım meslek ve işlere, hayatın devamı için gerekli olan unsurlara işarettir. Sokak aralarında dolaşıp duran bir kimse görmek, hayır ehli, şerden sakınan öğüt ehli birine delalettir.

Rüyada anayoldan ayrılarak sokağa girmek; doğru hareket etmemeye, olumsuz bir şahitlikte bulunmaya, yemini bozmaya ya da birtakım kefaletlere işarettir.

Rüyada sokakta insanlarla yürümek, hayatın akışına kendini kaptırmaya ve kalabalık psikolojisiyle hareket etmeye delalettir. İnsanların yürüdüğü istikametin tersine sokakta yürüdüğünü görmek, salih kimseler için kurtuluşa, günahkar için sapıklığa; karanlık bir sokakta tek başına yürümek, üzüntü ve kedere, yanlı eğilimlere delalet eder.

Rüyada bir sokakta yürüdüğünüzü görmek, gizlilik tabir olunur. Sokakta durup dinlendiğinizi görmek, birisi ile ilahi bir iş yapmak hususunda anlaşmaya vardığınıza; bilmediğiniz bir sokakta iseniz, birisinin sırrını öğrenmeye çalıştığınıza işarettir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada sokağa girdiğini gören kimsenin doğru hareket etmeyerek Hak’tan ayrılarak bir şahitlikte bulunmasına işarettir. Bazen de bu rüya, yeminini bozmaya ve muhtelif kefaletlere işarettir. Sokaklar birtakım meslek ve yollara da işarettir.

“Rüyada Sokak Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Rüyamda peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in kabri şerifine gidip, ellerimi uzattığımda tabutunu hiç zorluk çekmeden kolaycana açtığımı gördüm. Ve efendimiz (s.a.v) vücudu ve başı kefene örtülü şekilde yatıyordu. Tabutun içinde baş ve ayakucunda günlük kullandığı eşyaları vardı. Ellerimi uzattım başını açacaktım, rüya bitti. Tabir olunmasını rica ediyorum. Teşekkürler 🙂

  2. Bildiğim bir sokakta yürüyordum ve hiç anayola girmemiştim. Ne demek?

  3. Rüyamda kışın sokakta yatan bir sürü üniversite öğrencisi gördüm ne anlama geldiğini öğrenebilir miyim?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir