Rüyada Süleyman (A.S.) Görmek

Rüyada Süleyman (A.S.)’ı görmek; ehli olan için mülk ve saltanata, kadılığa; diğerleri için varlık ve dirliğe işarettir. Onu görmek kadınlardan sıkıntı çekmeye, yüksek mevkilere, zenginlik ve şerefe, yabancı dilleri bilmeye, ecnebilerle konuşmaya ve çok seyahat yapmaya delalet eder.

Rüyada Süleyman (A.S.)’ı görmek tabiri, özellikle Süleyman (A.S.) taciyle yönelmiş yahut yüzüğünü ona takmış veya onu tahtına oturtmuşsa, layık olan kimse için mülke, fetva vermeye layık olan kimse için de hakimliğe ve fetvaya işarettir. Bazen o kimse, müşkil işlere uğrar ve sonunda ahirette akıbetinin güzelliğiyle ve dünyada Allah’ın yardımı ile yüksek mevkilere çıkar.

Rüyada Hz. Süleyman (A.S.)’ı görmek, kadınlar tarafından sıkıntı ve güçlük çekmeye işarettir. Süleyman (A.S.)’ı gören kimse vali ise işinden azledilir, sonradan yine aynı valiliğine döner. Bazen de hile ile zengin ve şerefli bir kadınla evlenir. Süleyman (A.S.)’ı gören kimse, eğer kuşlarla ve camcılık ile rızkını temin ediyorsa onlardan çok fayda görür ve çok rızka nail olur. Bazen de o kimsenin çok nefis bir malı kaybolur ve ümidini kestikten sonra onu yine bulur. Bazı kere de düşmanı kendisine galip geldikten sonra tekrar o düşmanına galip gelir ve düşmandan intikamını alır. 

Rüyada Süleyman (A.S.)’ı görmek nedir, rüzgarın esmesine işarettir. Süleyman (A.S.)’ı görmek, yabancı dilleri veya Arapça’yı bilmeye işarettir. Süleyman (A.S.)’ı gören kimse hasta ise selamete kavuşur.

Rüyada Nuh (A.S.)’u görmek bunun aksinedir. Çünkü Onu görmek, hastanın ölümüne işarettir. Zira Nuh lafzında, ölü üzerine ağlamak manasına gelen “Nahva” manası vardır. Bu da ancak ölü üzerine yapılır. Rüyada Süleyman (A.S.)’ın asasına sahip olduğunu gören kimse, gıybet eden ve söz götürüp getiren kimsedir. Eğer hasta ise ölür. Süleyman (A.S.)’ın mührünü görüp ona malik olan kimsenin velayeti yenilenir yahut halkın taaccüp edeceği derecede sancağının olmasına işarettir. Bu tabirler mühür ve yüzük maddelerinde geçmiştir. Rüyada Süleyman (A.S.)’ı gören kadın, kocaya gider. Veyahut Hz. Süleyman (A.S.)’ı gören kimse tıp ilmini öğrenir.

Rüyada Hz. Süleyman (A.S.)’ı minber veya taht üzerinde ölü olarak görmek, bir reisin ölümüne işarettir. Ancak onun ölümü bir müddet geçtikten sonra bilinir. Rüyada Süleyman (A.S.)’ı gören kimse çok seyahat yapar. Eğer layıksa dost ve düşmanların itaat edeceği bir memuriyete nail olur. Onun için dönmesi, çabuk ve yolculuğu uzak olur, hayır ve selamete nail olur.

Ayrıca bakabileceğiniz rüya tabirleri: Ali (R.A.)

Süleyman (A.S.)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir