Rüyada Şadırvan Görmek

Rüyada şadırvan görmek; itibar ve yüceliğe, üzüntü ve sıkıntıların geçmesine, sevindirici haberlere ve tatlı ve anlamlı nağmeler dinleme; şadırvan, mal biriktirmeye ve bunu uygun bir şekilde dağıtmaya, hayır ve hasenat yapmaya delalet eder.

Ayrıca bakabileceğiniz rüya tabirleri: Medrese, Fıskiye

Rüyasında şadırvan gören kimse mutlu, huzurlu bir yaşam sürecek ve uzun ömürlü olacak demektir.

İbn-i Şirin’e göre; rüyada şadırvan görmek, din ile tabir olunur. Güzel ve mükemmel bir şadırvan görmek fakat kime ait olduğunu bilmeyen yüksek bir rütbeye, bol bir geçime, uzun ömre ve fazla rızka nail olur. Gördüğü şadırvanın kendi malı olduğu anlaşılır ise, yukarıda belirttiğimiz tabirlerin daha fazlası ile çıkacağına delalet eder. 

Rüyada bu şadırvanın önünde arkadaşları ile beraber oturduğunu gören, sevinç ve feraha; gören kişi geniş rızka ulaşır ve isteğine kavuşur. 

Rüyada çok küçük bir şadırvan görmek, rızık darlığına; diğer bir rivayete göre de eğer şadırvan susuz ise, ömrün kısalığına işarettir. Şadırvanın büyük ve suyunun çok olduğunu gören, geniş bir rızık ve uzun bir ömür sahibi olur. 

Rüyada bir şadırvanın etrafında dolaştığını görmek, rüyayı görenin ömrünün geri kalan kısmı yaşadığından daha az olur. Bir şadırvan resmini ve o resmin kendisi ile konuştuğunu gören kendisiyle alay edilerek övülür.

Rüyada bir şadırvanı sattığını veya birine hediye ettiğini görmek, tehlikeye işarettir. Rüya sahibi çekinmelidir.

Danyal Aleyhisselam’a göre; rüyada şadırvan görmek, bol geçime ve uzun ömre delalet eder. Şadırvan ne kadar büyük olursa o kadar hayırlı ve iyidir. Bir şadırvanı arkasına yüklediğini görmek, halkın emanetleriyle yüklenmek ile tabir olunur. Başka birisi için şadırvan aradığını görmek, ömrünün sona ermiş olduğuna işarettir.

Cabir’ül Magribi’ye göre, rüyada eski veya yeni bir şadırvan görmek, rızk darlığına; bir rivayete göre, ömrünün keder ve sıkıntı içinde geçeceğine; şadırvanın yeşile boyanmış olduğunu görmek, hayır ve nimete; kırmızı olduğunu görmek, dünya işlerine; siyah veya mavi boyalı olduğunu görmek, kederlenmeye; sarı olduğunu görmek, hastalığa; beyaza boyanmış olduğunu görmek ise nimet ve helal mal kazanılacağına delalet eder.

İsmail El-Es’as’a göre, bilinmeyen bir yerde kimin olduğu bilinmeyen bir şadırvan görmek, rüya sahibinin toplayıp biriktirdiği malın zayi olacağına; bir evde şadırvan olduğunu görmek, ev sahibi için hayır ve menfaate; duvarda bir şadırvan olup onu oradan koparıp elinde tuttuğunu ve o sırada birisi ile konuştuğunu görmek, şer ve kötülükten saklı bulunmaya; konuştuğu kimse ölü ise, rüya sahibinin ömrünün uzun olacağına delalet eder. 

Rüyada şadırvanın etrafı döşekli olup orada oturduğunu görmek, yolculuğa ve bu yolculuktan hayır ve fayda geleceğine işarettir. Cafer’i Sadık’a göre, rüyada şadırvan görmek dört şekilde tabir olunur: Helal kazanç, uzun ömür, mal ve menfaat, geçim. Bir şadırvanın herhangi bir yerini noksan görmek, iyi değildir. 

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada şadırvan ve çeşme görmek, hayır ve büyük menfaat, herkese iyilik etmeyi seven bir cömert erkekle tabir olunur. Cami-i şerif şadırvanı veya çeşmesi görmek, o memleket halkına büyük hizmetler verecek bir devlet büyüğü veya hakim ile tabir edilir.

Rüyada evde bir şadırvanın olduğunu görmek, ev sahibinin cömert ve mert bir kimse olmasına delalettir. Mahallede bulunan bir şadırvanı görmek, komşularının aynı yaradılışta kimseler olduklarına delalet eder. 

Rüyada bir şadırvanın etrafına birtakım kimselerin toplanarak, abdest aldıklarını görmek, o kimselerin devlet başkanının adaletinden ve icraatından faydalanacaklarına delalet eder.

Rüyada şadırvan veya çeşmeden akan su saf ve berrak ise bu edinecekleri menfaat helalden; bulanık ise haramdan yapılacağına işarettir.

Rüyada bir çeşmeden su alıp evine götürdüğünü görmek, büyük bir kimseden edinilecek mal ve rızka; şadırvan veya çeşmenin suyunun taştığını görmek, o kimsenin malının ve parasının durmadan çoğalacağına; suyunun kesilip kuruduğunu görmek, zenginliğinin yok olacağına delalet eder.

Rüyada kuru çeşme ve susuz şadırvan görmek, fakir bir kimseye delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada şadırvanın uygun bir yerde layık bir adamın yanında görülmesi; izzet ve yüceliğe, üzüntü ve şiddetlerin gitmesine, güzel haberler işitmeye yahut tadı nağmeler dinlemeye işarettir. Bazen de şadırvan, mal dağıtmaya ve toplayıp çoğalmaya işarettir.

Şadırvan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir