Rüyada Şarap Görmek

Rüyada arkadaşlarıyla beraber içki içmek, eğlenmeye ve rüya sahibine bir servet sağlayacak ani bir değişikliğe işarettir. Yalnız kendi kendisine içtiğini görmesi, çok sinirlenip üzüleceği bir haber alacağına işarettir. Rüyada hediye olarak şarap almak veya hediye etmek, küçük miktarda paraya ve şansa; satın almak ise çok ciddi bir kavgaya işarettir. (Bkz. Hediye Vermek)

Rüyada arkadaşlarıyla beraber içki içmek, güzel vakit geçirmek, çok para kazandıracak bir iş değişikliğine yorumlanır. Yalnız şarap içtiğini görmek, çok sinirlenip üzüleceği bir haber geleceğine yorumlanır. Hediye olarak şarap almak veya hediye etmek, az bir paraya ve iyi şansa işarettir. Şarap satın almak ise çok önemli bir tartışmaya yorumlanır. Hoşa gitmeyecek olaylar, tatsızlık ve sorun anlamına gelir. Aynı zamanda içine haram karışmış kısmete de işarettir.

  • Ayrıca bakınız:

Rüyada içki içmek; haram mala, kuvvet veya iktidara işaret eder. 

Rüyada su ile karıştırılmış şarap içmek, mal/mülkünüzün bazılarının harama, bazılarının da helala karışacağına işarettir. Bazı yorumculara göre, bir kadından mal/mülk alınacağına ve bu mal yüzünden fitneye düşeceğinize işaret eder.

Rüyada görülen içki, düşmanlığa ve kızgınlığa; bazen de dert ve hastalıktan şifa bulmaya delalet eder. Rüyada içki içtiğini gören kimse işsiz ise bir iş bulacağına; fakir ise zengin olacağına ve bekar ise evleneceğine bir işarettir.

  • Ayrıca bakınız:

Rüyada kadeh görmek; kadına, eşe, evliliğe veya çocuğa işaret eder.

Rüyada şarap içmek, bir işe bağlı olarak çok güzel paralar kazanmaya; birisine şarap içirmek, içirilen kişi ile girilecek ortaklıkta başarıya ve paraya kavuşmaya; rüyada şarap almak, bir işe teşebbüs edip başarıya ulaşmaya işarettir.

Rüyada şarap saymak, işini ve kazancını başkasına kaptırmaya; rüyada eski şarap içmek, büyük bir zarara uğramaya; rüyada şarap şişesini kırmak, iflas etmeye delalet eder.

Rüyada şarap görmek, meşakkatsiz meydana gelen haram maldır. Şarap içtiğini gören kimse büyük günah işler ve geniş rızka kavuşur. Münakaşasız şarap kadehi ile şarap içtiğini gören kimsenin eline haram mal geçer. Bazıları, helal mal geçer, demiştir. Yapılan münakaşa kadeh için olursa, o nisbette o adam bir söz ve düşmanlıktan dolayı münakaşa yapar. 

Rüyada şarap akan bir nehir görmek, o kimseye dünyada bir fitne isabet eder. Şarap nehrine girdiğini görse, o nehirden nail olduğu miktarca bir fitneye düşer. Evlenmeyi ve ortaklığı arzu eden kimsenin rüyada şarap görmesi, iyi geçinmeye dair olan anlaşmadır. 

Valinin rüyada şarap içmesi, işinden alınmasıdır. Rüyada su ile karıştırılmış şarabı içmek, bazısı helal ve bazısı da haram maldır. Bazı tabirciler, bu ortaklık malıdır; bazıları da bir kadından mal alır ve bu mal ile fitneye düşer, dediler. 

Rüyada bir kimse şarap yapmak için üzüm sıktığını görse, başkasının hizmetinde bulunur ve onun eliyle büyük işler görülür. Meze bulunan içki meclisine davet edildiğini gören kimse, cihada ve şehitlik rütbesini kazanmaya davet edilir. (Bkz. Üzüm Şerbeti)

Rüyada İçki Görmek Ne Anlama Gelir? 

Fitne, şer, düşmanlık ve kızgınlığa; bazen dert ve hastalıktan şifa bulmaya; bazen de delilik ve kendisini hissetmek ve düşünmekten alıkoyan bir üzüntü ve keder sebebiyle aklının gitmesine delalet eder. 

Rüyada içki içtiğini gören kimse işsiz ise bir hizmette istihdam edilir. Yahut fakir ise zengin olur. Bekar ise evlenir. Hasta ise hastalığından kurtulur. 

Rüyada içkinin içilmesi, rüyayı gören kişinin hayatta çok istediği bir şeyin gerçekleşeceğine delalet eder. Rüyada içki içen kimse, alim olur ve içki içtiği zaman insanın fikrine gelen düşünceden dolayı o alimin ilminin fazla olacağına delalet eder. 

Rüyada içilen içki üzümden olursa bazen rüya sahibi mevsimsiz üzüm yer; yahut üzümün pişmişine muhtaç olur. Yahut ayıp sayılan bir şeyi işler. Çünkü üzüm, ayıbın hatalı şeklidir. Bazen helal ile rızıklanır. 

Rüyada içilen içki satın alınmış olur yahut onu sıkmaya memur edilmiş olursa, kendisine lanet getirecek mahzurlu bir işte bulunur. İçki; yalan, hezeyan, makbul olmayan söz, sırrı ifşa ve zinaya delalet eder. İçkinin ismi de tabirde muteber tutulur. Şarap manasına gelen hamr kelimesinin ismi, günah manasına olan isimdir. Bazen de içki, zina eden kadına delalet eder. 

Rüyada şarap içmeye çalıştığını görmek, anne babaya asi olmak demektir. Yahut bir şey satmaya delalet eder. Bundan dolayı da içki içmek borç ve geçime delalet eder. 

Rüyada şarap içerek sarhoş olmak, mal ve evladın gitmesine; bazen de içen kişi zahmet ve meşakkat halinde ise, onun rahat olmasına delalet eder. (Bkz. Zilzurna Olmak)

Rüyada İçki İçmek Ne Anlama Gelir? 

İçenin ahmaklık ve cehaletine delalet eder. c bir kimsenin rüyada içki içtiğini görmek, o ölü ahirette nimet erişimindedir. Çünkü şarap, cennet ehlinin içkisindendir. Ancak, ölünün devamlı rakı içmekle ölmüş olması ve hayatında içki içmeyi helal sayanlardan olması, tabirden müstesnadır. 

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Şarap Mahzeni, Şarap Fıçısı, Vermut, Saki 

Şarap

“Rüyada Şarap Görmek” üzerine 8 yorum

  1. Hayırlı günler. rüyamda eskiden gönül bağım olan ama artık görüşmediğim birisi, işyerimin önünde bir masa kurdurmuş, değişik tanımadığım insanlar var herkes kırmızı şarap içiyor ama ben içmiyorum. karşımdaki sandalyede de benim için bir kırmızı gül var yanında da mersin yaprakları var. benden özür diliyor ve çok şişmanlamış bir de. yorumlarsanız çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden, hayırlı günler.

    1. Rüyada şişmanlamış kimse günahkardır. Rüyanın yorumu: Şu an o kişi manevi anlamda kötü bır durumda ama sizin manen iyi bir seviyede olduğunuza delalettir.

  2. Merhaba ben de rüyamda yeni tanıştığım birisiyle şarap içiyordum. Bana kırmızı şarap ikram ediyordu ve tadı çok berrak içilmesi çok nefis bir şaraptı. “Hayatımda içtiğim en güzel şarap” diyordum. Bu kişi önemli konumu olan bir kişi. Yorumlarsanız çok mutlu olurum. İyi günler.

  3. Rüyamda erkek arkadaşımla kana kana şarap içiyor ve eğleniyorduk. Uyandığımda bile etkisindeydim çünkü keyif aldığım şey şarabın tadıydı. Yorumunuzu bekliyorum 🙂

  4. Merhaba rüyamda evimizde bir sürü misafirlerimiz var. Bir şey kutlamışız bitmiş, mutluyuz. Geniş ferah bir evdeyiz, bu bizim evimizmiş. Eşim bira istiyor ama bakıyorum dolapta bira yok. Dolapta büyük, geniş bir şişede şarap var. Biraz içilmiş fakat o kadar kalabalığa yetecek herkese birer kadeh ikram edebilecek kadar büyük bir şişe. Kadeh arıyorum ve bütün dolaplardan kadehler çıkıyor. Cam, süslü, çok güzel kadehler ve çok fazlalar. Her dolaptan tepsi tepsi kadehler alıyorum, masaya getiriyorum. Herkes “Vay be kadının kadehleri ne kadar güzel ve çok” diyorlar. Kadehlere şarapları ben koymuyorum. Şarapla dolu kadeh görmüyorum fakat herkes ayakta gitmeden şaraplarını içecekler. Ve misafirlerimi iyi ağırladım, mutlular diye mutluyum. Şarap kırmızıydı. Cam kadehe de baktım şaraba da ama bir türlü birleştiremedim:(

  5. Merhabalar, daha önce hiç bilmediğim bahçe gibi bir yerde bir ağacın altında, içleri dolu üç tane bardak vardı. İçlerindeki sıvının ne olduğunu bilmiyorum ama alkol olduğu için o bardakları oradan geçen yakın akrabalarımdan saklama gereği duyuyorum ama başarılı olamıyorum. Akrabalarım görüyor ve olumsuz yönde eleştiriyorlar. Ben de alkol almadığıma onları inandırmaya çalışıyorum. (Normal hayatta da alkol almam). Değişik bir rüya idi benim için. Yorumlarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

  6. Rüyamda eve geldiğimde şarap şişesi gördüm. Anneme sorduğumda biraz şarap içtik dedi. Anlamı nedir? Şimdiden teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir