Rüyada Şehit Görmek

Rüyada bir şehidi hayatta yaşıyor görmek, onun bıraktığı ilim ve yolun yaşadığına yahut Allah’a yakın olmaya işarettir. Şehit olduğunu görmek, bu makamı hak ettirecek amelleri işlemeye güç yetirmeye delalet eder.

Rüyada şehit olmak ya da görmek, çevrenizde saygı görecek makamlara yükseleceksiniz demektir.

Rüyada bir şehit gördüyseniz veya kendiniz şehit olduysanız itibar sahibi olacağınız ve çok yükseleceğiniz anlamına gelir.

Rüyada bir kimse şehitlerden birisinin diri olduğunu görürse o şehidin takip ettiği yol ve tutumunun insanlar arasında devam ettiğine işarettir. Bazı tabirciler de rüyada bir şehidin hayatta olduğunu gören kimse, Allah (C.C.)’a yaklaşır, demişlerdir.

Rüyada vatan uğruna şehit olduğunu görmek, öldüğünüzde büyük bir mertebe ile allahın huzuruna çıkacağınıza işarettir. Ayrıca bu rüya, hayırlı işler yapacağınıza işaret eder.

Ayrıca bakabileceğiniz rüya tabirleri: Ölüm, Savaşmak

Şehit

“Rüyada Şehit Görmek” üzerine 33 yorum

  1. Rüyamda bir polisle beraber bir terk edilmiş evde duruyoruz. Gece bir çocuk sesi duyuyoruz. Diyor ki ailem tehlike altında diyor ve polis bana diyor ki ne olacak bu insanların hali çoğu cehenneme gidecek diyor. Ben de ona diyorum ki ?biz de şehit oluruz abi? ve pencereden bakıyoruz. İçine şeytan girmiş yaşlı bir kadın çocuğu kovalıyor. Tam müdahale edeceğiz, uyanıyorum ama uyanmamışım hala yataktayım ve eşim yanımda üç dört kez rüyadan rüyaya uyanıyorum ve şeytanı boğazıma çökerken görüyorum. Ağzım açık, çenem boşta ağzımın içine giriyor ve ben rüyamda sırasıyla ehad Nas ve Felak Ayetel Kursi?yi okuyorum ve baktım uyanmışım.

    1. seni yanıltmak istemem ama eğer rüyanda dua ederken gördüysen kendini ALLAH,senden dua etmeni istiyordur.

    2. Merhaba rüyamda birinin şehit olduğunu gördüm. Sonra kendisini defalarca gömmeye çalıştım. Ancak her defasında şehidin gömülürken yüzüstü yattığını ve tüfeğini tuttuğu kolu ileri doğru çıkık olarak ve yukarıda yattığını görüyorum. Tam gömdüğümü düşündüğüm anda şehidin diri olduğunu ve bir bebeğe dönüştüğünü ve onunla ilgilendiğimi görüyorum. Derlerdi de inanmazdım şehitler ölmüyormuş ve bebek olup tekrar yaşıyorlarmış diyorum kendi kendime çok etkilendim ve çok güzel bir rüyaydı. Çok merak ettim bir anlamı var mıdır diye. Sevgiler.

  2. Rüyamda bir şehidi omzumda ağlaya ağlaya taşıdım. Şehidi taşırken yanımda pek fazla kişi yoktu. 3-5 kişi taşıyorduk şehidimizi ve ben teröristlere küfür ediyordum. Daha sonra arkamdan beni uyardılar. Hayırdır inşallah.

  3. Selamün aleyküm. Benim ufak kızım bir kaç gündür hasta, dün gece 04:00 te hastaneden geldik ve 06:00 gibi uyudum. Rüyamda bizim uzaktan bir akrabamızın şehit olan oğullarını görüyorum. Kendisi şehit olduğunda nişanlı idi. Rüyamda kucağında bir erkek çocuğu çocuğun simsiyah uzun saçları simsiyah kaşları ve bıyık ve sakalı var. Diğer çocuklara oranla daha büyüktü. Yanına gidiyorum, çocuğun çok güzel olduğunu söylüyorum. O da bana “10 senedir bekledik, olmadı ve Allah yeni verdi” diyor. Sakin ve çok soğukkanlı. Ben bebeğin kulağına eğilip 3 kez “Maşallah, Subhanallah” diyorum ve arkasından “İnşallah çocuğa nazar değmez” diyorum. Birkaç fotoğrafını çekiyorum sonra benim babam E-5 karayoluna doğru ilerliyor. Çocuk arkasından fırlıyor yola koşuyor. Babam çocuğu son anda beyaz bir minibüsün altından kurtarıyor. Ben hıçkıra hıçkıra ağlıyorum. Sanki kendi çocuğummuş gibi şehit kardeşim bana “Ağlama” diyor. “10 sene bekledik, Allah bunu verdi. Bir şey olsaydı 20 sene bir daha beklerdik” diyor. Neyse hayırlara vesile olur inşallah. Bu arada benim erkek çocuğum yok 2 kızım var. Yorum yapabilen olursa sevinirim.

  4. Abimi şehit olmuş olarak gördüm. Saldırı anı dahil hepsi gerçek gibiydi. Sonrasında olanlar, bize askeri gazinoda bir yemek düzenlenmişti. Bütün yüksek makamlar oradaydı. Bir fotoğraf albümü yapmışlardı bizim için orada. Ağlayarak yanına yaklaştığımda fotoğraf albümünden basında annemin, babamın, benim ve abimin fotosu en basta olmak üzere, hepimizin fotoğrafları oradaydı. Yakın birkaç eş, dost da oradaydı. O kadar çok ağlıyordum ki her şey gerçek gibiydi. Ertesi günün sabahında abimi görmek üzere morga gittik. Abimin üzerinde ince bir buz kalıbı vardı. Çaresiz gözyaşlarıyla çıkarttılar beni de oradan ve sonrasında uyandım!

  5. Rüyamda 2 asker şehit vardı ama birisi yaralıydı. Bana ismimi söyledi. “Benim” dedim. Kalbimden bıçaklanarak öleceğimi söyledi. Teşekkürler.

  6. Rüyamda 1905 yılına ait bir şehit mezarı görüyorum. Üzerinde şehit yazıyor sonra bir Fatiha okuyorum ruhuna. Fatiha bitince 2 tane çocuk mezarı oluyor. Biri güneye bakıyor, biri doğuya mezarların. Çok şaşırıyor, heyecanlanıyorum ve uyandım o heyecanla. Bana bu rüyayı tabir etmenizi istiyorum Allah rızası için.

  7. Rüyamda ölmüş olan babamla orta boy bir tabutta bulunan bir şehit cenazesini ben taşıyorum ve babamın kazdığı mezara getirirken tabutun kapağı biraz açılıyor ve çok güzel bir koku alıyorum. Tabutun rengi de gümüş renginde idi.

  8. Rüyamda şehrin her camisinden selalar veriliyor ve her biri farklı bir şehit isimleri söylüyordu.

  9. Merhaba, iyi günler. Benim rüyamın biraz karışık olduğunu düşünüyorum ama inşallah birisi benim rüyama bir açıklık getirecektir. Rüyamda yolda daha önce tanıdığım birkaç orta yaşlı adamı görüyorum. Ben 17 yaşındayım ve yapacak bir şeyimin olmadığını düşünüp peşlerine takılıyorum. Biraz yürüdükten sonra Abdurrahman adındaki adam ali adındaki adamı dövmek üzereyken telefonu çıkarıp kamerayı ve flaşı açıyorum, tam çekerken kamerayla ali adındaki adam kediye dönüşüyor ve yolda koşmaya başlıyor. Biraz peşinden gittikten sonra yanımdaki adamlar havada 2 şehit olduğunu söylüyor. Sonra aşağı tekrar baktığımda ali isimli adam ve 2 kedi şeklinden insana dönüşen kişi görüyorum. 3 harfli olduklarını anlıyorum ve uyanıyorum. Lütfen yardımcı olabilecek kişiler varsa yardım etsin. Çünkü ben çok rüya görürüm ama hep ertesi günün rutin işleri olur. Onun için bunu çok merak ettim. İyi Günler.

  10. Rüyamda evimin yanından bir kadın geçiyor, arkasından bağırıyorum. “Sen şehit annesisin değil mi?” diye. Bir kaç kez kadın “Değilim” diye bağırıyor. Ben tekrarlıyorum, arkasından koşuyorum. “Tanıdım seni. Evet, şehit annesisin” diyorum. O arada yanımızdan tren geçiyor, çok vagonu var. Kadını evimin yakınında cami var orada kaybediyorum.

  11. Rüyamda 7-8 adet şehit tabutu gördüm. Tabutlar göğe doğru uçuyordu. Bu ne anlama gelir?

  12. Rüyada şehit olmuş 2 şehidin mezara gömüldüğünü gördüm. Ne anlama gelir ?

  13. Rüyamda köyde savaş vardı babam asker olmuştu ve askerler bizim eve gelmişti. Babamın şehit olduğunu söyledi ve beni, annemi, kardeşimi alıp götürdü. Benim ananem ölmüştü, onu hayatta sağ olarak gördüm.

  14. Rüyamda arkadaşımla birlikte camideydik, orda tanıdığımız bir hoca vardı. Camide bomba vardı ve sürekli insanları takip ediyordu. Hoca arkadaşımla bana “Bombanın yanına gidin ve şehit olun. Diğer insanları kurtarmış olursunuz” dedi.

  15. Savaş çıkmış ve beni de askere çağırıyorlar. Rusya’ya karşı savaşacakmışım. Vay arkadaş bu yaştan sonra ne askerliği diye üzülüyorum. Etrafımdakiler bana “gitme, eğer gidersen kesin öleceksin” diyor. Ben ise onlara, “Peygamber efendimiz savaştan kaçanlar bizden değildir, demiş. Gitmem lazım ne yapalım, ölmek istemiyorum ama kader, alın yazım böyleymiş. Ölürsem de şehit olurum işte” diyorum ve yola çıkmak için hazırlık yapıyorum. Hayırlara vesile olsun inşallah. Yorumlarsanız sevinirim.

  16. Rüyamda bir askerin cenaze törenindeydim ve askerin yüzünde kan var. Kalabalık fazla yok. Ölen askerin na’şını bir adam getiriyor ama asker birden canlanıyor ve etrafta dolaşmaya başlıyor. Sonra birden benim yanıma geliyor ama ben korkmaya başlıyorum, elini yanağıma koyuyor. Ben de ona gülümsemeye başlıyorum ama neden güldüğümü soruyor. Ben de hiç ses çıkarmadan öyle duruyorum. Sonra birden yanımdan kalkıyor. Ben de onu görmek için ayağa kalkıyorum ve öldüğünü görüyorum. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim.

  17. Rüyamda iş yerinin önünde birisini vuran adam vardı sonra onu tatbikat için tekrar getirmişlerdi, bir süre sonra serbest kalmış. Sonra pompalı silahı kardeşime doğru uzattı “Şehit olacaksın. Bu dünya çok kirli” dedi. Ben de “Onu vurma, o daha çok genç” dedim. Bana uzattı, ateş ederken uyandım. Ne demek acaba? Kardeşim de askere gidecek.

  18. Rüyamda bir şehit tabutu vardı annemle ben de oradaydım. O şehidin annesi de tabutun başında ağlıyordu. Bizim de o gözü yaşlı anneyi görünce gözlerimiz yaşarıyordu…

  19. Ben hastabakıcılık yapmaktayım, rüyamda demans hastası bir bayan hastamla yürüyüşe çıkıyoruz orada köpekler var onları beslerken ayı ve yavrusu bize doğru geliyor ve o arada camekânlı bir yer görüyorum camekânın arkasında Çanakkale Şehitlerimiz ellerinde süngüleri tüfekleri ile canlanıp bizi koruyorlar heykel atlar canlanıp köpeklerle birlikte ayı ve yavrusunun üstüne doğru yürüyorlar, ben yanımdaki hasta teyzeye dönüp '' Bak şehitler ve atlar canlandı bizi koruyorlar korkma'' diyorum teyze bir şey görmüyor sadece bana gözüküyorlar ve camekânın köşesine gittiğimde birkaç kez sorduğum için bana da gözükmüyorlar rüyaymış diyerek uyandım. Yorumlarsanız çok sevinirim.

  20. BEN RÜYAMDA BİR EV GÖRDÜM BU EVDE ÇOK KÖTÜ KİŞİLER VARDI VE ÇOK KÖTÜ OLAYLAR OLMUŞTU RÜYAMA GÖRE. BENDE KORKUMDAN ALLAH'A SIĞINDIM. TEVHİD EDİYORORDUM VE YANIMDA DA 3 TANE BEYAZLARA BÜRÜNMÜŞ İNSAN BENİMLE BERABER TEVHİD EDİYORDU. ALLAH RIZASI İÇİN BUNUN ANLAMI NE?

  21. Rüyemda eski sevgilimi gördüm. Şehit düştü bundan 9-10 ay önce. Yanıma geliyo ve ben onu öldürüyorum parçalara ayırarak hemde. Neden yaptığımı bilmeden elimdeki aleti boynuna tam şah damarına vuruyorum. Ayrı ayrı yerlere parçalarını koyuyorum bir okul gibi yere de koyuyorum sonra pişman olup birbirlerini tamamlamak için yerine getirmeye calışıyorum ama yapamıyorum. Üstüm başım yaşarıyor kan değiyor. Sonra ailesini arıyorum "ben öldürdüm onu ben!" diyorum. Ailesi "hayır şehit düştü" diyor… Biz ayrıydık o şehit düştüğünde ve kavgalı ayrılmıştık, aldatmıştı beni. Bende ona "şehit olacak mertebeye belki ulasakcaksın hak yeme" demiştim bu ne oluyo şimdi? Kaç ay sonra gördüm ve hala sanki etrafımda geziyormuş gibi hissediyorum. Oysa ki hakkımı da helal ettim. Elime para geçince memleketine mezarını ziyarete de gideceğim.

  22. Rüyamda canlı bomba vardı, yanında beş asker vardı. Ben askerler kaçarken bombaya sarıldım, beş kişi şehit olacakken ben kendimi feda ettim böyle bir rüya gördüm.

  23. Rüyamda karyolamın altını kazıyoruz ve 6 tane şehit çıktı. Mezara nasıl konmuşsa o şekilde vücutları çürümemiş şekildeydi daha sonra oturup sohbet ettik.Benden mezarlarının yerini ailelerine söylememi ve onlara yakışır bir mezar yaptırmalarını söylediler daha sonrada birçok şehit gördüm sohbet ettik… Acaba ne anlama geliyor? Şimdiden teşekkür ederim.

  24. Merhaba ben rüyamda abimin şehit olduğunu gördüm şu anda benim yaşadığım ülkede savaş var. İnşallah hayırlara vesile olsun. Allahım kimseye böyle acılar yaşatmasın rüyada bile görmək ……

  25. Ben rüyamda 58 şehit haberi alıyordum ve şehit annesini görüyordum ağlıyordu gece olmuştu herkes uyuyordu ben uyumuyordum içimde bir sıkıntı vardı. İkinci rüyamda ise şehit görüyordum bana ben ölmedim yaşıyorum demişti sarılmak istiyordum ama korkuyordum ( ben asker olmak istiyorum ne zaman umudumu yitirsem böyle rüyalar görüyordum ) bu neyin habercisi

  26. Ben Bir köyde ücretli öğretmenlik yapıyorum bir ay önce Bir askerin okula gelip pano aştı şehit öğretmen yazıyordu dün ise rüyamda şehit öğretmen Aybüke gördüm bende atanıp öğretmen olmak istiyorum dedim sonra Bir okulda şehit öğretmen için Aybüke için anısına etkinlik yapacaktık.

  27. Yuxuda bir şehidi diri gorurem. Yol var yolun bir terefinde o durub bir terefinde men. Mene elleriyle iware edir ki qizim olub gedirem qizimi xestexanadan cixartmaga. Sizce ne mena verir yuxum?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir