Rüyada Tabak Görmek

Rüyada yemek ikram edilen tabağı görmek; dost yakına, -tabağın değeri kadar- mala, şiddete ya da çekirgeye işarettir. Kadın için tabak erkeklerden büyük bir kimseye, erkek için asil bir kadına; tabağın üzerine örtülen (kapak vb.) sırları gizlemeye; hastanın evinden çıkan, içinde ne olduğu bilinmeyen ve ağzı kapalı kap (tabak), onun vefatına işaret eder. Tabakçı, sır saklayan kimseye delalet eder.

Ayrıca Bakınız; Çanak, Çömlek, Kap, Tencere, Tava.

Rüyada boş tabak görmek, bir müddet için üzüntüye; dolu tabakta, küçük olaylarla birbirini izleyen şansa işarettir.

Rüyada tabak görmek, iyi ve güzel olaylar olacağına yorumlanır. Rüyada temiz, sağlam ve boş tabak alan kişi çok para kazanacağı yeni bir işe atılır anlamındadır. Bir tabağa yiyecek koymak, o kimsenin zengin olacağına işaret eder.

Rüyada tabak tutmak, uğur getirir. Rüya sahibi bir kadın ise bu rüya yakında evleneceği anlamına gelir. Kırık tabaklarsa, uğursuzluk getirir. Yaklaşan iyi ve hayırlı olaylara işaret eder. Tabak boş ise iyi bir kısmettir. Dolu ise tabak bolluk, berekettir.

Rüyada tabak görmek tabiri, ferah ve sevinçli günler ile tabir olunur. Görülen tabağın içinde bir şey varsa, ferah ve sevince erer. Tabak bulmak veya almak; muradının olacağına, sevineceğine ve zevke delalet eder. Kırmak ise kederle yorumlanır.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada tabak görmek, çekirgeye, bazen de şiddete işarettir. Kadın için tabak görmek, erkeklerden büyük bir kimseye; erkek için de asil bir kadına işarettir. Eğer tabak mala işaret ederse, o malın değeri uyanıkken o tabağın kıymeti kadardır. Rüyada bir hastanın evinden üstü kapalı bir tabak çıksa ve içinde ne oldugu da bilinmese o hasta ölür.

Rüyada tabak görmek ne demek, iyi ve hayırlı şeyler olarak yorumlanır. Rüyada temiz, sağlam ve boş tabak alan kimse iyi bir işe girer. İşi varsa bir kısmet alır. Bir tabağa yiyecek koymak o kişinin bolluk alacağını haber verir.

Tabak

“Rüyada Tabak Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Rüyamda kırık tabak ve bardak parçaları kusuyordum. Ama kusarken hiç acı hissetmedim ve çok şaşırmıştım. Bu ne anlama geliyor? Lütfen açıklarsanız sevinirim.

  2. Rüyamda beyaz porselen bir tabağı yıkamak için elime alıyorum acı hissediyorum, elimin kesildiğini anlıyorum. Tabağa baktığımda kenarlarının kırılmış olduğunu görüyorum. Elime bakıyorum, iki ayrı yerden kesilmiş fakat kanamıyor. Sadece yarılmış.

  3. Boş tabak gördüm ve kıyısında yani üstünde 4-5 tane saç kılı vardı. Yardımcı olur musunuz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir