Rüyada Telgraf Görmek

Rüyada telgraf almak, uzaktan gelecek iyi haberlere işarettir. Umulmadık birinden, beklenmedik bir yardımdır.

Rüyada bir telgraf yazdığını ve tamamladığını gören, başladığı işi bitirir ve dileği yerine gelir. Eğer telgrafı bitirmez ve güçlük çekerse, işlerinde de müşkülata uğrar. Kendisine bir telgraf verildiğini gören, istediği her türlü murada nail olur

Bir rivayete göre: Rüyada telgraf görmek, hayırdır. Telgraf okunamıyor ise gizli habere; açık ise herkesin bildiği bir habere delalet eder. Kendisine bir şeyin verildiğini bildiren bir telgraf aldığını görmek, eline mal geçeceğine işarettir. 

Rüyada büyük bir devlet memurundan gelen telgraf, kendisinin bir yüce makama çıkacağına; tüccar ise ticaretini büyüteceğine delalet eder. Telgraf, sadece bir dostundan veya yakın bir akrabasından geliyor ve sadece hatır sorulmak için yazılmış ise, büyük bir nimete delildir. Gurbette bulunan bir yakınından geliyorsa, ondan iyi bir haber alacağına işarettir. 

Rüyada gurbette bulunan bir adamından içinde yazı olmayan boş bir telgraf aldığını görmek, hayır değildir. Kendisine bir ölü tarafından telgraf geldiğini görmek, sevinçli bir haber alacağına delalet eder. 

Ebu Sait El-Vaiz’e göre; rüyasında sağ elinde yazılı bir kağıt görmek, o senenin feyz ve bereketine işarettir. Sol elinde yazılı bir kağıt gören, yaptığı bir işten dolayı pişmanlık duyar. Bir rivayete göre sol elinde yazılı bir kağıt görmek, zinadan doğan çocuğa veya haram paraya delalet eder. Rüyada aldığı bir telgraf mühürlü ise hakkın rızasına, altı mühürlü ve üstü antetli ise sevinçli bir haberdir. 

Rüyada telgrafi açtığını gören, sıkıntıdan kurtulur. Üzerinde adres yazılı olduğu halde adına gelen telgrafı açmayan, aksi ve yaramaz bir işle uğraşır. Üzeri mühürlü ve adres yazılı bir telgrafı açıp okuduğunu gören, namusu ve sadakati ile tanınmış bir kimsedir. 

Rüya sahibi olmadığı halde adresine gelen bir telgrafı okuduğunu görmesi, geçiminin artmasına ve mutluluğa işarettir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada telgraf almak, hayırlı bir habere ve müjdeye işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Postane, Mektup

Telgraf

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir