Rüyada Tırnak Görmek

Rüyada tırnak görmek, kişinin güç ve kuvvetine ve düşmana galip gelmeye işarettir. Uzun tırnak görmek; mesleği gereği olursa rızka, diğerleri için ayıp ve kusura, sünneti terk etmeye işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Törpü, Manikür, Aseton 

Rüyada Tırnak Kesmek

Rüyada tırnak kesmek, sünnete uymaya yahut borç vermeye işarettir. Uzun ve güzel tırnak; mala, elbiseye, ziyada güç ve kuvvete delalettir. Tırnağın yok olması, güç ve iktidardan düşmeye delalet eder.

Rüyada tırnak kesmek veya tırnağını dişleriyle koparmak, kötülüğünüzü isteyen birine yorulur.

Rüyada tırnak kesmek, kötü bir olaya işarettir. Güzel tırnaklar, başarı kazanacağınız işlere gireceğinizi bildirir. Bakımsız tırnaklar, dert ve hastalığa yorumlanır. Ayrıca bu rüya, kişinin kendi çalışması sonucu sahip olduğu değerli şeyler veya paradır.

Rüyada tırnak görmek nedir, alacak veya borçla yorumlanır. Tırnağının uzadığını görenin borcu artar. Tırnağını kesmek ise borcunun kolaylıkla ödeneceğine işarettir. Tırnaklarını kestiğini gören keder ve sıkıntıdan kurtulur.

Abdulgani Nablusi’ye göre, rüyada tırnak görmek zaferdir. Tırnağın uzunluğu sanat ve mesleği itibarıyla ona muhtaç olan adamlar için rızıkta genişliğe delalet eder. Bunun aksi olarak tırnağı kesilmiş görmek, bu gibi kimseler için dar bir geçime işarettir. Tırnak, bir erkeğin kuvvet ve kudreti olarak da tabir edilir.

İbn-i Sirin’e göre, tırnak görmek insanın süsünü, kahramanlığını ve kuvvetini gösterir.

Rüyada bir tırnağının olmadığını görmek, malının elinden çıkmasına ve kudret ve kuvvetinin azaldığına delalet eder. Tırnağını kopmuş veya kırılmış görmek de böyle tabir edilir. Gereğinden fazla tırnağını uzamış görmek, dininde fesada delildir. Parmaklarında tırnak olmadığını gören iflas eder. Fakirleşerek kan azalır.

Rüyada tırnaklarının kırıldığını görmek, ölümle yorumlanır. Tırnaklarının sarı renkte oldugunu gören ölür. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen davar tırnağı, ilme ve ilmin eserine tabi olmaya, rızka ve zenginliğe işarettir. Davar tırnağı bir yerden kendisi için zaruret olan diğer bir yere göç etmeye işarettir. Davar tırnağı sapıklıkta bulunan kimse için hidayettir. Hayvanları görmeksizin evler arasında davar tırnaklarını görmek ve seslerini işitmek, yağmur ve sellerin meydana çıkmasına işarettir.

Rüyada tırnak görmek nedir, düşmana zafer bulmaya işarettir. Bazen de tırnağın uzunluğu, rızkın bol olmasına işarettir. Tırnağa ihtiyacı olan kimsenin tırnağını kesilmiş görmesi, yukarıdaki tabirin aksinedir. Bazen de tırnak uzunluğu, sünnet-i seniyyeyi terk etmeye işarettir.

Rüyada tırnak görmek ne demek, kişinin kuvvet ve kudretidir. Bu sebepten bir kimse tırnağının kırılacak kadar uzadığını görürse, kuvvet ve malının artması, düşmanına karşı kullanacağı silahı ve kendisini ondan koruyacak aleti olur. Rüyada tırnağının olmadığını gören kimsenin kuvveti gider. Tırnağını normal bir şekilde kestiğini gören kimse, Peygamberin Sünnetine uyar.

Rüyada tırnağın haddinden fazla uzunluğu, ayıp ve kusurdur. Rüyada tırnağının düşmanınkinden daha uzun olduğunu gören kimse, düşmanına zafer bulur ve hasmına galip gelir. Tırnaklarının düştüğünü gören kimse, malından zarar eder ve maksadını icra etmekten aciz kalır. 

Rüyada tırnak kesmek, sünnet-i seniyyeye uymaktır veya borç para vermek suretiyle malının kendisinden çıkmasıdır.

Rüyada tırnağı boyalı veya kınalı ise borç verdiği şey altındır. Tırnakların beyazlığı, hafıza ve anlayışa işarettir. Tırnakların normal olarak görülmesi, din ve dünyaca iyiliktir. Rüyada tırnaklarıyla uğraşmak, dünya malını toplarken hile yapmasına işarettir.

Rüyada tırnakların uzunluğu ile beraber güzelliği, mala, elbiselere, düşmana karşı koymak için silaha, hasmına karşı müdafa yapabilmek için delil ve cevap hazırlamaya yahut düşmanın şerrinden kendisini korumak için düşmana mal hazırlamaya işarettir.

Rüyada tırnaklarını kestiğini gören kimse, fitresini verir. Tırnaklarının eksik veya derisinden çıkarılmış yahut kırılmış olduğunu gören kimsenin servetinin gitmesine ve dünyaca kudret ve kuvvetinin zayıflamasına işarettir.

Rüyada tırnağının yırtıcı kuş pençesi gibi olduğunu gören kimse harpte ise düşmanına galip gelir. Tırnaklarıyla uğraştığını gören kimse, dünya işlerinde hile yapar ve dünyayı kendi tarafına çeker. Rüyada tırnağının yok olduğunu görse, iflas eder. Kuvvet ve kudreti azalır.

Rüyada güzel tırnaklar görmek başarının işaretidir. Bakımsız tırnaklar, sıkıntı ve hastalık anlamına gelir. Ayrıca ailenizde bazı gençlerin sorun yaratacağı anlamındadır.

Tırnak

“Rüyada Tırnak Görmek” üzerine 50 yorum

  1. Kayınbiraderimin ayak baş parmağının tırnağı batıyor ve acı veriyordu. Ben de kestim ve düzeldi tırnak uzun ve içi kirliydi. Yorumlarınızı rica ediyorum.

    1. Ben rüyamda bir erkek gördüm ve tanıdığım biri ve onu o rüyadan sonra artık çok seviyorum, hiç yanımdan ayrılmıyordu. Bir tane de kız vardı, onu da tanıyorum ve o benim tırnağımın içinde pislik olduğunu gösterdi ve ben sustum ama o hiç yanımdan ayrılmadı, o da sustu ve ben uyandım. Lütfen hemen yorumlayın…

    2. Gördüğünüz rüya hayırlı olsun. Muhtemelen kayın biraderinizin bir münferit kusurunu örtmüşsünüzdür ya da saklanması gereken bir şeylerin olmasıdır. Hayat şartları da bunu gerektirir güzel bir karakterinize habercidir. Teşekkür ederim.

  2. Rüyamda tırnağım çıktı sağ işaret ama altından baktım yenisi gelmiş sevindim. Ne demek acaba?

  3. Çok teşekkür ediyorum, yorumlarınız bizi aydınlatıyor. Yalnız şu rüyamın yorumunu bana yazar mısınız? Rüyada başka birinin benim tırnaklarımı yemesini açıklar mısınız? Tekrar teşekkürler.

  4. Tırnaklarımın ucundan kalın ağaç kökü gibi şeyler çıkıyor, uzuyor, ellerimin üstü de kıllanıyor. Ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum ama tırnaklarımın hepsinde oluyor, çok çirkin ve kötü görünümü vardı. Aydınlatırsanız beni sevinirim.

  5. Ben patronum ve bir müdürüm daha Aksaray’a iş için görüşmeye gidiyoruz. Beni yapmış olduğum şeylerden dolayı takdir ettiklerini söylüyorlar sonra benim üstten bir dişim kırılıyor, ben yutuyorum bunu çok kötü boğazımda acı oluyor. Tekrar çıkartıyorum ve bakıyorum müdüre gösteriyorum. “Herkesin başına gelebilir, yıka.” diyor. Ben ağzımı yıkıyorum ve bakıyorum dişi elime alıyorum, bembeyaz. Kırılan dişin yanındaki dişte sallanmaya başlıyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

  6. Ayak tırnaklarımın çok uzun olduğunu ve sol ayak başparmağından başlayarak tırnakları düzenli bir şekilde tırnak makası ile kendim kestiğimi gördüm. Ancak tamamını kesmeden uyandım.

  7. Rüyamda kızımın düzgün olmayan ayak tırnağı çıkıyordu, çok fazla kan aktı ve benim üzerime bulaştı. Anlamı nedir. Lütfen yorumlayın.

  8. Ben rüyamda tırnaklarımı söküyorlar, ben ise acıyacağını söylüyorum “Olsun bir şey olmaz, alışırsın” diyorlar sonra ben kim olduğunu öğreniyorum. “Ben tırnaksız ne yaparım?” diyorum, rüyamda. Bunu gördüm. Rüyamı anlatırsanız sevinirim. Ne anlama geliyor? Şimdiden teşekkür ederim.

  9. Kızımın tırnaklarını odanın içine kestiğini ve toplayıp atmadığını, kendimin tek tek 8-10 tane yerden topladığımı ve bir taraftan da kızıma kızdığımı gördüm. Sizin yorumdan bir şey anlamadım.

  10. Rüyamda bir erkek tarafından tırnaklarımın hepsinin uyuşturulup çekilmeye çalıştığını fakat çekemediğini gördüm, pens ve pense türü aletlerle. Canım yandı ve tırnaklarım kesilmişti. Anlamı nedir? Teşekkürler…

  11. Genel olarak rüya tabirlerinizi çok beğeniyorum fakat bazen birbirine zıt açıklamalar oluyor. Sebebini soracaktım. Çalışmalarınız için çok teşekkür ediyorum. Devamını diliyorum, inşallah.

     

  12. Sağ ayağımın başparmağı uzun zamandan beri mantar hastalığından dolayı, üstü siyahımsı bir renk halinde idi. Bu tırnağın siyah üst bölümünün kırıldığını gördüm. Daha dikkatli baktığımda, parmağımın derin iç kısmında kırılmış olan siyahımsı tırnağın kökünü, taze beyaz bir şekilde gördüm. Vereceğiniz cevap için, şimdiden teşekkür ederim.

  13. Ben rüyamda serçe parmağımın tırnağının kırıldığını gördüm. Burayı okudum ama göremedim. Bilen varsa lütfen, cevap yazsın.

  14. Merhaba rüyanda tırnaklarımın çok derinden kesilmiş olduklarını gördüm. Ama ben kesmedim ve kimin kestiğini de görmedim.

  15. Selamünaleyküm. 26 yaşında bir erkeğim. Rüyamda alnımı kaşıyordum ve kaşımın üstünde gömülmüş uzunca tırnağa benzer bir şey çekip çıkarıyorum. Sonra alnımda uzunca derin bir iz kalıyor. Bu rüyamın bir anlamı var mıdır?

  16. Rüyamda kendi işimde inşatta çalışırken terlik giymişim ayağım takılıyor sağ ayak serçe parmağımın tırnağı kalkıyor. Ben de çıkarıp atıyorum ama acı yok diyecek kadar az. Umursamıyorum pek. Bir tek o tırnakta çok uzamış hiç adetim değildir uzun tırnak. Biraz mahcup hissediyorum. Ayrıca elemanlarım da yanımdalar o esnada da ısını yaptığımız müşteri geliyor. İşle alakalı konuşuyoruz. Birde elemanın birisi “Abi ne iş delisisin. Tırnağın çıktı umurunda değil” diyor. Birde tırnağı çıkardım ya altından zaten tırnak çıkmaya başlamıştı. Geçen hafta da kar yağdığını gördüm evimin penceresinden. Mart ayı gibiydi ama ben Manavgat’ta yaşıyorum. Buraya da kar yağmaz. İki gün üst üste gördüm birkaç gün. Önce de başbakanı gördüm çocukça bir kabahat ıslıyorduk. Sonra o da mitingde kürsüden inip ismimle bana bağırıp kızıyordu. Biraz uzun oldu ama çok rüya görmem. Kafam karıştı. İnşallah yorumunuz beni rahatlatır. Teşekkür.

  17. Tırnağıma bakıyorum işaret parmağımda sorun yok. İşaret parmağın tırnağı güya çok uzunmuş şaşırıyorum ve bakıyorum “Aaa (uzayan kısmı elimde kalıyor ve kahverengi renkte) hastalanmış iyi bari atalım” diyorum.

  18. Kocam “Gel buraya tırnaklarını keseyim” dedi. Tırnaklarımda şekilsizdi zaten ve kesti. Özel tabirinizi bekliyorum.

  19. Kayınvalidenin tırnakları ince ve çok uzundu. İnsan tırnağı gibi değil yani. Bütün tırnaklarını benim elime batırarak kırıyordu ve ben de çok acı çekiyordum “Aaaa” diye bağırıyordum. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

  20. Rüyamda biri tırnaklarımı kesiyordu el ve ayak tırnaklarımı kesti. Tanıdığım bir erkekti ama hatırlamıyorum kim olduğunu.

  21. Ben rüyamda bir tane tırnağım sallanıyordu. Ben de bütün tırnağımı yırttım. Bu ne demek? Acil yazın lütfen.

  22. Vefat eden annemi rüyamda gördüm ve el tırnaklarımı kesip düzeltiyordu. Ardından da çok şık, pahalı kol saatleri satan bir mağazaya girdim. Bu rüyanın anlamı nedir? Teşekkürler.

  23. Merhaba, iyi çalışmalar. Öncelikle böyle bir hizmet verdiğiniz için Allah razı olsun ve teşekkür ederim. Ben rüyamda büyük ayak tırnağımın sanki çeksen yerinden çıkacakmış gibi olduğunu gördüm ve kendim çektim hepsi yerinden çıktı sonra bunun bir hastalık olduğunu düşünüp doktora gideyim diye düşündüm. Bu konu ile ilgili bilgi verirseniz sevinirim, iyi çalışmalar dilerim.

  24. Rüyamda vefat etmiş olan babamın tırnaklarını kesmek istiyordum. Kesmeden uyandım. Bu neye işaret ediyor?

  25. Sol işaret tırnağımı 1 cm kadar uzamış gördüm. İçimden “Ben bunu bugüne kadar niye kesmemişim?” diyordum.

  26. Teyzemin tırnakları çok güzel uzamış ve yeşil renkte. Yalnız küçük parmağında ki tırnağını çekip çıkarıyor. Bunu yorumlarsanız sevinirim.

  27. Sağ ayağımın baş tırnağının yukarı kalktığını, ucunun hafif ilişik kaldığını gördüm. Canımın çok acıdığını ve tırnağımın acımadığını hissediyordum ve anlamını bulamadım. Yorumlarınızı bekliyorum.

  28. Eskiden evlenmeye niyet ettiğim sonra fazla içtiği için vazgeçtiğim birini tırnaklarının içini çok pis ve siyah gördüm. Güya barışmışız. Kardeşim bize tuhaf tuhaf bakıyordu.

  29. Rüyada tırnaklarımın tırnak boyu kadar kısmının derisiyle beraber, kalıp şeklinde elimle çekerek çıktığını gördüm. Eski tırnağımın çıktığı yerde de altında yenilenmiş şekilde yeni tırnak oluştuğunu gördüm. Bu rüyamı yorumlamanızı rica eder, ilginize şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla.

  30. Rüyamda annemin gayet rahat bir şekilde mutfakta ayak tırnaklarımı kestiğini gördüm. Bu ne anlama gelir?

  31. Rüyamda kısa tırnağımı kestim ve kan çıktı.. Lütfen yorumlayın. Teşekkür ederim.

  32. Selam, tırnaklarımı yeni kesmiştim ki rüyamda ellerime baktığımda hemen uzamışlar olarak gördüm fakat bazı tırnaklarım kesili haliyle duruyorlardı. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.

  33. Merhaba rüyamda kuzenim tırnağımın acı veren bir kısmını kesiyordu ve tırnağım düzeliyordu. Yorumlarsanız sevinirim.

  34. Selamlar! Rüyamda uzamış ayak tırnaklarımın bir kaçını ellerimle kırıyordum. Kayınvalidemin evindeydim ve yerlerde kayınvalidemin kırılmış tırnakları vardı, onları topladım. Hayırlara vesile olsun. Şimdiden teşekkür ediyorum. Yorumunuzu bekliyorum.

  35. Rüyamda tırnağın üstünde cilt kurdu (normalde yüzde olan bir şey onları sıkıyordum temizliyordum, birden.)

  36. Rüyam da bir iş arkadaşımın uzamış olan ayak tırnaklarımı kestiğini gördüm. Tırnaklarım daha güzel görmeye başladım. Rüyamı yorumlar mısınız? Teşekkürler.

  37. Rüyamda çok yakın bir kız arkadaşım bana tırnaklarını gösteriyordu. Tırnakları tamamen kahverengi ve biraz uzundu lütfen yorum yapın.

  38. Rüyamda ayak baş parmağımın tırnağı ucundan kırılmış iş yerimdeki şefimden tırnak makası istedim oda vermedi tırnak kırılmasının tabirlerde ölümle veya iflasla neticelenmesi beni endişelendirdi.

  39. Rüyamda ayak tırnaklarımı sanki mantar hastalığı varmış ve ben bunları elimle birkaç tanesini söktüm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir