Rüyada Tövbe Etmek Görmek

İnsanın rüyada tövbe etmesi, rızkının bolluğuna işaret eder. Bir kimsenin namazın dışında yaptığı istiğfar, ömrünün uzun olmasıdır. İstiğfar, yardıma ve belayı def etmeye de işaret eder. 

Rüyada kendisini istiğfar ediyor görse, Allah (C.C.) onun günahlarını affeder ve ona mal, evlat ihsan eder. Kendini istiğfar edilen mecliste susuyor görürse, o kimse münafıktır. Bir kadın, rüyada kendisine, “istiğfar et” denildiğini görse zina eder. Kendisini Allah’a istiğfar ettiğini gören kimse helal mal ve evlada işarettir. Namazını bitirdikten sonra kıbleye karşı istiğfar ettiğini gören kimsenin duası kabul edilir. Kıbleden başka yöne doğru olduğunu gören bir günah işler ve ondan tövbe eder. 

Rüyada tövbe etmek; hapisten kurtulmaya, belalardan sonra mülke şeref ve berekete erişmeye işarettir. Bir kimse rüyada kendisini günah işlemekten men ettiğini görse, bir belaya müptela olur. Sonra tövbe eder, mülke sahip olarak şeref ve berekete nail olur. 

Rüyada bilmediği bir günahtan tövbe ettiğini görse, o günahı işlemesinden korkulur. Fakat sonu hayır olur.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Kur’an-ı Kerim, Korkaklık

Tövbe Etmek

“Rüyada Tövbe Etmek Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Ben rüyamın yorumlanmasını istiyorum çünkü etkisinde kaldım. Ben rüyamda eşimle birlikte günah işliyoruz bu günah bedenimize yabancı madde ile rahatlaştırma ama sonra eşim yanımdan gidiyor. Gittiğinde hasta olan dedesi köylüleri hep bir ağızdan Allah’a zikir çekerken görüyor ne olduğunu anlamaya çalışıyor ama çok geç dünyanın sonu bu kendisinin bir de mezar hazırladığını görüyor. Daha sonra da yere oturup Allah’a önce günahları için tövbe ediyor sonra ananesi dedesi ile el ele tutuşup bütün bir ağızdan Allah’a zikir çekiyorlar ve sesleri gerçekten duyuyorum her şey gerçekti. Uyandım zikir sesleriyle. Ne olur sizden ricam bana bunu yorumlayın, çok etkilendim Allah rızası için.

  2. rüyamda beni ve yaşıtım bir sürü insanı yakmaya götürüyorlardı. sevdiğim bazı insanlar vardı yanımda. sonra bir yere götürülüyorduk daha önce yakılanların cesetleri vardı ben de ölmek istemiyordum ve tövbe ediyordum ölenlerden biri teyzemdi onunla konuşuyordum çok canın yanıyor mu yakılınca diye hayır diyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir