Rüyada Yapı Görmek

Rüyada bir binayı yapılırken görmek, yeni girdiği bir görevde başarılı olmaya, genç bir kimse ise iyi bir evlilik yapmaya; evli ise bir çocuğunun dünyaya gelmesine yorumlanır.

Rüyada bir yapı yaptırdığını veya yapılan bir binayı gezdiğinizi görmek, bir arsa satın alarak ev yaptırmak niyetinde olduğunuzu veya bir kooperatife ortak olmak teşebbüsünde bulunduğunuzu gösterir. Üç mescitten, yani Mescidü’l Haram, Mescid-i Nebevi ve Beytül Mukaddes’ten birinde bir şey yapıldığını gören, Allah (C.C.) indinde makbul olan bir iyilik yapar. Makamı yüksek ve dünya işlerinde kuvvetli olur. 

Rüyada Allah için bir mescit ve minare gibi bir şey yaptığını gören, iyi insanlardan olur. Ahirette sevaba ulaşır. Mescit, minare, cami gibi şeylerin çok iyi şekilde yapılmış olduklarını görmek, İslam’da dinde kuvvete ve bir rivayete göre o yer devlet başkanının hakkında iyiliğe delildir. 

Cafer’i Sadık’a (R.A.) göre; yapı (imar) rüyası dört şekilde tabir olunur; dünyaya ait işlerde iyilik, hazır ve menfaat, muradı olması, genişlik ve ticaret. Bir kemer yaptığını gören bir hizmetçi alır. Tamiri gerekmeyen bir yeri onardığını gören, nefsini yapamayacağı şeyle meşgul eder. 

Kirmani’ye göre; bir imaret veya hayrathaneyi onardığını gören, iyi bir hayır işler ve hali daima iyi olur ve geçim sıkıntısı çekmez. Bir ev yaptığını gören, gerek helal ve gerek haram, bir kadın ile cinsi yönden birleşir.

Rüyada ölmüş olan babasının yaptırdığı bir binayı büyüttüğünü görmek, ölünün her haline varis olur. Eğer babası hayatta ise rüyanın tabiri ona aittir. Evinde veya bulunduğu yerde amelelerin çalıştığını gören, akrabasıyla kavga eder veya dostundan ayrılır.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Mimar  

Yapı

“Rüyada Yapı Görmek” için bir yorum

  1. Rüyada babamın hacca gidip geldikten sonra cami yaptırıp hediye dağıtması ne anlama gelir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir