Rüyada Yasemin Görmek

Rüyada yasemin görmek; sevince, rahatlık ve diğer hayırlı şeylere, bilgin kimselere; bekar için evlenmeye, diğerleri için üzüntü, keder ve sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Açılmış yasemin görmek, genç bir kızla evlenmeye delalet eder. Temiz aşk, derin duygular ve mutluluktur.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Yasemin Ağacı

Rüyada yasemin görmenin tabirinde çeşitli yorumlar vardır. Bazıları sevinç ve ferahlığa; bazıları da hüzün ve kedere işarettir, demişlerdir. 

İbn-i Sirin’e göre; mevsiminde ağacı üzerinde yasemin görmek, bir erkek çocuğunun olacağına delalet eder. Ağacından toplanmış yasemin görmek, sıkıntıdır. Birine bir demet yasemin verdiğini gören, o kimse ile aralarında tartışma çıkarak birbirlerinden ayrılırlar.

İsmail El-Es’as’a göre; rengi sarı olmadığı halde yasemin görmek, fena değildir. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada yasemin bulan kimse, sevinç, rahatlık ve hayra nail olur. Yasemin görmek, alimlere işarettir. Yasemin görmek, üzüntü, keder ve sıkıntılardan kurtulmaya; bekar için, evlenmeye de işarettir. Yaseminin açılması bekar kızlarla evlenmeye işarettir. Soğuktan şikayetçi olan kimse, rüyada kendisiyle beraber yasemin bulunduğunu görse, şikayeti gider. Refah içinde olunacağına ve büyük sevinçler yaşanacağının habercisidir. Çabuk geçecek bir sevince de işarettir.

Yasemin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir