Rüyada Yatak Görmek

Rüyada yatak görmek; kadına, ferahlığa ve çocuğa işarettir. Yatak satın almak, evlenmeye; satmak ise boşanmaya yahut hanımı hasta ise vefatına; yumuşak yatak iyi geçimli kadına; geniş yatak onun huy ve ahlak güzelliğine, yeni yatak kadının geç ve zindeliğine delalet eder.

Rüyada yün, kıl ve pamuktan mamul yatak görmek, zengin kadına; ipek yatak ateist kadına işarettir. Beyaz yahut yeşil yatak dindar kadına, siyah yatak kötü ahlaklı kadına; yatağı dürmek ve bir köşeye kaldırmak, aile içi küçük tatsızlıklara; yatakta uyuduğunu görmek, korktuğundan emin olmaya yahut dinde gaflete delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Döşek, Yastık, Yorgan)

Rüyada yatak görmek ne demek, yeni bir aşk macerasına atılacağına yorumlanır. Genelde yatak rüyası görmek, yola çıkmak anlamındadır. Temiz bir yatak görmek, güzel ve eğlenceli bir tatile çıkacak demektir. Rüyada eve yatak almak, rüyayı gören bekarsa, istediği kişiyle evleneceğine yorumlanır. Yatağını satan veya atan kişi eşinden istifa eder demektir.

Rüyada yatakta yatmak, yolculuğa çıkacağınızın veya taşınacağınızın işaretidir. Temiz bir yatak, uzun süredir sizi meşgul eden bir sorunun çözümleneceği anlamına gelir. Genel olarak yoldur. Eve yatak almak bekarlar için evlilik, evliler için kısmettir.

Kirmani’ye göre; rüyasında bilinmeyen bir yerde bir yatakta olduğunu gören bir memuriyete girer veya tarla satın alır ve yahut eline mülk geçer. Bir sedir üzerine serilmiş bir yatak üzerinde oturduğunu gören, şerefe nail olur.

Cabir’ül Magribi’ye göre; rüyada yatak görmek, istirahat ile tabir olunur. Rüyasında yatağını evinden çıkardığını ve tekrar içeriye aldığını gören eşinden ayrılır ve yeniden evlenir. Birbiri üzerine yataklar serdiğini gören, bu yatakların sayısı kadar evlenir.

Rüyada yatağının fareler tarafından yenildiğini görmek, karısının diğer biri ile ilişkide bulunduğuna ve onun da buna razı olduğuna delalet eder.

Rüyada yatağının havada dolaştığını gören eşinden ayrılır. Eğer yatağı yere düşerse hasta olur ve sonra iyileşir. Yatağının yüksek bir yerde serili olduğunu gören, itibarlı olur. Danyal Aleyhisselama göre; eski bir yatağın yenileştiğini görmek, eşinin bozuk ahlakının düzeleceğine işarettir.

Rüyada yeni yatağın eskileştiğini görmek, bu rüyanın aksiyle tabir olunur. Rüyasında yeşil olan yatağının kırmızı renge dönüştüğünü görmek, eşinin iyi ahlakının kötüye meyline; kırmızı yatağının yeşil renge dönüştüğünü görmek, iyiye meyil edeceğine delildir.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen yatak, kadındır. Rüyada yatağını sattığını gören kimse hanimim boşar. Eğer hanımı hasta ise ölür. Bir kimse rüyada yatağı üzerinde bir köpek veya bir domuz görse, fasık bir adam, hanımı hakkında o kimseye hıyanet eder. Yatak, rahatlıktır.

Rüyada yatağın yumuşak olması, hanımın kocasına itaat etmesidir. Genişliği, kadının ahlak ve tablalının güzelliği, yeniliği kadının gençliğidir. Eğer yatak yün veya pamuktan olursa, kadının zengin olmasına, beyaz olursa, kadının dindar olmasına, siyah olursa, kadının Allah (C.C.)’ın razı olmadığı bir amelde bulunduğuna, yeşil olursa, kadının dindar, ibadet, itaatkar ve namusunu koruduğuna işarettir.

Rüyada bir yatak satın aldığını gören kimse, bir kadınla evlenir. Eğer aldığı yatak, yeni ise evleneceği kadın güzel, kapalı ve namuslu olur. Yatağının yırtıldığını gören kimsenin hanımı, fesatçı, ahlaksız ve dinsizdir. Yatağının yer değiştirdiğini gören kimse, hanımı boşar. Tanımadığı bir yerde tanımadığı bir yatağı görmek, o yatağın büyüklüğü nispetince rüya sahibine isabet edecek bir arsaya işarettir. Bir kimsenin rüyada yatağında gördüğü iyilik, kötülük, fazlalık ve noksanlığın tabiri o kimsenin hanımına aittir.

Rüyada yatağını terk ettiğini ve başka yatak satın aldığını gören kimse, hanımı terk ederek başka bir kadınla evlenir. Yatağı ile beraber başka bir yatak da olduğunu gören kimse, hanımı üzerine başka bir kadın alır. Yatağını bir yerden diğer bir yere değiştirildiğini gören kimse, her yerde hanımlarından kaçar.

Rüyada yatağını topladığını ve bir tarafa koyduğunu gören kimse, hanımından veya hanımı ondan kaybolur yahut hanımından uzak olur ya da bu gibi şeyler meydana gelir. Rüyada bir yatak üzerinde uyuduğunu gören kimse, bazen de dininde gaflette bulunur.

Rüyada tertemiz, düzgün ve beyaz bir yatak görürseniz, bu, tasa ve kederlerin biteceğine işarettir. Kadının yatak yapması, yeni bir sevgili ve mutlu olacağı işlerle ilgilenmesi anlamı taşır. Açık havada bir yatakta uyumak, iyi ve hoş deneyimlerin yanı sıra maddi durumunuzun da iyileşeceğine işarettir. Yatağı ıslatmak, hastalık ya da iş hayatının kötü gitmesi demektir.

Rüyada bir yatakta hasta ya da ölü görmek, devamlı bir kedere uğrayacağınıza; yatağınızı evden dışarı attığınızı ve tekrar içeri aldığınızı görmek, eşinizden boşanıp tekrar eşinizle evleneceğinize; yatağınızın fare tarafından yendiğini görmek, eşiniz sizi aldatmaya çalıştığına işarettir.

Rüyada yatağınızın havada uçtuğunu görmek, eşinizin öleceğine; yatağınızın yüksek bir yerde serili olduğunu görmek, şeref ve itibarının artacağına; yatak eski ve kirli ise geçimsizliğe; yatak yeni ise iyi geçinmeye delalet eder.

Rüyada yatakta uyumak, sıkıntı ve stresten kurtulmaya; yatakta yalnız bulunmak, bir tehlikeye; yatağın bozulduğunu görmek, sırlarınızın açığa çıkacağına işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Yatak Örtüsü

Yatak

“Rüyada Yatak Görmek” üzerine 22 yorum

  1. Merhaba, rüyamda tanıdığım bir erkek arkadaşımda kendimi aynı yatakta gördüm daha sonra aramıza bu erkeğin küçük oğlu gelip girdi. Birlikte yattığımız erkek le başka bir erkek arkadaşımın evinde aynı yatakta gördüm kendimi. Ne anlama geliyor acaba. Sizden cevap bekliyorum.

  2. Merhaba, kocaman güzel beyaz bir evde bir düğüne katıldım ama bu evdeki herkes tanıdıkmış ama babam ve yakın bir arkadaşım dışında hiç birinin yüzünü görmüyorum. Daha sonra evin bize ait olduğunu hatırlıyorum. İki gelin var biri üzgün şekilde düğünden ayrılıyor diğeri ona bakıyor. Babamı tanıdığım ama yüzünü hatırlamadığım bir adamla sinirli konuşurken görüyorum. Bana da çok bakmıyor, sonra arkadaşımı görüyorum çok güzel giyinmiş. Ondan yardım istiyorum ama neden niçin yardım istediğimi hatırlamıyorum sadece çok üzgününüm ve ağlıyorum. Ne olur seher bana yardım et diyorum o da yardım etmek istediğini ama yapamayacağını söylüyor. Bu rüya ne anlama geliyor acaba.

  3. Ben ciddi bir ilişkide olan biriyim. Dün gece rüyamda bundan 1,5 sene öncesi arkadaşların vesile olup tanıştırdığı genci rüyamda gördüm. Bazı olaylar yüzünden arkadaşlık dışında aramızda herhangi bir ilişki olmadı. Bana evlenme teklifi etmişti ama bazı sebeplerden bunu kabul etmemiştim. Bu kişiyle dün gece rüyamda bir yatakta oturup sohbet ediyorduk. Üstümüzde elbiselerimiz vardı hatta onun ayağında ayakkabıları bile vardı. Yatak ahşaptandı ve nevresimler beyazdı, ter temizdi. Bu ne anlama gelebilir? Rüyama uyan bir tabir bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla.

  4. İnşaat halinde bir binada/sitede annemi hasta bir şekilde yatağında gördüm. Aslında birkaç sene önce vefat etti. Ona bakmak için yanında kalıyorum ve aynı yatakta yatıyorum. Bu arada benim işyerimdeki şefim ve iş arkadaşlarımla birlikte aynı binaya ait bahçe gibi bir yerde bir şeyler içiyoruz. Normalde kahve içecekken çay içiyorum. Yine aynı binanın dışında, tanındığım bir adam benim için (saksı) çiçekleri sipariş veriyor, bana teslim edilmesi için. Bu konudan rahatsız olur gibiyim, evde koyacak yer bile yok gibilerden bir tavır alıyorum. Aslında bu adamın aldığı/vereceği çiçekleri istemiyorum, beni rahatsız ediyor. Bir taraftan da adamdan kaçıyor, saklanıyor gibiyim. Yine aynı rüyada hiç tanımadığım bir yerlerde geziyorum, bir adres arıyorum. Tarif ediyorlar, biraz sonra büyük bir alışveriş merkezi civarındayım ve bir marketin nerede olduğunu soruyorum birilerine. Rüyada geçen şeylerin hepsini ayrı ayrı kelimelerle okumaya çalıştım ama bir anlam veremedin. Benim için yorumlayabilir misiniz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  5. İyi günler… Ben rüyamda yatağımı krem rengi bir kanepe olarak gördüm ve gece uyanıp üzerine oturup buz kırıyorum ve uyuyorum. Sabah uyandığımda evde kayınvalidem, kayınpederim var. Bana “Yatak neden ıslak” diye soruyorlar. Orada uyandım. Çok merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

  6. Karyolanın başlığının söküldüğünü ve vidalarını gördüm. Sökülen yerden düşmesin diye tutup yerine takmayı denedim. Yatakta yatıyordum.

  7. İş yaptığımız bir erkekle aynı yatakta yatıyor gördüm ama birbirimize dokunmadık. Yatak yeşildi ve nevresimde yeşildi.

  8. Merhaba ben rüyamda eski ve kirli bir yorgan örterek uyudum. Ancak rüyada gece yarısı haşeratlar tarafından ısırılan bacağımı kaşımak için uyandım. Ve kaşıdığım yerden çıkan kanla, yorganın oldukça geniş bir kısmının kanlandığını gördüm. Ama bu kanın rengi kırmızı değil, siyaha çalan bir renkti. Sonra yandaki başka bir odaya geçerek, daha temiz bir yatağa yattım. Rüyamı yorumlarsanız sevinirim. Bu arada ben bekarım. Teşekkürler.

  9. Rüyamda kendi yatağımda oturmuş, solucan yiyordum. Çok tiksindiriciydi sonra tükürdüm ve uyandım. Cevap verirseniz sevinirim.

  10. Rüyamda kayınvalidem odamdaki yatağımı bir komşusuyla ama hiç tanımıyorum komşusunu alıp aşağı attı ve o yatak ateş aldı yanımdaki evlere ateş geldi sonra çok pişman oldu. Bu rüya ne anlama geliyor?

    1. Rüyamda aynı odada 3 tane temiz yan yana serili yatak gördüm. “Ben” diyorum. Başköşede ben yatmak istiyorum derken uyandım.

  11. (Gerçekte yatağımı artık değiştirmek istediğimi belirtmek isterim. Yeterince eski ve kirli artık.) Rüyamda birileri benim hiç haberim yokken benim yatağımı evimden çıkarıp atmaya götürüyorlardı ve ben de biraz huzursuzluk duyuyordum, eski oluşundan başkaları görmüştür diye, biraz da rahatlıyordum artık kurtuldum diye.

  12. 1.5 yıl önce 78 yaşında vefat eden annemi 35li yaşlarında gibi gördüm. Anneme uzun boylu, genç bir adam tecavüz etmiş. Annem çamaşırını çekerken bana “Çok pis kokuyor” dedi. Ertesi akşam da yine rüyamda annem beyaz geniş bir yatakta uyurken gördüm ben de annemin yanına yatmak için gittim lakin yatmadım. Oğlum 33 yaşında onu o an 3,5 yaşlarında gördüm üzerinde beyaz bir tişört var ama oğlumu kalbinden bıçakla yaralamışlar, kanın rengi çok açık bir kan rengiydi. Onu hastaneye götürüyorum “Bakın” diye bağırıyorum. “Bir şey olmaz” diyorlar. “Ben size para veririm” diyorum ama oğlum buz gibi olmuştu. Sonra kendimi elimde küçük lakin çok renkli bir kuş tuttuğumu ve onu sözde annemin komşusu olan birine soruyorum “Sizin mi?” diye. “Hayır” diyorlar. Ben tam kuşu salacağım anda kuşun üzerinde beyaz bir kağıtta not vardı benim artık son günlerim gibilerinden bir şeyler yazıyordu yani kuş için. Bir tane de çeyrek altın vardı kuşun üzerinde ve ben onu saldım gitti. Çok heyecanla ve korku ile uyandım hala titremekteyim. Lütfen bana cevap verir misiniz? Teşekkürler.

  13. Bir arkadaşım benim yatağımda eski sevgilimin kedimle birlikte yattığını görmüş. Eski sevgilim hasta imiş. Arkadaşım evden çıkarken kedim ona saldırmış ve tırmalamış.

  14. Rüyamda eşim işyerinde çift kişilik kocaman yatak sermişti yatakta yatıyordu. İşyerinin ardiyesine sermişti yatağı ardiye normal de küçücüktür, rüyamda kocaman olmuştu. Hem ardiye hem başka yer güya. Ne anlama geliyor?

  15. Rüyamda beyaz bir yatakta tanımadığım sırtüstü yatan bir adama yüzüstü yatar bir şekilde sağ kolumu üstüne uzatmış bir şekilde beraber duruyoruz… Bunun tabiri nedir?

  16. Ben rüyamda sevgilim olan kişinin ilk önce yanına yatıyordum o daha sonra üstüne yatmamı istedi ben de öyle yaptım rüyam da bu ne demek oluyor?

  17. Rüyamda oğlumun yatağını yorganını annemle beraber çöpe atıyorduk. Bu neye işarettir?

  18. Arkadaşım rüyasında, benim büyük geniş bir yataktan uyanıp kalktığımı görmüş. Bu ne anlama geliyor acaba? Yorumlarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim. Kız arkadaşım ve küçük oğlu da var, onun evi mi bizim ev mi bilemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir