Rüyada Yavşak Görmek

Rüyada yavşak görmek yavşağın nerede görüldüğüne bağlı olarak birbirinden farklı anlamlar içermektedir. Rüyada temiz bir kıyafetin üzerinde yavşak görülmüşse mal ve dünyalık mala ehemmiyet olarak yorumlanır. Kişi yeni giydiği bir elbisenin üzerinde yavşak gördüyse dünya hayatını çok önemseyen biridir ve ahireti için herhangi bir ibadet yapmamaktadır. 

Ayrıca bkz: Tahıl Biti, Bit Sirkesi, Bit Yumurtası

Rüyada eskimiş bir kıyafetin üzerinde yavşak görülmüşse rüya sahibinin borç içinde olduğunu ve bu borç yüzünden sıkıntıda olduğunu gösterir.

Rüyada Saçında Yavşak Görmek 

Rüyada saçında yavşak görmek kişinin işlerinin fazlalaşacağı, ticarette çok başarılı olacağı ve beklenmedik bir yerden miras kalacağı şeklinde yorumlanır. Saçta görülen yavşak bir başka yorumcuya göre kişinin maddi olarak bir borç sonucu sıkıntıya gireceğini, bu borcun ödenmesi için gece gündüz çalışılmasına rağmen borcun bir türlü nihayete ermeyeceği olarak tabir edilir. (Bkz. Saç)

Rüyada saçta görülen yavşağın bir diğer anlamı sabır göstermektir. Rüya sahibi gösterdiği sabır sonucunda büyük bir fırsat yakalayacak ve şansı yaver gidecek.

Rüyada Kafada Yavşak Görmek 

Rüyada kafada yavşak görmek eskiden beri kin güdülen bir düşmana tekabül eder. Rüya sahibinin bu kin duyduğu düşman kendisi ile gireceği savaşta galip gelen taraf olacaktır. Düşmanla ezeli rekabet etmek kişiye fayda sağlamayacağı için kişi işinde gücünde geriye düşecektir. 

Rüyada kafadan yavşağı tek tek ayırmak bir kişinin size süsleyerek yalan söylediğini gösterir. Bu yalanlar eninde sonunda sizin başkalarının kalbini kırmanıza neden olabilir.

Rüyada Yavşak (Sirke, Bit Yumurtası) Görmek 

Rüyada yavşak (sirke, bit yumurtası, vb.) görmek çevrenizde fırsatçı insanlar olduğunu ve çıkar peşinde olduklarını gösterir. Rüyada görülen bu yavşak ve yavşak yumurtaları canlı olarak yere atılırsa, kişi dinimize ve Peygamberimizin sünnetlerine karşı olarak davranıyor hatta inkâr içinde hayatını sürdürüyor demektir. 

Rüyada çok fazla sayıda yavşak varsa kişi içten içe üzüntü ve elem içindedir. Dertlerini içine atmakta ve kimseyle paylaşmadığı için hasta olmaktadır.

Rüyada Yavşak Öldürmek 

Rüyada yavşak öldürmek görmek rüya sahibinin bundan sonraki ömrü hayatında hiçbir şekilde keder görmeyeceği, tasalarının bir anda son bulacağı, aklını kurcalayan her şeye çözüm bulacağı ve karlı çıkan kişinin her zaman kendisi olacağı şeklinde yorumlanır. Rüyada yavşak öldürdüyseniz bir dostunuzu zamanında çok üzdüğünüzü ve dostunuzun da bunu hiç unutmadığını gösterir.

Rüyada Yeni Elbisesinde Bit (Yavşak) Olduğunu Görmek 

Rüyada yeni elbisesinde bit (yavşak) olduğunu görmek dünyalık mal için her şeyin sorgusuzca yapıldığına işaret eder. Rüya sahibi ailesinden çok paraya, pula ve şöhrete önem veriyor ve ailesini umursamıyordur. Ailesi kişinin bu hırsından dolayı ona yüz çevirip onu yalnız bırakacaktır.

Rüyada Bit Yemek Görmek 

Rüyada bit yemek görmek rüya sahibinin biri hakkında arkasından çok konuştuğunu ve bu konuşmaları herkese yaydığını gösterir. Rüyada bit yemek pek hayra yorulmaz. Bit insanı rahatsız eden yaşam kalitesini düşüren bir hayvandır ve temizlemesi uzun sürer. 

Rüyada bit yenmesi; çok konuşmak, iftira atmak, yalan söylemek, küfür etmek ve gıybet etmek şeklinde yorumlanır.

Rüyada Bitlenmek Görmek 

Rüyada bitlenmek kişinin yükünün fazla olacağını, ailesine gelecek yeni üye için daha çok çalışması gerektiğini, çok yorulacağını ama sonunda giderleri olacağı kadar çaba ve uğraşı sonucu gelirlerinin de artacağını gösterir. Artan gelirleri kişinin kötü niyetli insanlarla uğraşmasına ve bu işten zarar görenin de karşı taraf olacağını gösterir. (Bkz. Saç Yıkamak)

Rüyada Saçında Bit Çıkarmak Görmek

Rüyada saçından bit çıkarmak bir ölüm haberi yorumlanır. Çok yakınınızdan veya ailenizden birinin yakın zamanda vefat haberini duyabilirsiniz. Bu haber sizi çok sarsacak fakat öldüğünü duyduğunuz kişi, hastalığından dolayı çok sıkıntı ve ızdırap çektiği için akrabalarınız onun adına sevinmeniz gerektiğini söyleyecektir. 

Bir diğer yoruma göre: Rüyada saçtan bit çıkarmak tabiri mutluluğu ve uzun süredir beklenen müjdeyi temsil eder.

Yavşak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir