Rüyada Yaya Yürümek Görmek

Kirmani’ye göre; yaya veya atlı olarak yavaş yavaş yürüdüğünü gören şerefe erişir. Rüyasında toprak üzerinde yürüdüğünü görenin eline çok kısa zamanda mal geçer. Kumda yürüdüğünü gören, zor bir işe girişir.

Bkz: Koşmak 

Rüyada dikenler üzerinde yürüdüğünü ve bundan yorgunluk duyduğunu gören, ailesinden ve akrabasından birini kaybeder. Yahut bir musibete uğrar. Cadde üzerinde yoluna devam ettiğini gören din yolunda ve İslam şeriatı üzerindedir.

Bir rivayete göre, yaya yürüyen din ve dünyasında iyilik görür. Yolunu kaybettiğini veya yoldan ayrılıp başka yöne gittiğini gören, din ve dünyasında sevap yolundan çıkar. Yolunu tekrar bulursa doğru yolu da bulmuş olur. Yolda nereye gideceğini bilmeyerek şaşırdığını gören, nefsinin iyiliğe doğru yönelmesinde de şaşkınca davranmaktadır.

Rüyada yol izi bile görünmeyen bir yerde yaya yürüdüğünü gören, yol üzerinde yol gösteren de bulunmayan bir yerde kendini bulan kimse dininde sapıklığa, işlerinde de zorluğa uğrar. Karanlık yolda yürüyen doğru yoldan uzaklaşır. Karanlıktan aydınlığa çıktığını gören hidayete ulaşır.

Rüyada bir yolda yürüdüğünü fakat hayvan ve bitkiden bazı şeylerin yürümesine engel olduğunu görmek, ömrünün sonuna geldiğine delalet eder. Yolun doğruluğu dinin doğruluğudur. Kendisini doğru yoldan başka bir yola götüren kimseyi gören, eğer alacağı varsa borçlu hile yapar ve borcunu ödemez. Eğer alacağı yoksa, onu hata yapmaya yöneltir. Karanlık bir yolda yürüdüğünü, doğru yolda olduğunu zannederek, bu zorluğu göze aldığını gören hidayete erişir. Birçok yollar görüp bunlardan hangisine gideceğini bilmeyen, dininde şaşkınlığa uğrayıp, bir dinsizle arkadaş olur.

Rüyada doğru yolda giderken, bilerek bu yoldan ayrıldığını gören, düşmanını aldatır. Yolda gider iken, buraları çok iyi bilen birinin geldiğini görerek, bu yüzden yoldan döndüğünü gören, dininde kötü bir iş işler.

Rüyada yolda giderken bir kadın görüp onun, arkasından giden kişi aldatılmış olur. Yol eseri olmayan bir yerde tahmin üzerine yürüdüğünü görmek, dinde sapıklığa ve içinde de gururlu olduğuna delalet eder. Bir kimseyi yolunda çevirdiğini gören, o adamı dininde aldatır. Yolunda şaşırıp yolunu kaybeden adam gurbete düşer. Birisinin kendisine yol gösterdiğini gören, zorlukta yardıma nail olur.

Cafer-i Sadık’a (R.A.) göre, yol görmek beş şekilde yorumlanır: Din, murat, iyi iş, hayır ve bereket, rahatlık.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Hızlı Yürümek, Yavaş Yavaş Yürümek, Su Üstünde Yürümek 

Yaya Yürümek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir