Rüyada Yemin Görmek

Rüyada yemin etmek; Allah Teala’nın razı olacağı bir iş yapmaya, korkudan emin olmaya ve doğru bir davranışa delalet eder. Bazı yorumculara göre bu rüya düşmanlara karşı galip gelmek manasını taşır. Genellikle rüya yorumları yapılan yeminin yalan ve doğru oluşuna göre farklılık gösterir. Eğer doğru bir şeye yemin ediliyorsa haklı söz ve zafer işaretçisidir.

Rüyada kendinden ve doğru söylediğinden emin olarak yemin etmek; doğru olan tavır, davranış ve işe, korkudan emin olmaya, Allah Teala’nın razı olacağı bir iş yapmaya işarettir.

Rüyada yalan yere yemin etmek; fakirliğe, evinin harap olmasına, zillet ve rezilliğe delalet eder.

Rüyada yemin ettiğini görmek, düşmanlarınızı alt edeceğinize yorumlanır. Rüyasında iyi niyetle, içinden gelerek yemin eden kimse derdine çare bulacak demektir. Kişinin huzura kavuşacağına işaret eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Sure 075 Kıyame

Rüyada Kur’an Üzerine Yemin Etmek

Rüyada Kur’an üzerine yemin etmek; rüya sahibinin aile içinde ihtiyaç duyduğu huzura kavuşacağına, dertlerinin son bulacağına ve rahatsızlıklarından kurtulacağına işaret eder. Bu kişi gönlüne göre yaşamanın yollarını öğrenecek ve bir hobiyi iş olarak benimseyecektir. Aynı zamanda kötülüklerden uzak olacak ve verdiği sözlerden şaşmayacaktır. Rüyayı gören kişi gerçek hayatta verdiği sözde duran biri olarak bilinir. 

Rüyada Yemin Etmek Diyanet Tabiri

Rüyada yemin etmek Diyanet tabiri farklı şekillerde yorumlanır. Eğer bu yemin doğru yere ediliyorsa kişinin hayırlı işler yapacağı, emaneti sahibine ileteceği, güzel işler yapacağı, bir şeyden güven kazanacağı gibi anlamlara gelir. Bu rüyanın aksi görülüyorsa, kişi zararlarla karşılaşacaktır. 

Rüyada Ağlayarak Yemin Etmek

Rüyada ağlayarak yemin etmek; rüya sahibinin sorunlarının ve sıkıntılarının ortadan kalkacağı, eline geçecek güzel fırsatları en iyi şekilde değerlendireceği şeklinde ifade edilir. Bu kişinin yaşamında önemli değişimler yaşanacak ve yeni yerlerle arkadaşlar görecektir. Doğru yere yemin eden kişi zafer bulacak ve hak söz söyleyecektir. (Bkz. Ağlayarak Uyanmak)

Rüyada Ekmek Üzerine Yemin Etmek

Rüyada ekmek üzerine yemin etmek, rüya sahibi eline geçecek mal mülk sayesinde rahat bir yaşam sürecek ve sıkıntılarından kurtulacaktır. Bu kişi hayırlı işler yapacak ve kısa süre içerisinde kendisini hayallerine kavuşturacak bazı önemli adımlar atacaktır. Kişinin ortaya koyacağı başarılı çalışmalar dikkat çekecek ve rüya sahibi farklı bir rızık kapısı bulacaktır. 

Rüyada Yemin Bozmak

Rüyada yemin bozmak, rüya sahibinin toplum içerisinde sözü geçen ve itibar kazanan bir insan olduğuna işarettir. Bu kişinin hanesine bereket gelecek, işinde beklediği başarıyı yakalayacak ve hayatı anlam kazanacaktır. Bazı yorumculara göre ise bu rüya, maddi anlamda güç kaybedileceği, eldeki imkanların azalacağı, işsizlik ve beklenilen yerlerden haber gelmemesi şeklinde de ifade edilir. (Bkz. Abdest Bozmak)

Rüyada Birine Yemin Ettirmek

Rüyada birine yemin ettirmek; sıkıntısız ve sorunsuz bir hayat, güvenilmeyen bir insana fırsat verilmesi, kısmetsiz bir dönemden geçip zorluk çekmek, çaresiz bir döneme girmek gibi anlamlarda yorumlanır. Bu kişi yeni girişimlerde bulunmak için destek alacak fakat üzüntülü olaylar yaşayacaktır. 

Rüyada Çocuğunun Üzerine Yemin Etmek

Rüyada çocuğunun üzerine yemin etmek, rüya sahibinin yaşayacağı gönül ilişkisiyle birlikte büyük mutluluğa kavuşacağını gösterir. Bu kişi dertlerinin dermanını bulacak ve kısa süre içerisinde kurtuluşa erecektir. Aynı zamanda Allah tarafından sürpriz ve müjdeli gelişmeler yaşayacak, iş ile ilgili amaçlarına zaman içerisinde ulaşacaktır. 

Rüyada İntikam Yemini Etmek

Rüyada intikam yemini etmek; rüyayı gören kişinin büyük sıkıntılar yaşayacağı, etrafında kem gözlü ve art niyetli kişiler olacağı şeklinde yorumlanır. Bu kişinin işleri iyi yönde ilerleme gösterecektir. Eline geçen kazancı artacak ve bu sayede sevdiklerine küçük sürprizler yapacaktır. Bazı yorumculara göre rüya sahibi maddi yönden sıkıntıya düşecektir. 

Rüyada Söz Vermek

Rüyada söz vermek, rüya sahibinin söz verdiği kişiye borçlu olduğunu ifade eder. Bu kişi büyük bir işe girişecek ve bütün zamanını bu işe harcayacaktır. Aynı zamanda bu rüya kişiye verilecek olan görevlerin de habercisidir. Kişi yuva kuracak, evlat sahibi olacak ve eskisinden daha iyi bir yaşam sürecektir. (Bkz. Söz

Yemin Etmek

“Rüyada Yemin Görmek” için bir yorum

  1. Sorum var uyumadan önce şüphelendiğim bir şeyi görmek için dua ettim. Ve rüyamda bunu gördüm, şüphelendiğim kişi yemin ederek şüphemin doğru olduğunu söyledi. Nasıl yorumlamalıyım bu rüyayı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir