Rüyada Yüz (Surat) Görmek

Rüyada insan yüzü görmek, sevinçle yorumlanır. Yüzünde bir azasının eksik olduğunu görmek, bir ayıbı olduğuna; yüzünün renginin kırmızı olduğunu görmek, feraha ve sevince; sarı olduğunu görmek, bir hastalığa delalet eder.

Rüyada yüzünü siyah görmek, kedere ve bir rivayete göre de bir kız evladının doğacağına işarettir. Aşık bir yüz görmek, ikrah edilecek, tiksinecek bir şey göreceğine; buruşmuş bir yüz görmek, keder ve hüzne; güzel bir yüz görmek, saygın bir kişi olduğuna; çirkin bir yüz görmek ise bunun aksi ile yorumlanır.

Bir başka rivayete görede: Bir kimsenin rüyada yüzünü güzel görmesi, dünyada iyi halli oluşuna, müjde ve sevince işarettir. Yüzünü kötü halde görmek, yanında sevdiği bulunan kimse için iyi bir haberle müjdelenmesine işarettir. Yanında hamile kadın bulunmayan bir kimsenin rüyada yüzünün siyah olduğunu görmesi, o kimsenin asi ve günahkar bir kişi olduğuna işarettir.

Rüyada yüz sarılığı, zillet ve kıskançlığa işarettir. Bazen de yüz sarılığı nifaktır. Bazen rüyada görülen yüz sarılığı, çok ibadet yapmaya da işarettir.

Bir kimsenin rüyada yüzünün siyah ve vücudunun beyaz olduğunu görmesi, o kimsenin içinin dışından daha hayırlı olmasına işarettir.

Rüyada yüzünün beyaz ve vücudunun siyah olduğunu görmesi, o kimsenin dişinin içinden daha hayırlı olmasına işarettir.

Bir kimsenin rüyada yüzünün uyanıkken tüy bitmeyen yerinde tüy bittiğini görmesi, borcunun çok olduğuna, şöhret ve makamının gitmesine işarettir. Bir kimsenin rüyada yüzünü bulunduğu halden değiştiğini ve güzelliğinin eksildiğini görmesi, o kimsenin durumunun eksikliğine ve çok şaka yaptığına işarettir. Rüyada yanaklarındaki etlerin gittiğini gören kimse, dilencilik yapar ve geçimini onunla temin eder.

Bir kimsenin rüyada yüzünde siyahlık veya toz ve toprak yahut eğrilik ve çarpıklık bulunduğunu görmesi, o kimsenin şöhret ve makamından düşmesine işarettir. Bir kimsenin rüyada yüzünün veya gözlerinin gök renkte olduklarını görmesi, o kimsenin günahkar olduğuna işarettir.

Rüyada yüzünün siyah olduğunu gören kimsenin, çokça yalan söylenmesine veya dininde bir bidat ihdas ettiğine işarettir. Yüzünün kırmızı olduğunu ve kırmızılıkla beraber beyazlığın da bulunduğunu gören kimsenin ferah, şerefli ve güzel geçinmesine işarettir. Bu rüyayı gören salih bir kimse ise, ona utanacağı bir şey isabet eder. 

Rüyada yüzünün büyük olduğunu görürse, rütbe ve makamına kavuşacağına işarettir. Yüzünün terlediğini gören kimsenin, utangaç olduğuna işarettir. Bazen de yüz sarılığı, ask ve muhabbete işarettir.

Rüyada yüzünün kırmızı ve aşık olduğunu gören kimseye, inecek bir bela veya gelecek bir kedere işarettir. Rüyada kendisine bir adamın yüzünü ekşittiğini görse, o adamdan hoşlanmayacağı bir şeyi görür. Bir kadın rüyada yüzünün isle siyahlandığını görse, kocasının ölümü ile tabir edilir.

Bir kadın rüyada yüzüne pudra sürüp sürme çektiğini görürse, kendisine kocası hakkında iyiliğe ve yüz güzelliğine düşkün olmaya işarettir. Rüyada yüzünün beyazladığını ister sağ, isterse ölü olsun, rüya sahibesinin iyi halli birisi olduğuna işarettir.

Rüyada kadının veya küçük çocuğun yahut kendi yüzünün güzelliği, mübarek birisi olduğuna, bu rüyanın aksini görmek ise mezkur tabirin aksine işarettir.

Bir kimsenin rüyada iki yüzlü olduğunu görmesi, o kimsenin sonunun kötü olduğuna işarettir. Rüyada yüzünü buruşturmak, çirkinleştirmek veya yüzünü karartmak, makamının elden gitmesine ve yalan söylemeye işarettir.

Yüz (Surat)

“Rüyada Yüz (Surat) Görmek” üzerine 15 yorum

  1. Ben rüyamda kendi yüzümü kuzenimin yüzünde gördüm. Onun yüzü de benim vücudumdaymış. Yani kuzenimle suratlarımız değişmiş. Rüyamda benim yüzümde ne kadar güzelmiş diyorum.Bu neye çıkar merak ediyorum yardımcı olur musunuz?

  2. Rüyamda oğlumun yüzünde, seyrek ama uzun kıllar çıktığını gördüm. Yorumlar mısınız?

  3. Yüzümde kırmızılık (yanık gibiydi) gördüm. Daha sonra bir toz ve merhemle yüzümdeki kırmızılık ve dudaklarımdaki yarıkların gittiğini gördüm.

  4. Rüyamda aynaya bakıyorum ama gözlerim yüzüm çok kötü bir durumda. Gözlerim şişmiş, yüzüm yorgun, çok hastayım. Kendimi bir türlü doğrultamıyordum. Açıklamanızı bekleyeceğim. Teşekkürler.

  5. Annem rüyasında beni görmüş yatakta yatıyormuşum ve yüzüm pembemsi kırmızı ve yanağımda şişmiş bir şekilde. Az önce yorumları okudum ve güzel şeyler yazıyordu. Yalnız bu yorumlar rüyayı görene mi yoksa gördüğü kişi yani bana mı çıkar?

  6. Rüyamda yüzüme dokundum çok güzeldi, pürüzsüz, kaymak gibiydi. Kendi kendime düşündüm, aa yüzüm çok güzel ve dokunmaktan keyif aldım. Bunu yorumlar mısınız?

  7. Rüyamda bir fotoğraf çekiyorum ve ona bakıyorum. Yüzüm birden böyle kaymaya, yüzüm akmaya başlıyor. Rüyamda bile gördüğümde çok korktum. Bu neye işaret olabilir?

  8. Rüyamda, kuzenim burnundan siyah nokta sıkıyor ve içinden işaret parmağım büyüklüğünde siyah akne çıkıyor. Kız arkadaşımla karşılaşıyorum selam vermek için öpecekken yüzü midemi bulandırdı. Delik deşikti yüzü çok çirkindi, öpemedim.

  9. Merhaba, eşim hamile ve kısmetse bir kızımız olacak. Rüyamda doğacak olan kızımızı 6-7 aylık (büyümüş) olarak görüyordum. Üzerinde mavi kadife bir tulum ve yüzünde (sağ yanağında) doğum lekesi olduğunu tahmin ettiğim bir leke vardı. Yorumlarınızda benzerlik bulamadım. Yorumlama hususunda yardımcı olursanız sevinirim. Kolay gelsin.

  10. Rüyamda yüzümün özellikle alnımda derin çizgiler oluşmuş gördüm neye gelir? Yaşım 48. Şimdiden teşekkür ederim.

  11. Rüyamda yanımda birisiyle telefondan kendi fotoğrafımızı çektik. Yanımdakini hiç görmedim ama ben bir değişiktim bir sürü makyaj vardı yüzümde mutluydum. Ne anlama geliyor?

  12. Kız arkadaşım beni rüyasında görmüş. Yüzüm mor şiş gördüğünü söyledi. Ne anlama geliyor yardımcı olsanız sevinirim teşekkür ederim.

  13. Öncelikle selamlar.

    Bugün rüyamda, kim olduğunu hatırlamıyorum ama güzel birisinin yüzü ile benim yüzümü değiştirdiğimizi gördüm, sebebi ise şuydu onun sakalları tam çıkmıyordu ve mutsuzdu böyle bir teklifte bulundu bende kabul ettim. Hatta onu uyardım aman sakın kaşlarımı kirpiklerimi bozma he falan diye de şakalaştık da. Rüyayı uyandıktan yarım saat sonra hatırladım ve bir an dehşete düştüm normalde pek rüya hatırlayan birisi değilim. İnternette tam olarak rüyama ilişkin bir net yorum göremedim. Yorumlarsanız çok çok teşekkür ederim kolay gelsin saygılar.

  14. Yüzümde küçük delikler vardı, sanki cilt bakimi yaptım sonra aynaya baktım, çok küçük delikler vardı, ama yüzüm beyazdı, yorumlar mısınız lütfen?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir