Rüyada Yün Görmek

Rüyada yün -gerek görülsün, gerek giyilsin, gerekse yığılsın- görmek; mal ve dünyalığa, sert, kalın ve kaba ve ondan mamül bir şeyi giyen kimseye yakışmayan yün üzüntü ve sıkıntıya işarettir.

Rüyada kışın yün satan kimseyi görmek, ticaret ve kazanca; yazın görmek, üzüntü ve kedere delalet eder. 

(Ayrıca Bakınız; Yün Kırpmak.)

Rüyada yün görmek ne anlama gelir, helal yoldan para kazanacağınıza işaret eder. Rüyada yün doldurmak, yakında evlilik yapacağınıza işaret eder.

Rüyada yün doldurduğunu görmek, temiz ve güzel yün çok iyi kısmettir. Yumakla yün çok paradır.

Rüyada toplu halde yün görmek, hiç şüphesiz helal olan mal ile tabir olunur. Yün yakmak, malını elden çıkarmaktır. Vücudunda yün bittiğini görmek, malının artmasına delalet eder. Yünden yapılmış eşya, iyi kalpli bir eşe, iplik haline gelmiş yün, hayırlı mal ve paraya delalet eder.

Rüyada bir yastık ve yastığa yün doldurmak, evlenmeye işarettir. Bir başka rivayete göre de: Rüyada deve yünü görmek; fayda, rızık, elbise, miras veya miras olmayan mala ya da gasp edilmiş mallara işarettir. Deve yünü, helal maldır. 

Rüyada birkaç yük deve yününe rastladığını gören kimse, büyük bir mala kavuşur. Rüyada yün giymiş bir kimseyi gören adam, kıymetli ve çok mal elde eder. Bazen de yün, gümüşe işarettir. 

Rüyada yün üzerinde uyuduğunu gören kimse, hanımı tarafından çok servete kavuşur. Rüyada yünün yanması, dinin bozulmasına ve servetin elden gitmesine işarettir. Alim bir kimse rüyada yünden elbise giydiğini görse, zühd ve takva ile amel eder. Halkı zühd ve takvaya davet ve insanların ahiret için amel etmeye teşvik eder. 

Rüyada görülen yün, kederden kurtulmaya işarettir. Ancak yün, sert, kalın ve giyene yakışmıyorsa, fakirlik ve zillete işarettir. Borçların ödenmesi, huzur ve rahata kavuşmak olarak yorumlanır.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Yünlü Elbise, Yüncü

Yün

“Rüyada Yün Görmek” üzerine 5 yorum

  1. Annem yünü bir yorganın ve yastığın içinden çıkarmıştır. Bu ne anlama gelir? Yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Rüyada annemle beni seven erkek, yün ditiyordu. Ben de arada gelip yapıyordum. Bu ne anlama geliyor?

  2. Ben bir rüya gördüm. Anneannem bana bir yünden kazak ve aynı kumaş gibi olan bir şapka örüyordu. Ama ben onu sevmedim ve yengeme “Sen dener misin?” dedim. Bu rüyayı görmemin sebebi nedir?

  3. Rüyamda komşumuz yünden yorgan yapmış dikiyordu ve benden yardım istedi. Ne anlama geliyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir