Rüyada Zayıflık Görmek

Rüyada zayıf biri olduğunu görmek, kuvvet bulmaya ve hayırlı işlere güç getirmeye işarettir. Rüyada hissedilen zayıflık, insanın yaratılış itibariyle karşı cinse olan zaafına, evlenme arzusunun fazlalığına; zayıflık bazen aşk ve üzüntüye, üzüntü ve kedere, madden acze düşmeye delalet eder.

Rüyada kendisinin kuvvetsiz ve zayıf olduğunu görmek, iş hayatında veya ev içinde bir şeyden korkusu olduğuna ve çekindiğine yorumlanır. Zayıflıktan şikayet ederek doktora gittiğini görmek ise başarısızlığından dolayı üzüntü içinde bulunduğuna işarettir. 

Rüyasında zayıfladığını görmek; uyanıkken bir hayır işlediğine veya bir yeminini yerine getirmediğine işarettir. 

Abdulgani Nablusi’ye göre, rüyada kıymetli bir şeyini zayi ettiğini gören ve onun için çabalamak yerine zayıflık ettiğini gören, layık olmadığı bir kimse ile evlenir. Eğer altın veya gümüş gibi kıymetli bir taş yahut eşyasını zayi etmiş ve kaybından zayıflık eder ise kindar bir kimse olduğuna delalet eder. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada hissedilen zayıflık kuvvettir. Bazı tabirciler ise rüyada vücudunun zayıf olduğunu gören kimsenin dini zayıf olur veya dininde üzerine farz olan şeyi eda etmekte tembellik eder, dediler. Bazıları da rüyada hissedilen zayıflık, sabırsızlığa işarettir, der.

Rüyada vücudunun zayıf olduğunu gören kimseye, üzüntü ve keder isabet eder. Rüyada zayıf olmak; fakirlik, makam ve rütbeden düşmeye işarettir. Bazı tabirciler zayıflık, hastalıktır; bazıları da açlıktır dediler. Bazen de zayıflık, aşk ve üzüntüye işarettir.

Zayıflık

“Rüyada Zayıflık Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Gerçekte yatalak olan bir anneannem var. Rüyamda anneannem çok zayıflamış, kucağıma alıyorum kuş gibi hafiflemiş, koltuğa bırakıyorum. Kolu omzunun içine geçiyor, canı acıyor, ben çok üzülüyorum ne yapacağımı bilemiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir