Rüyada Zekat Vermek Görmek

Rüyada zekat vermek; müjde, hayır, bereket, şifa, dini borç, güç işlerin kolaylaştığı, kayıp, sıkıntıdan kurtulmaya, düşmana, zafer ve rızıkta bolluk ile yorumlanır. 

Rüyasında zekat veren kimsenin malı ve mülkü varsa, hayra verilen artar. Zekat aldığını görmek, menfaat bulacağına; bir rivayete göre de fakirliğe delalet eder. 

Abdulgani Nablusi’ye göre, rüyada zekat görmek, malın artmasına delalet eder. Malının zekatını verdiğini görmek, o yıl malının çoğalacağına ve bereketinin artacağına delildir. Rüyayı gören zengin ise, parası kat kat artar; fakir ise refah ve mutluluğa erişir. Malı çok olanların zekat verdiğini görmesi, hayır ve berekete, düşmanından sakınacağına delildir. Yorumcular zekatı türlü türlü yorumlamışlardır. 

Rüyada zekat için vereceği miktarı ayırıp buna göre dağıttığını görmek; işlerinde kolaylığa, tövbeye nail olmaya o yıl içinde hastalıktan uzak kalacağına delalet eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada zekat vermek, malın artmasına işarettir. 

Rüyada farz olan zekatını verdiğini gören kimse, zengin ise mal ve nimete nail olur ve namazlarını vakitlerinde kılar. Mal sahibi kimsenin rüyada zekatını vermesi, hayra ve düşmandan korunmasına işarettir. Bazen zekat vermek, teheccüd namazını kılmaya ve nafile oruç tutmaya işarettir. Bazen de borca, sevdiği kimsenin ölümüne işarettir. 

Rüyada zekat vermek ne demek, bazen veresiyeden veya borçtan dolayı faydalanmaya işarettir. Zekat vermek, borcu ödemeye de işarettir. Zekat; fayda, rahat, makamı ve belaların defedilmesine işarettir. Bir kimse rüyada malının zekatını ayırdığını görse, Allah-u Teala onun işlerini kolaylaştırır. Ona tövbe nasip eder.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Farz Namaz, Tesbih, Fitre 

Zekat Vermek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir