Rüyada Zeytinyağı Görmek

Rüyada zeytinyağı görmek; ilme, berekete, hidayete, helal rızka, göz ve kalp nuruna işarettir. Bununla yağlanmak, şifaya; temiz zeytinyağının kötü kokması, sözü bozmaya; zeytinyağı satan kimseyi görmek, meliklere yakın olmaya, ilim sahiplerine hizmet etmeye, hidayet ve ilme delalet eder. 

Rüyada berrak ve temiz şişede zeytinyağı görmek, bolluk ve berekettir. Rüyada görülen zeytin yağı, helal rızıktır. Rüyasında zeytinyağı içtiğini gören, hafif bir hastalığa yakalanır.

Abdülgani Nablusi’ye göre: Zeytinyağı görmek, kalp nuruna, yeni çocuğa veya eski eşyaların değiştirilmesine delalet eder. Rüyada berrak bir zeytinyağı görmek, kendisi için iyi niyetli kişiler tarafından iyilik düşünüldüğüne; rüyada bulanık zeytinyağı görmek ise kendisi hakkında dedikodu yapıldığına ve islerinin kıskanıldığına delalet eder.

Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen zeytinyağı, rızık ve helal mal, onunla yağlanan kimse için de şifadır. Rüyada zeytinyağını içtiğini gören kimse, sihre veya hastalığa yakalanır. Zeytinyağı; ilim, bereket ve hidayet, batinî nur ve helal rızıktır. Bazen zeytinyağı göz veya kalp nuruna, bazen de yeni çocuğa işarettir.

Rüyada temiz ve güzel zeytinyağının çirkin olarak görülmesi, sözü bozmaya; kötüsünün güzel veya hoş olduğunun görülmesi ise, güzel muamele ve güzel itikada işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Zeytin Ağacı, Zeytin, Sürünülecek Yağ

Zeytinyağı

“Rüyada Zeytinyağı Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Ben zeytin yağı kaynak şeklinde lavda kaynıyor mis gibi kokuyordu. Ben de komsu ziyaretine giderken hiç böyle görmedim. Volkan kaynayıp şifa dağıtanı dedim. Üstüme her yere yağ sıçradı. Ben de bunun lekesi nasıl çıkar dediğimde Üzülme yıkanırsa geçer dedi….Buna nasıl bir yorum yapılır teşekkürler… Gerçek yaşamda kaynayan mis gibi kokan zeytin yağı volkanından kaynak gibi akması üstüme sıçraması lekenin nasıl çıkarsam telaşı… Teşekkürler.

  2. Rüyamda sevgilime zeytinyağına bandırılmış ekmek verdim. Onu bir süre ağzında çiğnedikten sonra çıkardı. Bunun anlamı nedir?

  3. Rüyada merdivenlere zeytinyağının döküldüğünü gördüm, onu temizlemek istemedim. Bunun anlamı nedir?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir