Rüyada Ziyaret Görmek

Rüyada varlık sebebimiz, Peygamberimiz Hazret-i Muhammed’i (S.A.V.) ziyaret ettiğini görmek; salih amel işlemeye, Allah (C.C.) sevgisine, şan ve şerefe, Efendimizin şefaatine, din büyüklerine, mürşid olan zatlara uymaya, ehl-i beyti ve onları sevenleri sevmeye işarettir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Kabir Ziyareti, Tanıdık, Misafir 

Rüyada mübarek yerleri ziyaret etmek, hayır ve bereket meydana gelmesine; dostları ziyaret etmek sevgi ve sadakate, vefa ve hayırlı fıtrat üzere olmaya; akrabayı ziyaret etmek, uzun ömre ve rızık bolluğuna delalet eder.

Rüyada birini ziyaret etmek, mutluluk demektir. İstemediğiniz bir ziyaret ise sevmediğiniz insanlarla aynı ortamı paylaşacaksınız demektir. Ufak bir sıkıntının habercisidir. Rüyada yaptığınız ziyaret rahatsızlık verdiyse pek hoşlanmadığınız kişilerle muhatap olmak zorunda kalacağınızın işaretidir.

Rüyada peygamberimizi ziyaret etmek; salih amellerle korkudan emin olmaya ve halkın büyüklerine yaklaşmaya, şanın yücelmesine, alim ve büyük kimselere muhabbet etmeye işarettir. Peygamberimizi görmek, bazen de hidayet ilim ve olgunluğa işarettir. Rüyada Beyt-i Mukaddesi ziyaret etmek; berekete, ilimlere, sırlara muttali olmaya işarettir. 

Rüyada Hz. İbrahim (A.S.)’i ziyaret etmek; anne babaya itaat ve onlara iyiliğe, söz ve işle kendini onlara sevdirmeye işarettir. Bazen de bu rüya, ilim talebinde çalışmaya, hayırlı ve itaatkar kimselere sevgi bağlamaya, dünya ve ahiret hayrından arzu ettiği şeye erişmeye işarettir.

Rüyada birini ziyaret etmek, mutluluğun habercisidir. Rahatsızlık veren bir ziyaret ise pek hoşlanmadığınız kişilerle muhatap olmak zorunda kalacağınızın işaretidir. Etrafınızda kötü ve ikiyüzlü insanların sayısı artabilir.

Rüyada tanımadığın birini ziyaret ettiğini görmek ne demek: Rüyayı gören kadınsa, hayırlı bir kısmeti çıkar ve bu kişi onun için çok hayırlıdır.

Ziyaret

“Rüyada Ziyaret Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamla komşumla birlikte satılık bir villaya bakıyoruz. Sonra önümüzde bir deniz, deniz o kadar güzel ki, “Çakıl taşları dolu, bu deniz ”diyorlar. Ziyaret zamanında bir çocuk boğulmuş. Denizin önünde bir bebek yapılmış, taştan. Deniz derin değil. “İleride bir kuyu var, oraya gidin” diyorlar. Ben de arkadaşımla yürüyoruz. Deniz içinde o mayo giymiş, bende de mayo var ama üstüme bir şey giymişim. Arkadaşımın üstünde sadece tişört var, mayonun üstünde. O tişörtünü çıkartıyor. Ben çıkartmıyorum. Denizde giderken, bir kaç kişi çelik çömlek oyunu oynuyor. Çomağı atarken, çomak benim karnıma bağladım, tişörtün üstünde duruyor. Ben de alıp veriyorum. Kuyuya varıyoruz, arkadaşımla. Kuyunun içine bakmıyorum. Sadece bebek ve balık yapmışlar, taştan, onu görüyoruz. Kuyunun başında annem ve oğlumu görüyorum. Kuyunun orda bir oda var. Odada teyzem yemek yapıyor. Bir parça kıyma görüyorum. Oğlum onu masadan düşürüyor, ben de alıp masaya koyuyorum. Yanımda da bir çeşme var. Diyorum “elimi yıkayayım, pis koktu” diye düşünürken, uyanıyorum.

  2. İyi günler. Annem rüyasında evinin yanında ziyaret olduğunu ve ziyaretin anahtarını anneme verildiğini görüyor. Bunun tabirini yapar mısınız?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir