Rüyada Zuhruf Suresi Görmek

Bir kimsenin rüyasında Zuhruf Suresini okuduğu veya okuyan birisinden dinlediğini görmesi; o kimsenin kısmeti kapalı ve rızkının da az olduğuna, doğru söz söylediğine, çok yararlı işler yaptığına, halka fenalık yapmaktan sakındığına, Allah’tan korktuğuna, ömrünün sonuna kadar ibadet etmekten ve doğruluktan ayrılmayacağına yorumlanır. Rüyada bu sureyi okuduğunu görmek, kıyamet günü korkudan emin olmaya, ahiret hayatının selamette ermesine işarettir.

Sureyi Tamamen Okumak

Seyyid Süleyman: İbn-i Sirin (R.A.) diyor ki: Zuhruf Suresini rüyasında kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören, namazına devam eder. Orucunu tutar. İtikatlı ve ilahi emirlere bağlı bir Müslüman olur.

Kirmani diyor ki: Alçak gönüllü olup huşu içinde bulunur. Allah’tan (C.C.) korkan bir mümin olur.

Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Özü sözü doğru olur. Güzel işler yapar. Halka fenalık etmekten çekinir.

Abdulgani Nablusi şöyle diyor: Lisanı sadık, kısmeti az olur. Ahirette Allah (C.C.) yanında muhterem olur.

Sureden Bir Parçayı Okumak

Rüyada bu sureyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, kıyamet günü korkudan emin olmaya ve ahiret hayatının selamette olmasına işarettir.

Sureyi Okurken Dinlediğini Görmek

Zuhruf Suresini rüyasında görüp okuyan veya okunduğunu dinlemek, rüyayı görenin kısmeti ve rızkı az olur. Doğru sözlüdür. Çok güzel ve yarar işler yapar, halka fenalıktan çekinir. Allah’tan (C.C.) çok korkar, ömrünün sonuna kadar ibadet etmekten ve doğru yoldan ayrılmaz. 

Bir başka rivayete göre de: Rüyada bu sureyi veya ondan bir parçayı okuduğunu görmek, kıyamet günü korkudan emin olmaya, ahiret hayatının selamettine işarettir.

Surenin Üzerine Okunduğunu Görmek

Rüyada bir kimsenin Zuhruf suresini okuduğunu veya kendi üzerine okunduğunu görmesi, Allahu Teala’nın kendisine; “Ey benim ayetlerime iman edip de Müslüman olan kullarım! Bugün size hiçbir korku yoktur, siz mahzun da olmayacaksınız!” buyurduğu manasına gelir. Rüyayı görenin müjdelenmiş kullardan olacağına delalet eder.

Cafer-i Sadık hazretleri de şu türlü tabir etmişlerdir: 

  1. a) Doğru sözlülük, 
  2. b) Güzel iş, salih amel, 
  3. c) Fenalıktan uzaklaşmak, 
  4. d) İnsanlara iyilikle muamele.

Bazıları da: O kimsenin sözü doğru, dünyadan nasibi az olur, ahirette saadete erer ve müjdelenir demişlerdir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Sureler

Zuhruf Suresi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir