Rüyada Dağ Yolu Görmek

Ayrıca bkz: Dağ, Yol

Bir Dağda Patika Bir Yoldan Yürüdüğünü Görmek

Bir kimsenin rüyada dağda ve engebeli bir yerden yürüdüğünü görmesi, yolculukla tabir edilmektedir.

Bir Patikadan Aşağıya İndiğini Görmek

Kişinin rüyasında bir engebeli yoldan aşağıya indiğini görmesi, o kişinin uzakta olan ve beklediği yolcusunun gelmesine yorumlanmaktadır.

Bir Patika Yolun Ortasında Durup Uzaklara Baktığını Görmek

Bir kimsenin rüyasında engebeli bir yolda durup uzakları seyrettiğini görmesi, o kişinin gam ve kederden sonra feraha ermesine delalet eder.

Bir Dağ Yolunda Yürürken Yorulup Bir Kenara Çöktüğünü Görmek

Kişinin rüyasında bir dağ patikasında yürürken yorulduğunu hissedip bir yere oturduğunu görmesi, gören kişinin düşmanları tarafından kandırılacağına delalet şeklinde tabir edilmektedir.

İmam-ı Nablusî’nîn yorumuna göre: Rüyada dağ yolu görmek, sıkıntı ve beladan kurtulmanıza veya Allah’ın Kur’an-ı Kerîm’inde: “Sizi sarsmaması için yeryüzünde sağlam dağları, yolunuzu bulmanız için de ırmakları ve yolları yarattı. “(Nahl Suresi, ayet: 15) mealindeki ayetin işaretince yolculukla yorumlanmaktadır.

Dağ Yolu

“Rüyada Dağ Yolu Görmek” için bir yorum

  1. Annem, ben ve bir sürü tanıdıkla otobüse doluyoruz, İstanbul’a yolculuk ediyoruz ama gittiğimiz yollar o kadar dar ve eğimli ki yolun etrafından fındık bahçeleri ve üzerinde taze fındıklar, yemyeşil tarlalar ve yeşil dağlar var. Otobüs şoförü zorlu bir yolculuğun ardından “Son durak” diyor ve biz de korka korka iniyoruz. Meraklı gözlerle etrafımıza bakınıyoruz ki birde ne görelim, muhteşem bir manzaranın tam ortasındayız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir