Rüyada Doğurmak Görmek

Ayrıca Bkz; Bebek Doğurmak

Ebu Saîd el-Vâiz’in yorumuna göre: Bir erkeğin doğum yaptığını görmesi; o erkeğin taşıyamayacağı bir sorumluluğun altına gireceğine, sonra da o sıkıntıdan kurtulup düşmanlarına üstün geleceğine delalet eder. Bir kadının rüyada hamile olmadığı halde çocuk doğurması, o kadının eşi sayesinde zengin olacağına delalet eder.

Kirmânî’nin yorumuna göre: Bir kadının rüyasında bir kız çocuğu doğurduğunu görmesi; o kimsenin eşine bir hayır geleceğine, erkek çocuğu doğurduğunu görmesi ise eşinin sıkıntı ve üzüntüye düşeceğine delalet eder.

Câfer-i Sâdık’ın yorumuna göre: Bir kadının doğurduğu erkek çocuğunun doğduğu anda konuşmaya başladığını görmesi; o kadının dünya ve ahirette kurtuluşa erenlerden olacağına, bir yoruma göre de öleceğine, bazı tabirciler de, Allah’ın o kadına bir çocuk ihsan edeceğine delalet eder, demişlerdir.

Seyyid Süleyman, Kirmani: Kız çocuğu doğurduğunu gören kimsenin, büyük bir hayra nail olacağını söylemiştir. Erkek çocuk doğuran kimse ise fazla üzüleceğine veya kötü bir söz işiteceğine delalet eder. Bir rivayete göre de öleceğine delalet eder.

Rüyada karısının veya cariyesinin erkek doğurduğunu gören kimsenin; eşinin ya da cariyesinin kız doğuracağına delalettir. Hamile değillerse üzüntüye maruz kalacağına, daha sonra selamete çıkacağına işarettir. Şayet rüya sahibi bu kadınların kız doğurduklarını görürse, doğacak olan çocuğun erkek olacağına delalet eder.

Bazı tabirciler de bu rüyayı yukarıdaki gibi yorumlamışlardır. Fakat rüya bazen olduğu gibi çıkabilir. Hasta birisinin ağzından çocuk doğurduğunu görmesi; gören kişinin öleceğine işaret eder. Bir rivayete göre rüya sahibi, birisi için şefaatte bulunur. Hakkında iyi konuşur.

Ebu Said’ül Vaaz demiştir ki: Rüyada bir erkeğin rüyasında çocuk doğurduğunu görmesi, kaldıramayacağı ağır bir yükün altına gireceğine delalettir. Fakat bir süre sonra bu sıkıntısından kurtulacağına delalet eder. Düşmanına üstün gelir.

Bir kavle göre bu rüya, kötü huylu bir kadından kurtulmaya işarettir. Hamile olmayan bir kadının çocuk doğurması, eşinin zengin olacağının habercisidir.

Hamile Kadının Erkek Çocuk Doğurduğunu Görmesi

Rüya sahibi hamile bir kadın ise ve erkek bebek doğurduğunu görmüş ise, bir kız çocuğu olacağına delalettir. Kız çocuğu doğurduğunu gören ise, erkek çocuğu olacağına işaret eder.

Kız Çocuğu Doğurduğunuzu Görmek

Rüyada kız çocuğu doğurmak, dert ve sıkıntıdan sonra feraha erişmeye; erkek doğurduğunu görmek ise, zor geçecek günlere işaret eder.

Hasta Birisinin Rüyada Doğum Yaptığını Görmek

Rüyada doğum yaptığını gören bir kadın, hasta ise iyileşeceğine ya da hasta bir kimsenin iyileşmesine veya oturduğu semti değiştireceği için dost ve akrabalarından uzaklaşacağına işaret eder.

Hamile Olduğunuzu Görmek

Rüyada hamile olduğunu gören kadın, üzüntüye maruz kalır.

Doğum Yaptığını Görmek

Rüyada bir bayanın doğum yaptığını görmek, borcunuzu Allah’ın izni ile ödeyeceğinize ve bundan dolayı da rahatlayacağınıza ayrıca günahlarınızdan tövbe ederek temize erişeceğinize delalet eder.

Geçim Sıkıntısında Olan Bir Kadının  Erkek Çocuk Doğurduğunu Görmesi

Rüyada sıkıntılı ve geçim sıkıntısında olan bir kadının erkek çocuk dünyaya getirdiğini görmesi ise, sabırlı davranması neticesinde huzurlu ve rahat günlere erişeceğine delalet eder.

Kız Çocuğu Doğurduğunuzu Görmek

Rüya sahibinin kız doğurduğunu görmesi, bolluğa, berekete, mutlu ve huzurlu yaşamaya delalet eder.

Yoksul Bir Kimsenin Doğum Yaptığını Görmek

Rüyada Yoksul bir kimsenin doğum yaptığını görmesi, durumunun düzeleceğine, zengin bir kimsenin doğum yaptığını görmesi ise, keder ve üzüntüye delalet eder.

Bekâr Bir Erkeğin Çocuk Doğurduğunu Görmek

Evlenemeyen bir erkek rüyasında çocuk dünyaya getirdiğini görmüş ise, yakın bir zamanda dünya evine gireceğine ve eşinin hemen hamile kalacağına delalettir.

Evli Bir Erkeğin Çocuk Doğurduğunu Görmek

Rüyada evli bir erkeğin çocuk doğurduğunu görmesi, hastalıkla tabir edilmektedir. Rüyayı gören kişi ticaretle meşgul olan bir kimse ise, malının elden gideceğine delalet eder.

Doğurmak

“Rüyada Doğurmak Görmek” üzerine 3 yorum

  1. İkiz doğurmak biri kız, biri erkek doğurmakla ilgili bir rüya tabiri de açıklarsanız çok sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir