Rüyada Çekinmek Görmek

Rüyada bir kimseden veya herhangi bir şeyden çekindiğini görmek, doğru ve isabetli kararlar vereceğinize delalet eder.

Rüyada çekinmek görmek, rüya sahibinin iyi ahlaklı olduğu, yaptığınız işlerde doğru yoldan ayrılmadan hareket ettiğinizi, toplum içinde ölçülü davranmasını bilen biri olduğunuzu, kılık kıyafetinize çok dikkat ettiğiniz, bir topluluğa girdiğinizde samimi ve içten davranışlarınızla örnek gösterileceğiniz anlamına gelir.

Rüyada çekinmek, bazen mutaassıp davranışlarınızla dikkat çektiğinizi, görgü kurallarına çok dikkat ettiğinizi, normal hayatta sizden çekinen birilerinin olduğunu ifade eder. 

Ayrıca bkz: Korkmak

Rüyada çekinmek görmek tabiri, başka bir yorumcuya göre, hiç beklemediğiniz bir anda yaşayacağınız sürpriz gelişme ve durumları ifade eder. Yeni bir işe başlayacağınızı, stilinizde bazı değişikler yapacağınızı, uzun zamandır konuşmadığınız bir akrabanızdan telefon geleceğini ve müjdeli bir haberle sevineceğinize işarettir. 

Rüyada Birinden Çekinmek Görmek 

Rüyada birinden çekinmek görmek, gerçek manada çekinmek ile eşdeğer olarak yorumlanabilir. Toplulukta birinden çekinip konuşamamayı, utanma duygusuna sahip olduğunuzu, aslında çok zeki olmanıza rağmen yeterince kendinizi gösteremediğinizi, birine âşık olmanıza rağmen çekinmeniz yüzünden bir türlü açılamadığınızı ifade eder. 

Rüyada birinden çekinmek, Nablusi’ye göre zor durumlar yaşamak, taşıyamayacağınız yükün altına girmek, sorumlulukların sırtınıza çok yüklenmesi ve bu yüklerin altında ezilmek anlamına gelir. Ayrıca rüyada birinden çekinmek işinizde herkesin imreneceği çok yüksek bir makama tam erişiyorken sizi çekemeyen insanlar tarafından işlerinizin bozulacağı anlamına gelir. 

Rüyada Babadan Çekinmek, Utanmak Görmek

Rüyada babadan çekinmek, utanmak görmek, kaza ve belaların bir bir defedileceği, özlemini duyduğunuz hayata kavuşacağınız, arkanızdan aleyhinizde fısıldayanları duymazlıktan geleceğinizi, dedikodulara kulak tıkayacağınızı ve bundan sonraki hayatınızda mutluluğunuz için çabalayacağınızı temsil eder. 

Rüyada babadan çekinmek ya da utanmanın bir diğer anlamı ise huzur kaçırmak ve moral bozmak olarak yorumlanmıştır. Bir arkadaşınıza edeceğiniz boş sözlerle keyfini kaçıracağınızı, aileden birinin sizi desteklememesi üzerine kavga çıkaracağınızı, herkesin gülüp eğlendiği anda vereceğiniz tatsız bir haberle suratların asılacağını ve bu durumdan herkesin rahatsızlık duyacağını delalet eder. 

Rüyada Anneden Çekinmek Görmek 

Rüyada anneden çekinmek görmek, sağlığınızı bozan bir hastalığı kısa sürede atlatacağınızı, maddi zorluklara göğüs gerip ailenize bunu yansıtmayacağınızı, düzeninizi kurup rahat bir nefes alacağınızı, büyük miktarda para kazanıp bu parayla eş, dost ve yakın akrabalarınızın bir müşkülünü gidereceğiniz şeklinde tabir edilir. 

Rüyada anneden çekinmek; evliliğinizde mutluluğunuzun çoğalması, işlerinizin artması, borçlarınızın azalması, kısmetinizin açılması, eğitim hayatınızda derecenizin yükselmesi, örnek gösterilecek kefil olunacak bir kişi olacağınız anlamına gelir. 

Rüyada Bir Olay Karşısında Çekindiğini Görmek 

Rüyada bir olay karşısında çekindiğini görmek, atacağınız doğru adımlar, hedefinize ulaşmak için kararlı duruş sergilemek ve her türlü detayı en ince ayrıntısına kadar hesaplayıp o şekilde harekete geçmek olarak tabir edilir. Böyle bir rüya görmüşseniz bu yeni kurduğunuz yuvada emek harcayıp ailenizi hep ayakta tutacağınızı, sizi seven insanların ümitlerini boşa çıkarmayacağınızı ve liderlik özelliğiniz sayesinde bir kurumsal şirkette yöneticilik vasfına layık görüleceğini ifade eder. 

Rüyada Bir Yabancıdan Çekinmek 

Rüyada bir yabancı kimseden çekinmek, elde ettiğiniz başarıları hak etmediğinizi düşündüğünüzü, başkalarını hayal kırıklığına uğratacağınızı, gizli kalmış bir sırrınızın açığa çıkmasından korktuğunuzu ve sırrınızı bilen bir arkadaşınızın size bu konuda söz dağı vermeye çalıştığı şeklinde tabir edilir. 

Rüyada Sevgiliden Çekindiğini Görmek 

Rüyada sevgiliden çekindiğini görmek, normal hayatta ikili ilişkilerinizde yaşadığınız çekinceleri gösterir. Başkalarına kalbinizi açmaktan korktuğunuzu, ikili ilişkilerde sorun yaşayacağınızı, kalp kırmaktan çekindiğinizi, ayrılığa dayanamayacağınız için biriyle ilişki yaşamaktan korktuğunuzu aradığınız aşk dolu yuva için biraz beklemeniz gerektiğini ve zamanı geldiğinde mutluluğunuzu bir bebekle taçlandıracağınızı işaret eder.

Çekinmek

“Rüyada Çekinmek Görmek” için bir yorum

  1. Rüyamda bir caddeden karşıdan karşıya geçerken bir minibüs yavaşça koluma çarpıyor, sinirli bir şekilde şoföre bakıyorum adam, aynı şekilde tepki verip daha baskın çıkınca çekinip hızlı bir şekilde uzaklaşıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir