Rüyada Hünnap Görmek

Müellif: Rüyada hünnap görmek; mülke işarettir. Birine hünnap verdiğinizi görmek, o kimsenin rahat etmesi için yardım edeceğinize; hünnabınız olduğunu ve yediğinizi görmek, yediğiniz hünnap değerince kâr sağlayacağınıza delalet eder. Bazen de hünnap parmakları elleri kınalı bayana işaret eder.

Ayrıca bkz: Ağaç Çeşitleri, Meyve

Hünnabı Zamanında Yemek ve Görmek

Rüyada hünnabı zamanında görmek ya da yemek, dileklerinizin kabul olacağına delalet eder. Fakat mevsim dışı ve yeşil hünnap görmek, size uğrayacak musibetlere işaret eder.

Hünnap Ağacı Görmek

Hünnap ağacı görmek, temiz ve nur yüzlü kimseye işaret eder.

Hünnap Kurusu Görmek

Kişi rüyasında hünnap kurusu görmüş ise, en yakın zamanda bolluk ve nimete erişeceğinize delalet eder.

Hünnap Emdiğini Görmek

Rüyada hünnabı emdiğini gören kimse: “O, yemyeşil ağaçtan sizin için bir ateş çıkarandır.” (Sure-i Yasin, ayet 80.) mealindeki ayet işaretince bir ile vali geleceğine yorumlanır. Zira bazı müfessirler “Yeşil ağacı” hünnap ağacı ile tefsir etmişlerdir. Ateş ise sultandır.

Seyyid Süleyman: Rüyada hünnap yediğini gören, rızık ve mülke nail olur. Hünnap, hayırlı mal anlamına gelir. Bir kimseye hünnap verdiğini gören, o kimseye yardımcı olur.

Cabir’ül Mağribi demiştir ki: Ağaçtan hünnap topladığını gören, malını çetin yollardan temin eder.

Ebu Said’ül Vaaz diyor ki: Rüyada hünnap görmek, istirahat, çıkar ve veliliktir. İğde ağacı, güzel huylu, tatlı dilli yapmak istediği halde halka pek iyilik yapamayan bir kişiye işaret eder.

Hünnap ağacı; etrafına hayırlı ve faydalı bir şahısla dost olmaya, bir görüşe göre hak eden kişi için, büyük mevkiye delalettir.

Hünnap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir