Rüyada Adam Öldürmek Görmek

Rüyada kasten ve haksız olarak bir adamı öldürdüğünü görmek, rüya sahibinin günahkâr olduğuna delâlet eder. Rüyada kendi nefsini öldürdüğünü görmek ise, hayra işarettir.

Rüyada bir başkası tarafından öldürüldüğünü görmek, rüya sahibinin ömrünün uzun olmasına ve daha çok hayra delâlet eder.

Zira Musa (a.s): “Rabbim, hakikat ben onlardan bir cana (kıydım), öldürdüm. Onun için beni katledeceklerinden korkarım.” (Kasas, 35) mealindeki ayete binaen, Hazret-i Musa bu hali ikrar ettikten sonra rütbeye kavuşmuştur.

Yine rüyada bir kimseyi öldürdüğünü görmek: “Sen bir de adam öldürmüştün de biz seni o kandan kurtarmıştık.” (Tâhâ, 40) mealindeki ayet gereğince, korku, şiddet ve kederden kurtulmaya delâlet eder. 

Rüyada kendisinin boğazlandığını görmek, zulme uğramaya işarettir. Rüyada kesmeksizin bir adamı öldürdüğünü görmek, öldürülene isabet edecek hayır ve mala delâlet eder.

Denilmiştir ki: Rüyada kendi çocuğunu öldürdüğünü gören kişi, hiç ummadığı yerden rızka erişir. Bir kimsenin rüyada savaş meydanında olduğunu ve cenk ederken öldürüldüğünü görmesi, kazanç, ticaretine ve sözünün yerine getirilmesine alâmettir.

Adam öldürmek

“Rüyada Adam Öldürmek Görmek” için bir yorum

  1. Merhaba, rüyamda bir evde oturuyorduk. O arada dışarıda PKK yanlıları protesto ediyordu. Camlara taş atıyorlardı. Buralara karşı çıkan birisi bıçağını çekti, 3 kişinin üzerine yürüdü. Onlar da bıçak çekti. Tek olan kişi birinin karnından bıçakladı ve yüzünü kesti kanı da gördüm. Ben ondan sonra da polisi aradım ve o esna da uyandım. Rüyam bu şekildeydi. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir