Rüyada Ağaçlar Görmek

Müellif: Abanoz ağacı görmek; işine hâkim olan kişiye ve bazı tabircilere göre kadına delalet eder. Rüyada armut ağacı görmek; yumuşak huylu ve zengin kimseye işarettir.

Rüyada badem ağacı görmek; kötü huylu kadına işaret eder. Ceviz ağacı; ailesine karşı cömert olan kimseye delalettir. Ceviz ağacının üzerinde olduğunuzu görmek; saygın biriyle dost olacağınıza işaret eder. Çam ağacı; dini, dünyası, olmayan inançsız ve fakir kimseye delalettir.

Rüyada çınar ağacı görmek; dostlarına ve yakınlarına faydası dokunan iyi birine delalettir. Ebucehil Karpuzu, zengin ve çıkarcı kimseye; elma ağacı; tiz çıkışlı kaba birine delalettir.

Rüyada erik ağacı görmek faydası herkese dokunan doktora delalet eder. Fındık ağacı; katı kalpli, eğlence düşkünü ve hayrı az olan kimseye delalet eder. Fıstık ağacı (antep fıstığı), zengin ama cimri kimseye; gül ağacı, doğru sözlü mutlu kimseye; hindistan cevizi ağacı, yalancı ve büyücüye delalet eder.

Rüyada hurma ağacı görmek; değerli ve bilge insana; hurma ağacını evinizde görmek, saygın biriyle tanışacağınıza ve onunla dost olacağınıza delalet eder. 

Rüyada iğde ağacı görmek; ince ruhlu, yumuşak sözlü ve şefkatli birine işarettir. İncir ağacı görmek, zengin ve nimet sahibi kişiye; kayısı ağacı, hasta birine delalettir.

Rüyada kestane ağacı görmek, ehline karşı ikiyüzlülük yapan gafil kimseye delalettir.

Mersin ağacı; halkla iyi geçinemeyen ve sürekli bahane arayan kimseye; meşe veya bülbül ağacı, insanların işlerini yoluna koyan yumuşak sözlü, saygın kimseye delalettir. Rüyada nar ağacı görmek; bol miktarda servet sahibi kimseye, bazı tabircilere göre de liyakatli ve zengin kadına işarettir. Rüyada narenciye ağacı görmek; hastalıklı veya soluk benizli kaba birine yorulur.

Rüyada ödağacı görmek; güzel yüzlü, yumuşak huylu, tatlı dilli ve zengin kimseye; sedir ağacı, hayâ sahibi büyük birine delalet eder.

Rüyada selvi ağacı görmek, tiz çıkışlı kaba birine; şeftali ağacı varlık sahibi, yumuşak huylu ve vakarlı kimseye delalettir. Turunç ağacı, sadece kendi görüşünü beğenen muhalif birine yorulur. 

Rüyada üzüm ağacı görmek, güzel yüzlü iyi kadına; zeytin ağacı, insanlara az hayrı dokunan soylu ve orta halli kimseye işarettir.

Seyyid Süleyman: Rüyada ağaçlar görmek; o ağacın cinsine ve mensup olduğu şahsa göre tabir olunur. Dallar; evlat ve akraba, yapraklar ise; nakit para ile yorumlanır.

Kirmani demiştir ki: Uyku âleminde meyveli ağaçlar görenin eline, mal geçer. Bu ağaçların yapraklarından toplamakta servete işaret eder. Bir rivayete göre bazı ağaçların yaprakları haram mala delalettir. Oturduğu yerden ağaçların yaprak ve meyvelerini topladığını gören, rızkını zahmet çekmeden kazanır.

Ağaç köklerindeki sürgünleri yahut dökülmüş yaprakları veya meyveleri topladığını gören, biriyle kavga eder ve galip gelir. Uzun bir ağacın üzerinde olduğunu gören, büyük bir zata bağlanır ve korktuğundan kurtulur. Bekârsa, evlenir. Ağaçtan indiğini veya düştüğünü görenin, kendisi ile o zat arasındaki işi yarım kalır.

Rüyada ağaçtan düşerek sakatlanan yahut vefat eden, büyük bir adamın veya zalim bir padişahın elinde helak olur. Şayet ağaç kırılıp kendisiyle beraber düşerse, o büyük zat da vefat eder. Eğer kırılan bir dal ise, cemaatin büyüklerinden biri yahut yukarıda bahsedilen büyük zatın oğlu ölür. Bazı ağaçlara sahip olan, bir topluluğun başına geçer.

Rüyada meçhul ve yapraksız bir ağaç görmek, üzüntülü günlerin habercisidir. Tamamıyla kurumuş ağaç görmek; hayır değildir. Bir rivayete göre, cimrileri temsil eder. Avlusunda veya mahallesindeki ağacın bazı taraflarını kurumuş görenin hastası varsa, vefat eder. Gurbetteki kimsesi helak olur.

Bkz: Rüyada Erik Ağaçları Görmek, Rüyada Fındık ve Fıstık Ağaçları Görmek, Rüyada Zerdali ve Kayısı Ağaçları Görmek

Ağaçlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir