Rüyada Ateş Yakmak Görmek

İbn-i Sîrîn: Rüyada ateş yakmak; söz sahibi kimse için güce işarettir. Aynı ateşin dumansız olduğunu görmek; söz sahibi kimse için gücünün görkemine işarettir.

Rüyada ateşin dumanlı olduğunu görmek; zalim hâkime, üzüntü, sıkıntı ve zarara; ısınmak veya başkasını ısıtmak için ateş yakmak, menfaat elde edilecek bir şeyi talep ettiğinize delalet eder.

Rüyada boş yere ateş yakmak, sebepsiz yere düşmanlık veya gerginlik yaratacağınıza; bir şey kızartmak için ateş yakmak, başkalarını çekiştirmek suretiyle birinin hâlinden haberdar olacağınıza delalettir. Rüyada kızartılmış şeyden yemek; yediğiniz miktar kadar zahmetle elde edeceğiniz mala delalettir.

Rüyada içinde et veya başka bir şey bulunan bir kazanın altına ateş yakmak, evin hanımına faydanız olacak bir iş yapacağınıza; boş bir kazanın altına ateş yakmak, yapılacak işten memnun kalmayacağınıza delalettir. 

Rüyada helva pişirmek için ateş yakmak; birilerinden güzel bir söz işiteceğinize; aydınlanmak için ateş yakmak, kesin bir kanıtla bir hakikati ortaya çıkaracağınıza işarettir.

Kirmanî: Rüyada bir bölge halkını yakmak için ateş yakmak; bölge halkını çekiştireceğinize; tandırda veya ateş yakılan bir yerde, pişirme kastı olmadan ateş yakmak, akrabalarınızdan veya ev halkından biriyle aranızda sorun çıkacağına delalettir.

Rüyada faydalanmak amacıyla ateş yakmak isterken bir türlü yakamamak, ilminizin faydasını göreceğinize; yaktığınız ateşin söndüğünü görmek ise ölüme işarettir.

Cabir Mağribî: Etrafı aydınlatmak ve insanların faydalanmasını sağlamak için çölde ateş yakmak, insanların ilminizden faydalanıp doğru yolu seçeceklerine; ateşin yere battığını ve ışığının söndüğünü görmek ise ölüme delalet eder.

Rüyada çölde ateş yakmak ve alevlerinin batılı aydınlattığını görmek ilminizin insanları doğru yoldan saptıracağına; bir yeri yakmak için ateş yakmak, nifak yoluyla haram mal elde edeceğine delalettir. 

Rüyada komşunuzun evinden ateş taşımak, haram mal/mülk elde edeceğinize işarettir.

bkz: Rüyada Ateş, Kıvılcım Görmek, Rüyada Odun Görmek

Ateş Yakmak

“Rüyada Ateş Yakmak Görmek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir