Rüyada Atmaca (Hayvan) Görmek

Ayrıca bkz: Yırtıcı Kuş Pençesi

İmam Cafer Sadık: Atmaca görmenin beş tabiri vardır:

1-Sükûnet

2-Mutluluk

3-Müjde

4-Hükmetmek

5-Atmacanın kıymetince mal ve murada ermek.

Beyaz ve uysal bir doğan/ atmacanın emrinizde olduğunu görmek, bol kazanca işaret eder. Vahşi ve yırtıcı atmaca görmek ise aşağıdaki gibi tabir edilir:

İbn-i Sîrîn: Atmaca yakaladığınızı veya başkasının size atmaca verdiğini ve bu atmacanın size itaat ettiğini görmek, makamınızın ve değerinizin yükseleceğine; elinizde beyaz bir atmacanın olduğunu görmek, hükümetten yana makam ve büyüklük göreceğinize; atmacanın elinizden düşüp öldüğünü görmek, bulunduğunuz konumu kaybedip fakirleşeceğinize işarettir.

Kirmanî: Evinizin çatısına atmaca konduğunu görmek, yeni bir yöneticiyle arkadaş olacağınıza ve ondan hayır göreceğinize; atmacanın elinizden kaçıp bir kadının eteğinin altına saklandığını görmek, o kadının güzel yüzlü bir çocuk dünyaya getireceğine; atmacanın ayağında altın veya gümüşten bir çan görmek, o kadının kız çocuğu doğuracağına işarettir.

Rüyada atmaca (hayvan) görmek, rüya sahibinin hayatında olumsuzluklar yaşayacağına işarettir. Arkadaşları arasında zalim ve cahil bir arkadaşı olacağına işarettir. Rüyada atmaca (hayvan) görülmesi, acımasız ve günahkâr birisinin kendisine zarar vereceğine delalettir. Rüyayı gören kişinin düşmanlarına karşı galip gelemeyeceğine alamettir. Zalim, acımasız ve günahkâr birisi tarafından iş yerinde ayağı kaydırılacağına delalettir.

Ayrıca Bkz: Doğan Kuşu

Rüyada atmaca (hayvan) görmek ne demek: Rüyayı gören kişinin patronu veya iş arkadaşları ile ciddi sorunlar yaşayacağına delalettir. Patronu veya makamı olarak kendisinden daha üstün birisinin acımasızlığına işarettir. Yaşadığı bu sorunlardan dolayı işini kaybedecek noktaya gelebilmektedir.

Rüyada görülen atmaca (hayvan) yavrusu ise rüya sahibinin erkek bebeği olacağı şekilde yorumlanmaktadır. Bu erkek bebeğinin ilerde rüya sahibine ciddi sorunlar yaşatacağına işarettir. 

Ayrıca Bkz: Kuşun Ağzıyla Yavrusuna Yem Vermesi

Rüyada Atmaca Yakalamak Görmek

Rüyada atmaca yakalamak görmek, rüya sahibinin hayatında hedeflerini tutturacağına işarettir. Rüya sahibi hayatı içerisindeki iş ve eğitim hayatında önüne çıkacak hayırlı kapılara delalettir. İş veya okul arkadaşlarına karşı kazanılacak zaferlere işarettir. Ayrıca iş veya okul hayatında başarıları ile kendisinden söz ettireceği şekilde de yorumlanmaktadır. Korktuklarından emin olarak, düşmanlarına karşı galip geleceği şekilde yorumlanmaktadır.

Rüyada atmaca yakalamak görmek ne demek: Rüya sahibinin yeni arkadaşlıklar kuracağına da işarettir. Bu yeni arkadaşları cesur, dürüst ve gözü kara insanlar olacağına delalettir. Rüyayı gören kişinin kuracağı bu arkadaşlıklar kısa zamanda yerini sağlam dostluklara bırakacaktır. Rüya sahibinin başına gelecek her türlü beladan bu dostluklar sayesinde çıkacağına işarettir.

Rüyada atmaca yakalamak görmek tabiri, rüya sahibinin aşk hayatı hakkında iyi gelişmeler yaşanılacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Rüya sahibi bekar ise, hayatında anlayışlı bir hayat arkadaşı bulacağına işarettir. O kişi ile gönül birlikteliği yaşayacağına delalet eder. 

Rüyada Atmaca Avlamak Görmek

Rüyada atmaca avlamak görmek, rüya sahibinin genellikle gönül işleri hakkında gelişmeleri şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kimsenin evlenip mutlu olacağına işarettir. Rüya sahibi evli ve eşi ile sorunlar yaşıyorsa bu sorunlardan en yakın zamanda kurtulacağı anlamına gelmektedir. Hanesinde birisinin ciddi sağlık sorunları yaşayacağına alamettir. Bu sorunlardan dolayı rüya sahibinin çok fazla gözyaşı dökeceğine anlamına gelmektedir.

Rüya sahibinin ailesinin bir üyesinin boş işler peşinde koştuğuna ve gelecek ömrünün heba ettiği şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin, iş ve eğitim hayatında yaşadığı sorunları en yakın zamanda çözeceğine işarettir. Sağlık sorunları yaşıyor ise en yakın zamanda şifa bulacağına delalettir.

Rüyada atmaca avlamak görmek ne demek: Rüya sahibinin iş hayatında her işi itinalı bir şekilde yapmaya ve iş arkadaşları ile tatsız hadiseler yaşamayacağı anlamındadır. Eğitim hayatında kendine koyduğu her hedefini istisnasız bir şekilde gerçekleştireceği şeklinde yorumlanmaktadır. 

Rüyada Atmaca Öldürmek Görmek

Rüyada atmaca öldürmek görmek, rüya sahibinden sıkıntılarından üzüntü ve yaşayacağı kederlerinden kurtulacağına işaretle tabir edilmektedir. Rüyayı gören kişi maddi konuda bir takım sıkıntı yaşayacağına işarettir. Bu sıkıntılardan dolayı mal varlığının bir kısmının elinden gideceğine işarettir. Rüya sahibinin yakın çevresine çok fazla miktarda borçlanacağına delalettir.

Rüyada atmaca öldürmek görmek, rüya sahibi hasta ise şifa bulacağına işarettir. Rüyayı gören kişinin sevdikleri ile sağlıklı ve huzurlu bir ömür geçireceğine delalettir. 

Rüyada Başına Atmaca Konması Görmek

Rüyada başına atmaca konması görmek, rüya sahibinin uzun bir yolculuğa gideceğine işarettir. Bu uzun yolculuk iş seyahatinden veya ev taşımasından dolayı şekilde yorumlanmaktadır. Bu yolculuktan sonra maddiyat yönünden oldukça kendisine önemli kapıların açılacağına delalettir. Rüya sahibi eğer kendi işini yapıyorsa, kendi işinden ciddi kazançlar sağlayacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin arkadaş çevresi veya komşusu ile ciddi bir tartışma yaşayacağına işarettir. Bu tartışma sonucunda o insanla uzun süreli küslükler yaşanılacağına tabir edilmektedir. 

Rüyada Evin İçinde Atmaca Görmek

Rüyada evin içinde atmaca görmek, rüya sahibinin evlilik hayatını üzerine de yorumlanmaktadır. Rüya sahibi eğer bekarsa sert huylu bir eş ile evleneceğine işarettir. Rüya sahibi eğer evli ise eşi ile bir konuda çok fazla inatlaşacağına delalettir. Aile üyelerinden birisinin kaza veya acı bir haber geleceği şekilde de yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin hanesinde bolluk ve bereket yaşayacağı anlamına gelmektedir.

Atmaca (Hayvan)

“Rüyada Atmaca (Hayvan) Görmek” için bir yorum

  1. Öncelikle vermiş olduğunuz hizmetlerden olayı teşekkür ederim. Rüya' ya gelince balkon kapısından evimin içine mavi renkli güzel bir muhabbet kuşu girmiş, daha sonra balkon kapısına tekrar baktığımda biraz iri bir şahin ya da atmaca içeriye muhabbet kuşu almak için giriyor, bende biraz korkmak ile birlikte birazda kovarak ve vurarak şahini ya da atmacayı dışarıya çıkarıyorum, bir müddet sonra şahin ya da atmaca tekrar bir hamle yaparak evin içine giriyor ve muhabbet kuşa tam anlamıyla uluşamamasına rağmen muhabbet kuşu sırt üstü yatmış can çekişiyordu ( tabi bu arada ben tekrar şahin ya da atmacayı biraz korkmakla birlikte vurarak ve kovarak dışarıya çıkarttım) sitenize bakmama rağmen açıklayıcı bir şeyler bulamadım, yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir