Rüyada Bağ /Bahçe Görmek

Ayrıca bkz: Ağaç Dikmek

İmam Cafer Sadık: Bahçe görmenin yedi tabiri vardır: 1-Kadın 2-Hayırlı evlat 3-Geçimlilik 4-Mal 5-Yükseklik 6-Mutluluk 7-Cariye

Rüyada bahçıvanlık yaptığınızı görmek, uyuşup anlaşacağınız zengin bir kadınla evleneceğinize ve onun mesleğini alacağınıza işarettir.

Hz. Danyal (A.S.): Bahçe, kadın demektir. Bahçeyi sulamak, eşinizle cinsel ilişkide bulunacağınıza delalettir. Bahçede gül, reyhan ve ekmek görmek, hayırlı bir evlat sahibi olacağınıza; bahçeye şeftali ağacı dikmek, ilim ve edep öğrenecek zeki bir çocuğunuz olacağına delalettir.

Rüyada bahçenizde reyhan yeşerdiğini ve kokusunu aldığınızı görmek; cesur, bilgili ve akıllı bir çocuğunuz olduğuna işarettir. Reyhan kokusu, çocuğa işarettir. 

Rüyada yemyeşil bir bahçede, bahçenin meyvelerinden yediğinizi görmek, zengin bir kadınla evlenmek istediğinize ve bu kadın sayesinde mal elde edeceğine; sonbahar mevsiminde bilinmedik bir bahçeye girdiğinizi ve bu bahçeye ait ağaçların yapraklarını döktüğünü görmek, üzüntü ve sıkıntıya işarettir.

Rüyada içinde köşklerin, akan suların ve yeşilliklerin olduğu bir bahçede güzel bir kadının size seslendiğini görmek, ahirette size cennet hurileri verileceğine ve şehitlerin makamını elde edeceğinize işaret eder.

Rüyada bir bahçede ağaçlardan üzerinize meyveler düştüğünü görmek, saygın bir kimseyle düşman düşüp onu alt edeceğine delalet eder. Bahçede ağaç üzerinde uyuduğunu görmek, neslinizin çoğalacağına delalet eder.

Allame Meclisî: Bağ-bahçe görmek, şunlara işarettir; kadın, erkek evlat, geçim konusunda genişlik, mutluluk, sıkıntıdan kurtulmak ve mal olarak tabir edilir.

Kirmanî: Bahçe görmek; varlıklı, yakışıklı ve saygıdeğer kişiye delalettir. İlkbahar ve yaz aylarında akarsuları, çiçek açan ve meyve veren ağaçlarıyla göz dolduran yemyeşil bir bahçede oturduğunu görmek, ölümünüzün şehadetle olacağına işarettir. Bahçeden meyve toplayıp evinize götürdüğünüzü görmek, topladığınız meyve kadar menfaat elde edeceğinize delalet eder.

Cabir Mağribî: Bahçe; insanların çabalarına göre mesleklerine yorulur. Bahçede sebze olduğunu görmek, işinizin güzel olacağına ve kariyerinizin yükseleceğine; yemyeşil ve güzel bir bahçenin başkasına ait olduğunu işitmek ve bu bahçenin meyvesinden yemek, yenilen miktar kadar bahçe sahibinden iyilik göreceğinize delalet eder.

Rüyada bir araziye fidan dikerek yeni bir bahçe yapmak ve ağaçların meyve verdiğini görmek; zengin bir kadınla evleneceğinize, ondan mal, nimet ve çocuk sahibi olacağınıza işarettir. Mevsiminde yemyeşil ve güzel bir bahçede üzüm olduğunu görmek, uğraşınız kadar mal ve makam elde edeceğinize delalettir.

Şöyle bir kıssa nakledilir: Adamın biri Hz. Süleyman’ın (A.S.) yanına gelerek “Ey Allah’ın peygamberi, dedi. Rüyamda, içinde çeşit çeşit meyvelerin bulunduğu süslü bir bahçe gördüm. İri bir domuz orada oturuyordu.

Bahçenin o domuza ait olduğunu söylediler. Bu duruma çok şaşırdım. Etrafta çok sayıda domuz vardı ve bahçedeki meyveleri yiyorlardı. “Domuzlar, meyveleri bu iri domuzun emriyle yiyorlar” dediler.

Bunun üzerine Hz. Süleyman (A.S.) şöyle buyurdu: “Gördüğün bu rüyada iri domuz, zalim yöneticiye; diğer domuzlar da onun yanında haram lokma yiyen, itaatinden çıkmayan, dinlerini dünyalarına satan ve Allah’ın azabından korkmayan âlimlere işarettir.”

Çağdaş Ulema: Bağ, insanın özel yaşantısına delalettir. Bağın temiz, yeşil, düzgün ve bakımlı olması tabirde etkilidir. Bağ görmek, yeni bir arkadaş edineceğinize; bağda gezdiğinizi görmek, mutluluğa; bağda iş yapmak, bir görevinizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşayacağınıza işaret eder.

Rüyada bağın etrafının çevrili olduğunu görmek, bir isteğinizin gerçek olmayacağına; bağın etrafının çevrili olmadığını görmek, çevrenizde danışmamız gereken çok sayıda yetersiz kişiler olduğuna delalettir.

Bağ /Bahçe

“Rüyada Bağ /Bahçe Görmek” üzerine 3 yorum

  1. Rüyamda bir bineğin üstünde oturur vaziyette dolaşırken bir koyun genişçe bir bahçesine gidiyorum. Elim ağaçtaki meyvelere ulaşıyor ve üzüm, elma, armut gibi meyvelerden koparıp yiyorum. Bahçenin etrafı açıktı. Bir an acaba sahipleri kızar mı diye düşünüyorum sonra da “Göz hakkı bu, kızmazlar” diyorum.

  2. Merhaba ben rüyamda ilk önce hastanedeydim orda resmen zina yapılıyordu. Bende bunu bir kadına söyledim o da çok normal bir şey dedi. Sonra ikimiz, ben ve o kadın birlikte bir kantine girdik tartıştık ve ben oradan çıktım. Tam çıkacakken arkası dönük bir genç sırtını kapıya dayamıştı bende arkadan iki elimle onun sırtına vurarak onu ittim dışarı çıktım. Okula gitmem lazım diye koşuyorken bir sesle arkamı döndüm arkamı döndüğüm de bir kaç tane serseri bir arabaya binmişler. Arabanın içende bir de eşek vardı ve eşek bir tane kilim yedi.  Bildiğimiz killim yedi inanamadım gözlerime onlar son süratle yanımızdan gideceklerdi ki önlerinde küçük kız çocukları vardı. Onları oradan çektim tekrar okulun yolunu tutarken kuzenlerim bana dediler ki hadi has bahçeye gidelim diye onun yolunu tuttuk. En önde bendim çok güzel bir bahçe çiçekleri mor olan bir bahçeden geçiyordum bahçenin sonuna geldiğim de ise çok güzel renk saçan kuşlar vardı onlara yaklaşınca beni öldürmek istediler.  Ben de kaçtım tam beni yakalayacaklardı ki beyaz bir kuş izin vermedi onu yere yatırıp şöyle dedi gökyüzündekiler yapıyor, sonra uyandım. Rica etsem rüyamı açıklar mısınız?

  3. Rüyamda bir arabadayım ağaçları çiçekler açmış bahçelerin arasından geçiyordum. tabirler misiniz?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir