Rüyada Burun Görmek

İmam Cafer Sadık: Burun görmek beş şekilde tabir edilir. Bunlar: 

1-Şeref

2-Mal

3-Büyüklük

4-Evlat

5-İyi geçim.

Hz. Danyal (A.S.): Burun, mevki ve makama; burunda görülen her türlü fazlalık veya eksiklik, rüya görenin makam ve mevkisine işaret eder. Rüyada burnunun düştüğünü görmek; makam ve mevkiden düşeceğinize işaret eder.

Rüyada burun deliklerinin genişlediğini görmek; geçim kolaylığına ve rızkın çoğalmasına işarettir. Burun deliklerinin küçüldüğünü görmek ise; bereketinizin azalacağına işaret etmektedir.

Allame Meclisî: Burnunuzdan kan geldiğini görmeniz, uzakta olan yakınlarınızın ferah içinde vatana geri döneceklerine delalet eder.

İbn-i Sîrîn: Beyninizin burnunuzdan çıktığını görmeniz, büyük bir kimseden menfaat elde edeceğinize işaretle tabri edilir.

Rüyada burnundan sinek, kurtçuk vb. canlıların çıktığını görmek; çocuk sahibi olacağınıza; burnunuza burunluk taktıklarını görmek; insanlara karşı ağırbaşlı olacağınıza veya yaşça sizden büyük bir kadınla evlenip ondan mal ve çıkar elde edeceğinize delalet eder.

Rüyada burnunuzun nefes alamayacak kadar tıkalı olduğunu görmek, işinizin gittikçe kötüleşeceğine işarettir. Kulağınıza değil de burnuna bir şeyler söylediklerini görmeniz, talihinizin kapanacağına ve malınızın elinizden gideceğine işaret eder. 

Rüyada burun derinizin yok olduğunu görmek, zarara uğramakla tabir edilir.

Cabir Mağribî: Burnundan kan geldiğini görmek; çok fazla mal elde edeceğine delalettir. Rüyada burnunuzun kan ile dolduğunu görmek, malınızın elinizden çıkacağına; iki burun deliğinizin birleştiğini görmek, akıllı bir bayanla evlilik yapacağınıza delalet eder.

Rüyada burun ucunun kesildiğini görme, çocuğunuza sünnet yapacağınıza; hoşunuza gitmeyen bir şeyin burnunuza kaçtığını görmek, sinirleneceğinize veya bir iyilikte bulunacağınıza işaret eder.

Rüyada vücudunuzun her tarafı ıslatılmış gibi burnunuzdan kan geldiğini görmek, helal olmayan yollardan mal elde edeceğine; burnunuzdan az miktarda katı kan aktığını görmek, eşinizin düşük yapacağına, bazı tabircilere göre fakir düşeceğinize işaret eder.

Rüyada burnundan kan aktığını ama hiçbir yere bulaşmadığını görmek, eşinizi veya çocuklarınızı evden kovacağınıza ya da onlara bir zarar geleceğine işaret eder. 

Rüyada burnunuzun yere düştüğünü görmek, kız çocuğunuz olacağınıza işaret eder.

Rüyada burnunuzu yıkamak, eşinizin bir erkek tarafından aldatıldığına; burnunuzdan kuş çıktığını görmek, bakmakta olduğunuz bir hayvan varsa, yavrulayacağına işaret eder.

İsmail Eş’as: Burnunuzun hortum gibi uzadığını görmek, uzunluğu derecesinde makam ve mevkiinin yükseleceğine; burnunuza hoş bir şeyin kaçması, doğacak olan çocuğunuzun iyi bir evlat olmasına delalettir.

Rüyada burnunuza hoşunuza gitmeyen bir şeyin kaçtığını görmek; yukarıdaki rüyanın aksi ile tabir olunur.

Cahiz: Burnunuzun hiç olmadığını görmek, akrabalarınızdan birisinin ecelinin geleceğine; iki burnunuzun olduğunu görmek, eşinizle aranızda problemler olacağına delalet eder.

Herhangi bir kimsenin burnunuza güzel kokular tuttuğunu görmeniz; o kimseden menfaat elde etmeye, aynı rüyayı bir bayanın görmesi, iyi bir evlat dünyaya getireceğine işaret eder. Bir kimsenin burnunuza kötü kokular tuttuğunu görmek ise asabi olacağınıza işarettir.

Çağdaş Ulema: Rüyada oldukça büyük bir burun görmek, başkalarının işine artık karışmamanız gerektiğine delalettir. 

Rüyada burnunuzu çok büyük görmek; başkalarının gereksiz konuşmaları ve saçmalıkları yüzünden işinizi yarım bırakmamanız gerektiğine işarettir.

Rüyada burnunuzun hava alamayacağınız derecede tıkalı olduğunu görmek; yapacağınız işte birçok sorunla karşılaşacağınıza; burnunuzun kanadığını görmek; maddi zarara uğrayacağınıza delalet eder.

Ayrıca bkz: Rüyada Burun Kanı Görmek, Rüyada Ağız Görmek 

Burun Görmek

“Rüyada Burun Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyada ölü birinin vücudunu görmek, bunun tam belinden üst ve alt kısmını kesik görmek ve onun burnunun benim ağzımdan midem bulanarak çıkardığımı görmenin anlamı var mı? Sabahına, uzak bir tanıdığımın babasının vefat haberini aldım ama buna yorumlanabilir mi? Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir