Rüyada Evlenmek / Evlendirmek Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada evlenmenin dört şekilde tabir edilmiştir: 1-Büyüklük 2-Zenginlik 3-Boyun eğme 4-Saadet.

Allame Meclisî: Rüyada düğün yaptığınızı ve evlendiğinizi görmek, bol para ve arzunuza kavuşacağınıza işaret eder. “Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir.”[100]

Ayrıca bkz: Evlilik Talebi, İzdivaç

Müellif: Rüyada hiç tanımadığınız bir bayanla evlendiğini görmek, bu dünyadan erken göç edeceğinize; evinize bir gelin getirdiğinizi ve onunla gerdeğe girdiğinizi görmek, itibar sahibi bir kimse olacağınıza delalettir.

İbn-i Sîrîn: Evlenmek için görücülüğe çıktığınızı görmek, onur ve yücelik elde edeceğinize; bekâr iseniz, malı çok olan bir kadınla evlilik gerçekleştireceğinize; vefat etmiş bir kadınla evlendiğini ve onunla cinsel ilişkiye girdiğinizi görmek, o kadının malından istifade edeceğinize işaret eder.

Rüyada vefat etmiş bir kadınla evlendiğini, ancak onunla ilişkiye girmediğini görmek, az bir mal alacağınıza; (Kadınlar için) vefat etmiş bir erkekle evlendiğini ve onun evinde onunla cinsel ilişkiye girdiğinizi görmek, durumunuzun kötüye gideceğine ve elinizden bir miktar mal çıkacağına delalet eder.

Rüyada tanımadığınız ve daha önce ismini duymadığınız bir kadınla evlendiğini görmek, ölümünüzün yakın olmasına; (Kadınlar için) yukarıdaki rüyanın aynısını görmek, hayra yorumlanmaz.

Kirmanî: Evli bir kadın rüyasında başka bir erkeğin eşi olduğunu görürse şöyle tabir edilir: Eğer bu kadın, aynı rüya içerisinde düğün yaptığını görmemiş ise, itibarı artar ve malı çoğalır. Evlendiğinizi görmek, ama gelinin kim olduğunu bilmemek, içinde bulunduğunuz şu günlerde ölüm korkusu yaşayacağınıza işaret eder.

Rüyada hasta olduğunuz halde tanımadığınız bir kadınla evlenmek istediğinizi veya eşinizin başka biriyle evlendiğini ve evlendiği erkeği evine aldığını görmek, o kimseden çok miktarda mal elde edeceğinize delalettir.

Rüyada fesat ehli bir kadınla evlendiğini ve onunla cinsel ilişkiye girdiğinizi görmek, iş konusunda bazı problemlerin üstesinden geleceğinize; fesat ehli bir kadınla evlendiğini ve onunla cinsel ilişkide bulunmadığını görmek, yukarıdaki tabirde belirtilen şeylerin gerçekleşeceğine fakat bunların daha az olacağına; çalgılı düğün görmek, belaya delalet eder.

Cabir Mağribî: Rüyada genç bir kızla evlendiğini ve onunla cinsel ilişkiye girdiğinizi görmek, bulunduğunuz sene içerisinde namuslu bir kadınla hayatınızı birleştireceğinize ve sözüne itibar edilen bir kimse tarafından hayır göreceğinize; gelinlik giyip evlendiğinizi ve kocanızın yanına götürüldüğünüzü görmek, ölümünüzün yakın olduğuna delalet eder.

Çağdaş Ulema: Rüyada evlilik arzusu içinde olmak, evlilik arifesinde olduğunuza; evlenmek, saadet ve çıkara; dul bir kadın veya erkekle evlenmek, hüsrana; gayri meşru evlilik, büyük ihtimal yangına tanıklık edeceğinize; zevce görmek, zengin olmaya; zevç/koca görmek, maişet korkunuzun giderileceğine delalet eder.

Evlenmek / Evlendirmek

“Rüyada Evlenmek / Evlendirmek Görmek” üzerine 14 yorum

  1. Es-selamünaleyküm. Ben rüyamda evlendiğimi fakat düğün görmedim. Sadece aile fertlerinin söylediğini hatırlıyorum. Onların söylemesinin hemen peşinden şu anda öğrenim gördüğüm ile geri döndüğümü gördüm. Bu ne demektir beni aydınlatabilir misiniz?

    1. Ben rüyamda evleneceğimi fakat düğünümü göremedim evleneceğim kişiyi de göremedim sürekli düğün hakkında konuşmalar duydum.

  2. Rüyada evlendirilmek zorunda bırakılmak, yapabileceğini zannetmek ve bu yüzden evlenmek, ancak evliliğin 2. gününde evden kaçmak, ailesini, evinin yerini kaybetmek ve bulamamak, akabinde sokaklarda perişan dolaşmak, herkesten kaçmak neye dalalettir? Biri bana açıklasın. Ben daha önce hiçbir rüyamda bu kadar sarsılmamıştım.

  3. Ben rüyamda evli olduğumu eşimin de hamile olduğunu gördüm. Çok mutluyduk. Acaba neye işarettir?

  4. Ben rüyamda evlendim sınıf arkadaşımla, adı Cansu. Evimizin arka bahçesi yandı (Çok mutluyduk beraber) ilişkiye girdik.

  5. Rüyamda tanımadığım biri beni evlendirmeye zorluyordu. Anlamı nedir? Teşekkürler. 🙂

  6. Merhaba, en yakın arkadaşım rüyasında sevdiğim adamı görmüş. Rüyasında sevdiğim adam yanıma gelip pişman olduğunu, benden özür dilediğini ve beni sevdiğini söylediğini, benim korkuyorum dediğimi onun da “her şeyi düzelteceğim” deyip benim önce kem küm edip daha sonra benim onu affettiğimi, sarıldığımızı ve en sonunda ise evlendiğimizi görmüş. Bu arada sevdiğim adam arkadaşımdan da özür dilemiş. Arkadaşım rüyasında sevdiğim adamın duygularının gerçek olduğunu hissetmiş. Bunu yorumlayabilir misiniz lütfen?

  7. Merhabalar, rüyamda ayrıldığım kız arkadaşımla evlendiğimi ve aynı evinde olduğumuzu gördüm. Ne anlama geldiğini açıklayabilir misiniz? Teşekkürler. (Eski kız arkadaşım şuanda evli.)

  8. Eşimden ayrıyım. Arkadaşım beni rüyasında eski eşimle düğünlü dernekli evleniyorken görmüş bu ne anlamdır?

  9. Rüyanda daha önce hiç tanımadığım birisiyle evlendiğimi ve gerdeğe girdiğimizi gördüm sonra biz bir yere çıkıyoruz oraya şu anda evli olduğum kocam geliyor yanında yengesi ile benim aslında evleneceğim arkadaşlık ettiğim kişi oymuş rüyamda ama ben ona söylemeden haber verip ayrılmadan başkası ile evlenmişim ve o bunu orada öğreniyor çok kızıyor üzülüyor ama evlendiğim kişiye de bir şey söylemeden ayrılıp gidiyor oradan. Bu rüyayı nasıl yorumlarsınız.

  10. Rüyamda rahmetli babam beni zorla evlendiriyor adamın 3 çocuğu varmış büyüğü erkek ortancası kız küçükte erkek çocuğu çok şirin sevdim ben bunlara nasıl annelik yaparım bu yaştan sonra öksüz bunlar vebal alamam diyorum çok ağlıyorum yalvarıyorum babama “yok ben söz verdim” diyor. Evleniyormuşum adam eve gelmiyor ben istemiyorum diye bana zaman tanıyormuş alışayım diye çok efendi bir adam yarım yamalak gördüm. Yorumu ne sizce 53 yaşında 2 erkek evlat sahibi bekâr bir bayanım yorumunuzu bekliyorum.

  11. Ben rüyamda evimize bi sürü kişilerin geldiğini gördüm anneme bunlar kim dediğim zaman bunalr seni istemeye gelmiş dedi ben orda ağlamaya başladım ben okuyorum emeklerin var hayallerim var neden görmezden geliyorsunuz diye haykırıyordum kimse beni ne dinliyor ne de görüyordu sonra o evlendirileceğim kişi başka bir kızın elinden tutup içeri girdiğini ama yine de evlendirildiğimi gördüm çok kötü bi rüyaydı etkisinde kaldım …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir