Rüyada Hasta / Hastalanmak / Hastalık Görmek

İmam Cafer Sadık: Hastalandığını ve hastalık yüzünden inlediğini görmek, kederden yana güvende olacağınıza işarettir. Hastalığa rıza gösterip halinize şükrettiğinizi görmek, hayra ve sağlığa delalettir.

Ayrıca bkz: Hastane, Hasta Bakıcı, Cilt Hastalıkları, Ruh hastalığı

Rüyada hem hasta hem çıplak olduğunuzu görmek, ölümünüzün yakın olduğuna delalettir. “Ant olsun ki, sizi ilk yarattığımız gibi teker teker bize geleceksiniz…”[122]

Allame Meclisî: Rüyada hasta olduğunuzu görmek, hastaysanız, bunun uzun süreceğine; tanıdık bir hasta görmek, hastanın hastalığına razı geleceğine, sabredeceğine ve rızık sahibi olacağına delalet eder.

Rüyada bir hastayla dost olduğunuzu görmek; işlerinizin tekrar yoluna gireceğine, dilediğiniz şeylere sahip olacağınıza ve Allah’ın rahmetinden faydalanacağınıza delalet eder.

Müellif: Rüyada bir hastalığa yakalandığınızı görmek, bazı işleri yapmaktan mahrum olacağınıza; bir hastanın iyileştiğini görmek, işlerin iyiye gitmesine delalet eder.

Rüyada doğuştan hasta olduğunuzu görmek, yaptığınız günahlardan dolayı mağfiret dileyeceğinize; bir hastanın dizleri üstünde yürüdüğünü görmek, bereketinin azalacağına işarettir. Rüyada bir yabancının hastalandığını görmek, birisinin canını yakacağınıza delalet eder.

İbn-i Sîrîn: Evinizde değil de başka bir yerde hastalığınızın geçtiğini ve kimseyle konuşmadığınızı görmek, hastaysanız, uzun süre daha böyle olacağınıza; birileriyle konuştuğunuzu görmek ise, bu hastalıktan çok çabuk atlatacağınıza delalet eder.

Kirmanî: Hem hasta hem de çıplak olduğunuzu görmek, ölümünüzün yakın olduğuna delalet eder.

Cabir Mağribî: Rüyada görülen çeşitli hastalıklar, farz ve sünnet amellerinin önemsenmediğine delalet eder.

Çağdaş Ulema: Rüyada hasta olduğunuzu görmek, biri başkası tarafından merhamet göreceğinize; bir hastayı ziyaret etmek, sevinçli olmaya işaret eder.

Hasta / Hastalanmak / Hastalık

“Rüyada Hasta / Hastalanmak / Hastalık Görmek” için bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir