Rüyada İnek / Sığır Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada inek görmenin altı tabiri vardır: 

1-Yöneticilik

2-Mal 

3-Büyüklük 

4-Riyaset 

5-İyi geçecek bir yıl 

6-Bol menfaat.

Bkz: Dışkı / Tezek, Çiftlik, Kurban Bayramı, Öküz

Hz. Danyal (A.S.): Kendinize ait bir ineğin sırtında oturduğunuzu görmek, itibar sahibi birinin hizmetinde çalıştığınıza; evinize bir sığır girdiğini görmek, Allah’ın lütfu ile yüzünüze iyilik kapılarının açılacağına delalet eder.

Allame Meclisî: İnek, mal ve işe; bir ineğin evinize girdiğini görmek, mal sahibi olacağınıza; bir ineğin boynuzuyla size vurduğunu görmek, görevinizden alınacağınıza işaret eder.

Rüyada bir ineğe arpa ve buğday yükleyip eve götürdüğünüzü görmek, bereketinizin bol olacağına; ,nek eti yemek, mal ve miras elde edeceğinize ve gelirinizin artacağına;

rüyada inek sütü görmek, şifa bulmaya; inek postu ve pisliği görmek, talihinizin açılacağına ve mal elde edeceğine delalet eder.

Rüyada inek yavrusu (dana) satın alıp eve getirdiğinizi görmek, üzüntü duyacağınıza; siyah bir ineğe bindiğinizi görmek, öncü ve saygın bir kimse olacağınıza delalet eder.

İbn-i Sîrîn: Besili bir ineğe sahip olduğunuzu görmek, aynı yıl içerisinde bereketinizin artacağına; zayıf ve cılız bir ineğe sahip olduğunuzu görmek, bunun tam tersine; inek eti görmek, mal elde etmeye; inek postu görmek, mirasa konmaya delalettir.

Rüyada inekten süt sağıp içtiğini görmek, malınızın çoğalacağına; gebe inek görmek, umutlanacağınıza; besili bir inek satın aldığınızı görmek, varlıklı bir kadınla evlenmeye; inek satın aldığınızı ve onunla konuştuğunuzu görmek, rızkınızın çoğalacağına;

Rüyada bir inekle boğuştuğunu ve ineğin sizi ısırdığını görmek, karınızı aldatmaya; evinize bir ineğin girdiğini görmek, gelirinizin çoğalacağına delalettir.

Kirmanî: Rüyada sığır eti sattığınızı görmek, alışveriş yapacağınıza; evinize veya oturduğunuz sokağa bir sığırın geldiğini görmek, hayır ve bereket elde edeceğinize;

Rüyada bir işle meşgul olduğunuz sırada bir ineğin gelerek sizi yere düşürdüğünü görmek, görevinizden alınacağınıza veya tacirseniz, malınızın azalmasına delalet eder.

Cabir Mağribî: Rüyada çok sayıda sığırınız olduğunu, birini kestiğinizi ve etinin bir grup tarafından paylaşıldığını görmek, o bölgede yaşayan büyük bir kişinin öldürüleceğine ve malının zorla alınacağına işaret eder.

Rüyada ineklerin yerleri eşelediklerini görmek, yüklü bir miktarda mal elde edeceğinize; sığırlarla boğuştuğunuzu görmek, büyük bir şahsiyetle aranızda kavga çıkacağına delalettir.

Çağdaş Ulema: Rüyada inek görmek, şansınızın açılacağına ve mutlu olacağınıza; inek sağmak, rahat bir şekilde para kazanacağınıza;

Rüyada ölü inek görmek, yapacağınız bir işte çok zarar edeceğinize; inek ahırı görmek, ölümcül bir hastalıktan kurtulmaya delalet eder.

İnek / Sığır

“Rüyada İnek / Sığır Görmek” üzerine 9 yorum

  1. İneklerin yol kenarlarında sırtüstü yattıklarını gördüm. Yaz aylarında sıcaktan yatmış gibi.

  2. Beyaz atlet külotla beni tanımadığım birisi arazi gibi bir yerden alıyor, çok samimi evine götürüyor ve toplam sekiz ineği olduğunu söylüyor bana, ineklerinin hesabını anlatıyor ve aldığı yere bırakıyor. Lütfen cevap verir misiniz? Teşekkürler.

  3. Otlamakta olan bir inek uçurumdan yuvarlandı ben de sahibini çağırıyorum haber vermek için.

  4. Ben rüyamda kahverengi, beyaz bir inek gördüm yaralıydı, sürünerek geziyordu. Bunun yorumu ne olabilir?

  5. Ölü sandığım bir yavru ineğin yanına gittiğimde canlanıp bir anda kalkıp koşmaya başlıyor. Bunun yorumunu yazabilir misiniz lütfen?

  6. Rüyamda leğenin içinde bir ahırda yıkanıyorum, yanımda küçük oğlum da var. İçerde 2 kapının önünde 1 tane büyük baş hayvanlar var. Şimdiden teşekkür ederim.

  7. Rüyamda iki erkeğin büyük bir ineği boğduklarını görüyorum. Boğarken de ağzından ve de burnundan kanlar geldiğini görüyorum. Ne anlama geldiğini bilen var mı?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir