Rüyada Kuyu / Kuyu Kazmak Görmek

İmam Cafer Sadık: Rüyada kuyu görmenin altı tabiri vardır: 

1-Kadın 

2-Cariye 

3-Âlim 

4-Zenginlik 

5-Hile 

6-Çare.

Rüyada kuyu kazmak, kuyuyu kazan kişinin düzenbazlığına işarettir.

Bkz: Kuyu Temizleyicisi  Kuyudan Su İçmek, Kuyu Çıkrığı

Hz. Danyal (A.S.): Belli bir yerde kuyu kazdığınızı görmek, akrabalarınıza hile yapacağınıza; başka biri için kuyu kazmak, bir evlilik konusunda arabuluculuk yapacağınıza işarettir.

Rüyada kuyuya bakan birini görmek, o kişinin geleceğe dair büyük beklentileri olacağına işaret eder.

Allame Meclisî: Kendinizin veya bir başkasının kuyu kazdığını görmek, işinizin kötüye gideceğine işarettir.

İbn-i Sîrîn: Kuyu, kadına; bir yerde kuyu kazdığınızı görmek, evlenmek istediğinize işarettir.

Rüyada kuyu kazarken birinin size yardım ettiğini görmek; evlenmek istediğiniz kadınla sizin aranızda size yardım eden o kişinin çöpçatanlık yapacağına ve hile yoluyla o kadını sizinle evlendirmeye çalışacağına delalet eder.

Rüyada su kuyusu görmek, kadının malına; birinin kuyu kazdığını, ancak kazılan yerden su çıkmadığını görmek, yoksul bir kadınla evlenmek istediğinize işarettir.

Kirmanî: Sıcak kuyu suyu içmek, eşinizin malından yana sıkıntı yaşayacağınıza ve bazı tabircilere göre hasta olacağına işarettir.

Rüyada serin ve tadı hoş kuyu suyu içmek, eşinizden hayır ve menfaat elde edeceğinize; kuyuda bol miktarda su olduğunu görmek, eşinizin cömert ve hayırsever biri olduğuna; kuyuda az miktarda su olduğunu görmek, eşinizin kötü biri olduğuna delalet eder.

Rüyada kuyu kazdığınızı ve kısa sürede kuyudan su çıktığını görmek, eşinizin hastalanacağına ve tedavisi için para harcayacağınıza tabir edilir.

Rüyada kazdığınız kuyudan siyah veya bulanık su çıktığını görmek, sıkıntı yaşayacağınıza; kuyudan beyaz su çıktığını görmek, miras elde edeceğinize işaret eder.

Rüyada suyun tamamen kuyunun dibine çöktüğünü görmek, eşinizin vefat edeceğine veya malınızın telef olacağına; kuyunun yere battığını görmek, eşinizin öleceğine işarettir.

Rüyada kuyudan su çıkarmak isterken kovanın ipinin koptuğunu ve suya düştüğünü görmek, sakat bir çocuğunuzun olacağına işarettir.

Cabir Mağribî: Kuyudan su çekmek, hile yoluyla mal toplayacağınıza delalet eder.

Rüyada kovayla kuyudan su çektiğinizi ve su testisine doldurduğunu görmek, malınızı güzel bir şekilde koruyacağınıza; kuyudan çıkardığınız suyu yere dökmek, malınızı hayır yolda harcayacağınıza işarettir.

Rüyada kuyuya düşmek, hileye maruz kalacağınıza; kuyu suyuyla bahçe suladığını görmek, elde ettiğiniz malla evleneceğinize; kuyu suyuyla suladığınız bahçede meyve olduğunu görmek, çocuk sahibi olacağınıza işarettir.

Rüyada kuyu suyunun taştığını görmek, zengin bir kadınla evleneceğinize ve bu vesileyle ondan mal ve nimet elde edeceğinize işarettir.

Çağdaş Ulema: İçinde su olan kuyu görmek iyiye; kurumuş kuyu ise kötüye tabir edilir. Kuyu görmek, sade bir tanışmanın ardından şiddetli bir gönül bağı yaşayacağınıza delalet eder.

Rüyada kuyuda berrak su olduğunu görmek, oldukça faydalı bir muamele gerçekleştireceğinize; kuyunun ağzına kadar suyla dolu olduğunu görmek, zarara işarettir. Aynı rüyada sözü edilen kuyudan su çekmek, bir şahısla bağlantı kuracağınıza; eğer kuyudaki su berrak ise o kimsenin iyi ve güvenilir olduğuna; değilse, güvenilmez olduğuna işarettir.

Rüyada kuyunun dibinde bir çocuk görmek, kendinizin veya eğer böyle bir durumda değilseniz en yakınınızdaki insanın çocuk sahibi olacağına işaret eder.

Rüyada kuyunun dibinden ışık geldiğini görmek; zorlu, sonu belli olmayan, meşakkatli bir uğraşın ardından güzel, bereketli günler göreceğinize işaret eder.

Kuyu / Kuyu Kazmak 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir