Rüyada Yıkamak /Yıkanmak Görmek

Tiflisi Tabirleri: İmam Cafer Sadık :Rüyada soğuk suyla yıkandığınızı görmenin dört tabiri vardır: 

1-Tövbe

 2-Akıbet 

3-Hapisten kurtulmak 

4-Korkudan güvende olmak. 

Rüyada sıcak suyla yıkanmak; üzüntü ve hastalığa işarettir.

Rüyada elinizi ve yüzünüzü yıkamanın ise sekiz tabiri vardır: 1-Murada ermek 

2-Hastalıktan kurtulmak 

3-Hapisten kurtulmak 

4-Dindarlık 

5-Hacca gitmek

6-Üzüntüden kurtulmak 

7-Korkudan güvende olmak 

8- Hacetlerin reva olması.

Elinizi ve Yüzünüzü Yıkarken Bir Âlimin Yüzüne Bakmak

Rüyada elinizi ve yüzünüzü yıkarken bir âlimin yüzüne bakmak; gördüğünüz âlimin vesilesiyle tövbe edeceğinize işarettir.

Allame Meclisî: Elinizi ve ayağınızı yıkadığınızı görmek, elde etmeyi umduğunuz bir şey konusunda umudunuzu yitireceğinize veya akrabalarınızdan ayrılacağınıza işarettir.

Müellif: Rüyada başınızı veya bedeninizi akarsu, havuz suyu veya deniz suyuyla yıkamak; üzgünseniz sevineceğinize, hapisteyseniz serbest kalacağınıza, borçluysanız borcunuzun ödeneceğine ve hastaysanız iyileşeceğinize işarettir.

İbn-i Sîrîn: Rüyada elinizi ve yüzünüzü tamamen berrak suyla yıkadığınızı görmek; arzu ettiğiniz şeyin gerçekleşeceğine ve muradınıza ereceğinize işaret eder.

Elinizi ve Yüzünüzü Kirli Suyla Yıkadığınızı Görmek

Rüyada elinizi ve yüzünüzü kirli suyla yıkadığınızı, ama tam olarak yıkamadığınızı görmek, arzu ettiğiniz şeyin gerçekleşmeyeceğine işaret edebilir.

Düşmanınızın Bir Çeşmede Elini ve Yüzünü Yıkadığını Görmek

Rüyada düşmanınızın bir çeşmede elini ve yüzünü tamamen berrak suyla yıkadığını görmek; üzgünseniz sevineceğinize, korku içindeyseniz esenliğe çıkacağınıza, hastaysanız iyileşeceğinize, borçluysanız borcunuzun ödeneceğine ve tutsaksanız özgürlüğünüze kavuşacağınıza delalettir.

Abdest Almadan Namaz Kıldığınızı Görmek

Rüyada elinizi ve yüzünüzü yıkamadan (abdest almadan) namaz kıldığınızı görmek, dinî inancınızın zayıf olduğuna ve mal varlığınızı kaybedeceğinize işarettir.

Kirmanî: Rüyada İki elinizle yüzünüzü yıkadığınızı görmek; dostunuzdan veya halkından yardım isteyeceğinize ve saygınlık kazanmak için çaba sarf edeceğine delalettir.

Elinizi ve yüzünü yıkadıktan (abdestten) sonra yellendiğinizi ve abdestinizin bozulduğunu görmek; işinizin kötüye gideceğine delalet eder.

Kendi cenazenizi yıkadığınızı görmek, akrabalarınızın üzüntüden kurtulacaklarına işarettir.

Yellendikten sonra tekrar abdest aldığınızı, namaz kıldığınızı, ancak namazınızı tamamlamadığınızı görmek; ecelinizin yaklaştığına işarettir. Aynı rüyada namaz kılmamış olmak tabir bakımından daha iyidir.

Çağdaş Ulema: Ilık suda yıkanmak; refah içinde bir şehir yaşantısı sürdüreceğinize yorulur.

Sıcak suda yıkanmak, hastalığa; soğuk suda yıkanmak, düşmana galip geleceğinize; duru suda yıkanmak, saadet ve mutluluğa; bulanık suda yıkanmak, maddî zarara işarettir.

Ayrıca bkz: Rüyada Yıkamak Görmek, Rüyada Elbise Yıkamak Görmek 

Yıkamak / Yıkanmak

“Rüyada Yıkamak /Yıkanmak Görmek” üzerine 2 yorum

  1. Rüyamda annemin evinde salon kapısının aralığında, rahmetli ananemi mavi bir leğende yıkadığımı gördüm. Sonra kapı çaldı kapıyı açıp geldiğimde anneannem havlulara sarılmış, onu yalnız bıraktığım ve üşüttüğüm için bana kızıyordu. Yorumlarsanız sevinirim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir