Rüyada Direk ve Direk Altlığı Görmek

Seyyid Süleyman: İbn-i Sirin demiştir ki: Rüyada amud yani direk görmek, sözünün eri dürüst kimse ile tabir edilir. Bir rivayete göre de güçlü sözlü ve sadık kimse ile yorumlanmaktadır. Direk ile birine uyarı maksatla vurmak, o kimseyi etkileyici sözleri ile üzeceğine delalet eder. Direğe yaslandığını gören, içi dışı bir sözüne güvenilir bir adama dayanır.

Kirmani, rüyasında elinde demirden bir direk görenin, kararında kesin ve işinde dayanıklı bir kimse ile tabir edilir. Yine Kirmani’nin yorumuna göre, elinden direğinin alındığını gören, o kimsenin gücünün azalacağına delalet eder.

Ayrıca bkz: Yük Taşımak

Rüyada bir direği sırtına yükleyip başka tarafa taşıyan gücünden yararlanarak, bir işe girer. Ne tür bir maddeden yapılmış olursa olsun, direk İslam’la tabir edilmektedir.

Cafer-i Sadık: Direk rüyasını söz ve işte sadık ve doğru bir insan, makbul ve doğru söz ile yüksek mertebe olarak yorumluyor. Bir direğin eğrildiğini gören, vali ise memurları nezdinde inisiyatifini kaybeder. Sözü dinlenmez.

Rüya sahibi köleyse sahibi tarafından satılacağına; memur ise, amiri kendisine yönelir. Eğer bunlardan biri değilse bu rüyayı görmesi, işlerinin kötüye gideceğine işaret eder.

Cabir’ül Mağribi, direği ev sahibiyle tabir ediyor.

Ayrıca bkz: Tahta 

Bazı tabircilere göre; ağaçtan yapılmış direk, baht açıklığına işaret eder. Rüyasında ağaçtan yapılmış güzel, süslü ve muhteşem bir direk görmek, devlet bağlantıları olan kimseler tarafından büyük mertebelere gelmeye yorumlanır. Direkte kötü bir hal görmek, yukarıdaki tabirin tam tersi ile yorumlanmaktadır.

Direk ve Direk Altlığı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir