Rüyada Dişler Görmek

Ayrıca bkz: Dişlerin Düşmesi

Seyyid Süleyman: Rüyada görülen dişler; aile efradı ve akrabalarla yorumlanır. Üst dişler erkeği, alt dişler; kadını, azı dişleri; evin reisini temsil eder.

Bazı yorumculara göre, üstte sivri dişin yanında yer alan azı dişin; sağ cihetindeki baba ve onun yerini alacak erkek çocuktur. Sol taraftaki ise, amcaya ve ikinci erkek çocuğu işaret eder. Onların yanında yer alan diğer azı dişleri ise, sırasıyla ailenin diğer büyükleridir. Alt sıradakilerde bu tertip göz önüne alınarak anne, kız evlat, teyze ve hala olarak tabir edilir. Ön dişler de diğer akrabalara delalet eder.

Bazı tabircilere göre; rüyada diş görmek, rüya sahibinin veya akrabalarının yaşlarıdır. Rüyada herhangi bir dişin yanında fazla bir diş çıktığını görmek, o dişin temsil ettiği akrabadan, hayır ve menfaat sağlamaya işarettir.

Rüyada misvak kullanmak, akrabalar arasındaki tartışmaları, ortadan kaldırmaya muvaffak olmaktadır. Dişleri arasında seyrek ve açık yerler görmek, aile efradı ve akrabaları arasında ayıplanacak bir halin ortaya çıkmasıdır.

Rüyada dişlerinin aralık olduğunu görmek, halk arasında makbul olmaya, sevilmeye, bir rivayete göre hanesi hakkında övgüler duymaya işarettir.

Rüyada dişlerin bozuk ve sallanır bir halde olması, zayıflık ve yorgunluğa delalettir. Dişleri temizlemek ve dişlerin güzel olması üzüntüden kurtulmak ve heybetli olup cömert davranmaktır. 

Rüyada görülen dişlerin uzun ve beyaz olması, makam, itibar ve kuvvetin ziyadesine delalet eder.

Dişler

“Rüyada Dişler Görmek” üzerine 9 yorum

  1. Rüyamda alt ön dişlerimin hepsi kırıldı. Bazılarını yuttum, bazıları da yere düştü. Ne anlama gelir acaba?

  2. Rüyamda dişlerimin kanadığını görüyorum sonra tükürüyorum. Tam tükürdüğüm anda uyandım, yorganıma tükürmüşüm. Bu ne anlama gelir? Şimdiden teşekkürler.

  3. Rüyamda alt dişlerimin hiç birinin olmadığını gördüm hatta aynada kendime bakarak gülerken belli olup olmadığına bakıyordum ama gülerken üst dişlerim öne geldiğinden belli olmuyordu. Ne anlama geliyor?

  4. Bu rüyayı uzun zamandır arada bir görüyorum. Dişim kaşınıyor elimi dişime attığımda ip çıkıyor bir türlü sonu gelmiyor çektikçe geliyor. Rüyamda bile artık sinir basıyor bazen uyanıyorum bazen de koparmayı başarıyorum.

  5. Merhabalar. Rüyamda bir kaç kişilik bir ortamda oturuyorken galiba eşim ve bir bayan vardı yanımda. Sağ arka çene dişim ve birleşik olarak bırak çene kemiği barçasının ağzımda bir şeyler yiyordum galiba ağzıma düştü ve kimseye bir şey demeden uzaklaşıp kaçtım oradan kendimi bir eve kapattım. Dişlerim toprak renginde ve birleşikti kemikler nasıl olurda ağzıma düşer bu dişler hem de ne kadar pisler diyorum ama normalde temiz dişlerim. Saklandığım yerde buluyorlar beni bende bulan bayana dişimi gösteriyorum. Bu arada gerçek hayatta hamileyim.

  6. Rüyada üst kesici dişlerin soldan ikisinin sallanıp bir daha sallanmaz, daha sonra alt azı dişinin birisi veya köpek dişi pek hatırlamıyorum ama alta sağ taraftaki bir dişim sallanmaya başlar. Öyle acayip sallanırki korkarım yerinden çıkar onu alıp tekrar yerine takarım ve umut ederim yerinden çıkmasın orası boş kalmasın diye bu rüyanın anlamı nedir ????

  7. rüyamda alt azı dişimin yanındaki sivri dişimin çıktığını avucuma aldıkça daha çok dişimin çıktığını ve bir avuç dolusu diş oldu ama ağzımda bir diş boşluk hissediyordum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir