Rüyada Ekinler Görmek

Seyyid Süleyman: Rüya âleminde tanınan bir mahalde, bilinen bir ekin cinsini mevsiminde yetişmiş görmek çocuğa delalettir. Bu rüyada iyi ya da kötü her durum buna göre tabir edilir.

Rüyada meçhul bir yerde başakları yetişmiş, rengi sararmış ve mevsimsiz ekin gören; yanında olacak ve size düşman olan kimselere karşı yardımcı olacak bir toplulukla karşı karşıya kaldığınız anlamına gelir.

Rüyada ekini hasat etmek; bir topluluğun, fesat ve fitnelikten dolayı helak olacaklarına yorumlanır. Bir tarlayı ekip hasadını biçen sonra harmana taşıdığını gören, arzusuna kavuşur. Yaptığı bir iyilikten dolayı sevaba nail olacağına delalet eder. Biçilmiş ekinler arasında dolaşan alperenlerle birlikte gazaya gider.

Cabir’ül Mağribi demiştir ki: Rüyada bir tarladaki ekini biçtiğini görmek savaş ve düşmanlıkla yorumlanır. Arpa, özellikle mevsiminde biçilirse hayır ve menfaate nail olmaya işaret eder. O senenin bolluk ve bereket içinde geçeceğine delalettir.

Rüyada ekinde yangın ve ona benzer bir durum görmek, o semtte meydana gelecek yokluğa işaret eder.

Rüyada yanan veya başka bir şekilde telef olan bu ekin, rüyayı gören kişiye ait ise devletten kaynaklanan bir nedenden dolayı zarara uğrar. Ekini suladığını görenin, din ve dünya hayatında yararlı bir durum olacağına delalet eder.

Rüyada ekinin ortasında bir nehir veya dere görmek, hayra alamet değildir. Ekinin başaklarını hayvan ayakları altında görmek, rüya sahibinin zarar elde edeceğine delalet eder. Ekini eken yabancı (tanınmayan) bir kimse ise, yine zarar elde etmeye delalet eder.

Kirmani demiştir ki: Ekin görmek, kadınlarla tabir edilir.

Ekinler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir